واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: معرفی 10 زن سکاندار فناوری اطلاعات از نگاه مجله فوربز+تصویر
30درصد کارکنان کمپانیهای بزرگ فناوری در کشورهای توسعه یافته را زنان تشکیل میدهند.
آفتاب : ایران نوشت: از این میان نیز نزدیک به 16درصد آنها در شغلهای مرتبط با فناوری کار میکنند با این حال شاهد حضور زنانی قدرتمند در این عرصه هستیم که پستهای مدیریتی بالایی دراختیار گرفته و از عهده این کار هم بخوبی برآمده اند؛ زنانی همچون شریل سندبرگ که معتقد است هیچ صنعت یا کشوری نمیتواند از همه پتانسیل خود بهره ببرد مگر اینکه زنان آن سرزمین همه استعداد خود را به منصه ظهور رسانند که این موضوع درزمینه علم و تکنولوژی نیز صدق میکند.
اگر به زنان با وجود استعدادهای برتر، فرصت کافی داده نشود، هرگز این صنعت نمیتواند به شکوفایی کامل برسد، به هرحال زنان نیمی از جامعه هستند و باید آنها را دید.
با توجه به تلاش زنان برای حضوری پررنگ در جامعه، 11سال است که مجله فوربز کارآفرینان و زنان برتر و قدرتمند را در حوزههای مختلف سیاست، کارآفرینی، تجارت و... معرفی میکند و امسال در فهرست سال 2015 میلادی در کنار اسامی زنان قدرتمندی چون دیلما روسف، اپرا وینفری، ملیندا گیتس و... به معرفی زنان برتر حوزه آیتی نیز پرداخته است؛ زنانی که برای قرار گرفتن در ردههای بالای مدیریتی کمپانیهای فناوری جنگیده و گوی سبقت را از رقبای خود ربودهاند. برترین زن برتر فهرست مجله فوربز، شریل سندبرگ است.
شریل سندبرگ
شریل سندبرگ 46ساله یکی از زنان موفق حوزه آیتی در سال 2015 محسوب میشود که کارش را از گوگل آغاز کرد و در بخش فروش آنلاین جهانی این کمپانی بزرگ، پست مدیریتی داشت و در نهایت به عنوان تنها زن عضو هیأت مدیره فیسبوک در سمت مدیر اجرایی، پا به این کمپانی گذاشت. وی فارغالتحصیل دانشگاه هاروارد در سال 1995 است و با وزارت خزانهداری امریکا در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون همکاری داشته و بخشی از موفقیتهای وی را به درک روشنش از اقتصاد نسبت میدهند.
این زن توانمند با ورود به فیسبوک، جان تازهای به این کمپانی بخشید و بسیاری معتقدند این سندبرگ بود که به فیسبوک کمک کرد تا همگانی شود. این بانوی قدرتمند نه تنها یک میلیاردر است بلکه صدایی برای قدرتمندتر شدن زنان نیز محسوب میشود و دستی در نوشتن دارد. وی در کتابش با عنوان «به آن تکیه کن» که در جمع پرفروشترین کتابها قرار گرفته است، از زنان و مردان میخواهد به یکدیگر تکیه کنند تا در خانه و محل کار توانمندتر شوند چرا که تقابل و تبعیض جنسیتی، دردی را دوا نمیکند.
سوزان ویچتسکی
مجله فوربز از سوزان ویچتسکی، بانوی اول یوتیوب نیز به عنوان یکی از قدرتمندترین زنان حوزه آیتی در سال 2015 میلادی یاد کرده است. زنی 47ساله دانش آموخته دانشگاه هاروارد که در سال 1990 پس از فارغالتحصیلی، به فکر ادامه تحصیل و گرفتن مدرک دکترا در رشته اقتصاد بود ولی وقتی فناوری را یافت، مسیر زندگی وی تغییر کرد.
نام وی پیش از ریاستش بر یوتیوب نیز در عرصه فناوری به چشم میآمد، چرا که گاراژ منزل وی محل تلاشهای لری پیج و سرگئی برین برای تولد موتور جست و جوی گوگل در سال 1998بوده است. وی یک سال بعد یعنی 1999 به گوگل پیوست و در بخش تبلیغات این شرکت فعالیت داشت و با ارائه پیشنهادهایی مناسب همچون خرید یوتیوب در سال 2006 و خرید DoubleClick در سال 2007، سود مناسبی به گوگل رساند و سرانجام نیز در فوریه 2014 مدیرعامل یوتیوب شد.
ویرجینیا رومتی
ویرجینیا رومتی که اغلب با اسم جینی رومتی از وی یاد میشود، تاکنون برنامههایی برای نرم افزار آنالیز داده و مهارت، سیستمهای محاسبات ابری و فناوری هوش مصنوعی واتسن(Watson) داشته و به همین دلیل به عنوان بانویی توانمند در حوزه آیتی شناخته شده است. وی که از 24سالگی در سال 1981 به عنوان مهندس بهIBM پیوست، سرانجام در سال 2012 نخستین مدیرعامل زن این کمپانی شد. این زن 58ساله فارغالتحصیل دانشگاه Northwestern در سال 2014 نیز به عنوان یک زن توانمند معرفی شد و البته مقام دهمین زن ثروتمند دنیا را نیز از آن خود کرده بود.
مگ وایتمن
یکی دیگر از زنان موفقی که مجله فوربز از وی نام برده، مگ وایتمن است که حالا 4سال از مدیریتش بر شرکت HP میگذرد. این زن 59ساله فارغالتحصیل دانشگاه هاروارد که چهارمین زن ثروتمند ایالت کالیفرنیا محسوب میشود، پیش از حضور در کمپانی HP، در سال 1998 به eBay ملحق شد. در این زمان، eBay تنها 30کارمند داشت و یک کمپانی بسیار کوچک و ناشناخته محسوب میشد ولی به یمن تلاشهای وایتمن و تغییرات گستردهای که در دوران مدیر عاملیاش اعمال کرد، تعداد کارمندان این کمپانی در سال 2008 به 15هزار نفر رسید که موفقیتی بزرگ محسوب میشود. این بانوی توانمند در این مدت جوایز متعددی از آن خود کرد و روزنامه فاینانشال تایمز نیز از وی به عنوان یکی از 50 چهرهای که این دهه را تغییر داد یاد کرد.
ماریسا مه یر
ماریسا مه یر 40ساله که از سال 2012تاکنون به عنوان مدیر عامل یاهو فعالیت میکند نیز از سوی مجله فوربز به عنوان یکی از زنان موفق حوزه فناوری در سال 2015 معرفی شده است. وی در دوران تحصیل نیز فرد موفقی بود طوری که پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه استنفورد، با 14 پیشنهاد شغلی مواجه شد. در نهایت در سال 1999 به عنوان نخستین مهندس زن به گوگل ملحق شد و پس از مدتی به دلیل تلاشهایش به عنوان یکی از مهرههای کلیدی در بخش جست و جو، نقشه، اخبار و کتاب گوگل و همچنین جی میل، iGoogle و... شناخته شد و سرانجام نیز به یاهو پیوست تا به عنوان مدیرعامل این غول دنیای فناوری مشغول به کار شود. وی که بیشتر ثروتش را از فعالیت 13سالهاش از گوگل بهدست آورده، یکی از زنان ثروتمند جهان محسوب میشود و از زمان مدیریتش بر مایکروسافت، موفق شده است با اتخاذ استراتژیهای مناسب، این کمپانی را سودآورتر از گذشته کند.
سافرا آدا کاتز
یکی دیگر از زنان موفق حوزه آیتی از نگاه فوربز، «سافرا آدا کاتز» است که از سپتامبر 2014 تاکنون مدیریت غول نرم افزاری اوراکل در امریکا را به عهده دارد. این زن 53ساله فارغالتحصیل دانشگاه پنسیلوانیا که تنها در سال 2014 حدود 38میلیون دلار درآمد داشته است از آوریل سال 1999به این کمپانی پا گذاشت و در این مدت موفقیتهای فراوانی به دست آورده است. وی در سال 2009 نیز در مجله Fortune به عنوان دوازدهمین زن قدرتمند در حوزه تجارت معرفی شد و در همان سال مجله فوربز نیز وی را شانزدهمین زن برتر این حوزه عنوان کرد.
آنجلا آرنتس
آنجلا آرنتس دیگر زن موفق حوزه فناوری محسوب میشود که مجله فوربز از وی یاد کرده است. وی که از سال 2006 تا 2014 مدیرعامل شرکت مد بریتانیایی بربری بود، با مدیریت اجرایی قوی خود، کاری کرد که خانه مد و لباس انگلیسی بربری به یکی از لوکسترین برندهای جهان تبدیل شود. در دوران مدیریت وی بر این کمپانی، درآمد این شرکت از 2میلیارد به 7میلیارد پوند رسید.
این موفقیت از نگاه مدیران کمپانی اپل دور نماند و وی را در اواسط 2014 در سن 55سالگی به این شرکت دعوت کردند. آنجلا آرنتس سرانجام بربری را به مقصد اپل ترک کرد تا رهبری تیم فروش و فروشگاههای اپل را به عهده بگیرد و به عنوان معاون مدیرعامل و عضو گروه اصلی اجرایی اپل با تیم کوک مدیرعامل این شرکت همکاری کند. ناگفته نماند که نام این بانوی توانمند برای 5 سال پیاپی در فهرست قدرتمندترین زنان مجله فوربز قرار داشت.
اورسلا برنز
اورسلا برنز نخستین مدیرعامل زن امریکایی- آفریقاییتبار محسوب میشود که به ریاست یکی از کمپانیهای بزرگ و منتخب مجله Fortune درآمده و از سوی مجله فوربز نیز به عنوان یک بانوی توانمند شناخته شده است. وی که از سال 2009مدیرعامل شرکت فناوری زیراکس شده است به یمن نظرها و استراتژیهای مناسبش موفق شده است تا سود این شرکت را به چند برابر قبل برساند و با خروج دستگاههای کوچک از خط تولید و جایگزین کردن آن با وسایلی فناورانه، کمپانی زیراکس را به عنوان یکی از شرکتهای سودآور و بزرگ به دنیا معرفی کند.
لوسیپنگ
لوسی پنگ نیز یک بانوی موفق چینی است که در راهاندازی غول تجارت الکترونیک یعنی علی بابا همکاری داشته و امسال نام وی در فهرست قدرتمندترین زنان حوزه فناوری مجله فوربز دیده میشود. وی که از سال 2010 تا 2013مدیرعامل بخش Alipay بود، بعد از موفقیتهای مختلف در بعضی امور مالی کوچک، بهعنوان مدیر بخش عملیات این شرکت انتخاب شد. وی که در سال 2014 نیز به عنوان پنجاه و سومین زن قدرتمند جهان در مجله فوربز شناخته شده بود، همچنان موفقیتهایش ادامه دارد و امسال نیز به عنوان یک زن موفق معرفی شد.
رنه جیمز
دهمین زن قدرتمند فهرست مجله فوربز، رنه جیمز است که از ماه مه سال 2013 به عنوان مدیر شرکت Intel انتخاب شده و در این زمینه عملکردی بسیار مناسب داشته است. این بانوی 51ساله که فارغالتحصیل دانشگاه Oregon است، با ورود به اینتل، استراتژیهای این کمپانی را تغییر داد و از نرم افزارهای متن باز، سیستمهای ابری و... استفاده کرد.
وی در سال 2013 نیز به عنوان یکی از اعضای کمیته امنیت ملی ارتباطات انتخاب شد تا با وی مشاوره شود و در سال 2015 به سمت معاون این کمیته برگزیده شد.
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]