واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دريافت كارنامه تحصيلي، اضطرابي در قامت امتحان
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): از : علي حبيبي اضطراب گرفتن كارنامه تحصيلي براي بسياري از دانش آموزان كمتر از استرس روز امتحان نيست و آن ها هرچه به روز موعد نزديك مي شوند، اين اضطراب را بيشتر احساس مي كنند.
در واقع كارنامه تحصيلي از نظر آموزش و پرورش، تلاش و عدم تلاش 9 ماه يك دانش آموز است كه اكنون به شكل نمره كمي صفر تا 20 در جلو چشمانش قرار گرفته است.
ارزشيابي كمي (صفر تا20) هرگز نمي تواند همه آموخته ها، توانايي ها و مهارت هاي دانش آموز را نشان دهد و در حقيقت اين گونه ارزشيابي ها، ظلم مضاعف به دانش آموز است زيرا بسياري از توانايي هاي بالقوه او در اين كارنامه ناديده گرفته مي شود.
ارزشيابي ياد شده مانع بروز و شكوفايي تمام خلاقيت ها، نوآوري ها و ابتكارات دانش آموز مي شود بنابر اين دانش آموزاني كه پس ازدريافت كارنامه احيانا در درس هايي ضعيف بوده اند نبايد زياد ناراحت باشند زيرا در اين كارنامه به همه توانايي هاي آنها نمره داده نشده است.
نظام ارزشيابي كمي، همه توانايي هاي دانش آموز را در پاسخ به پرسش هاي برگه امتحان جستجو مي كند در حالي كه ممكن است بسياري از اين دانش آموزان در روز امتحان به دلايل مختلف از آمادگي كافي برخوردار نباشند.
كسب نمرات ضعيف براي برخي از دانش آموزان اجتناب ناپذير است بنابر اين والدين و دانش آموزان قبل از هرگونه اقدام، بايد در ريشه يابي و شناسايي عوامل كسب اين نمرات تلاش كنند.
بكاربردن كلمات نامناسب، تنبيه و برچسب زدن به فرزندان خود بدترين شكل برخورد با اين موضوع است و والدين نبايد هيچ دانش آموزي را به دليل كسب اين نمرات مورد مواخذه و سرزنش قراردهند.
مواخذه و سرزنش، جز تحقير فرزندان سودي ندارد و اين گونه برخوردها باعث مي شود كه دانش آموز ، اعتماد به نفس خود در مقابل بروز ساير توانايي هاي ذاتي خود از دست بدهد.
تقويت نقاط مثبت دانش آموز در كسب نمرات خوب از ديگر مواردي است كه والدين بايد فرزندان خود را براي كسب نمرات بالا تشويق كنند.
يك كارشناس آموزشي مي گويد:والدين بايد از فرزندان خود بخواهند كه براي آمادگي درسي خود برنامه ريزي كنند و والدين نيز در چگونگي اجرا و نظارت بر نحوه اجراي برنامه ريزي درسي آن ها غفلت نكنند.
او گفت:تا امتحانات شهريورماه زمان زيادي است و والدين در حدامكان خودنيز به مطالعه بپردازند تا فرزندان آن ها به مطالعه ترغيب شده و زود خسته نشوند.
اين كارشناس افزود:كنترل معقول رفت و آمدهاي فرزندان با همسالان و ديگران بايد همواره مورد توجه قرار گيرد در صورتي كه اين كنترل در روزهاي امتحان بايد شكل جدي تري به خود بگيرد.
در برنامه ريزي درسي هيچ چيز نبايد از نظر دور بماند و همه الزامات زندگي ازجمله اوقات فراغت و تفريح در برنامه آن ها گنجانده شود زيرا دانش آموزان 9 ماه تحصيلي دائم در مدرسه حاضر شدند و اكنون نياز به استراحت و تفريح دارند.
يك كارشناس ديگر هم گفت: تفريح و مسافرت دانش آموزان تجديدي در ايام تابستان نبايد هيچ وقت تحت تاثير ناكامي آن ها در امتحانات قرار گيرد و لازم است والدين اين موضوعات را در برنامه آن ها قراردهند.
او به والدين توصيه كرد: پس از مشاهده كارنامه هاي دانش آموزان به اصطلاح ناكام، هرگز محبت خود را نسبت به آن ها كاهش ندهند زيرا آن ها اكنون بيش از هرزمان ديگر به توجه و محبت شما احتياج دارند.
اين كارشناس گفت: سختي گيري هاي بي مورد و تكرار پي در پي انجام تكاليف درسي در گوش فرزندان خود نيز نتيجه عكس دارد و والدين بايد بشدت از آن پرهيز كنند.
فراهنگ 1569
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]