واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۵ب.ظ)
آلودگي آب هاي زير زميني با رهاسازي مواد شيميايي و رسوب زدايي حاصل از شست و شوي تاسيسات صنايع موج - در حالي که کشورهاي پيشرفته دنيا براي نگهداري و تعميرات تاسيسات خود از مواد پايه آلي بي ضرر براي طبيعت استفاده مي کنند، هنوز در صنايع کشور از مواد شيميايي مضر براي طبيعت استفاده مي کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، دبير اجرايي دهمين کنفرانس ملي نگهداري و تعميرات (نت) گفت: رهاسازي مواد شيميايي حاصل از شست و شوي تاسيسات صنايع سنگين و سبک، آلودگي آب هاي زيرزميني و محيط زيست را به همراه داشته، ضروري است در ترکيبات اين مواد شوينده تجديد نظر شده به جاي آن از مواد سازگار با طبيعت بهره گرفته شود.
حسين سالم باغي به مناسبت برپايي "دهمين کنفرانس ملي نگهداري و تعميرات" که 16 و 17 آبان امسال در هتل المپيک تهران برگزار مي شود با اعلام اين مطلب گفت: متاسفانه علاوه بر اينکه صنايع کشور؛ به ويژه صنايع متوسط و کوچک به مقوله نگهداري و تعميرات دستگاه ها، تجهيزات و ماشين آلات بي اعتنا هستند که اين امر سبب کاهش عمر مفيد اين تجهيزات مي شود به علت بي توجهي به بحث تعهدات اجتماعي از جمله توجه به جنبه هاي زيست محيطي با رهاسازي مواد دور ريز از قبيل روغن، گازوئيل، انواع اسيدها و... در محيط، علاوه بر آلودگي هاي برجا مانده بر سطح زمين، سبب آلودگي هاي آب هاي زيرزميني نيز مي شوند.
وي ادامه داد: انجمن نگهداري و تعميرات ايران (نت) در راستاي رسالت خود که همانا توجه به جنبه هاي مختلف نگهداري و تعميرات است، امسال "نت و محيط زيست" را به عنوان محور اصلي کنفرانس خود قرار داده تا صاحبان صنايع، متخصصان و کارشناسان اين حوزه، بيش از پيش به جنبه هاي زيست محيطي نت توجه داشته باشند.
دبير اجرايي دهمين کنفرانس نگهداري و تعميرات با اشاره به اينکه امروزه در کشور هاي پيشرفته نه تنها مواد و ضايعات صنايع در حوضچه هاي بتني جمع آوري و سپس معدوم مي شود که ترکيبات مواد به کار گرفته شده توسط آنان نيز براي طبيعت مضر نيست، يادآور شد: اين در حاليست که به جاي بهره گيري از تجربه اين کشورها ما هنوز با رهاسازي پسماند صنايع در طبيعت سبب تخريب محيط زيست مي شويم و به جاي به کارگيري مواد آلي که پايه طبيعي دارند از مواد شيميايي استفاده کرده و روز به روز محيط زيست را بيشتر تخريب مي کنيم.
وي گفت: امروزه کشورهاي توسعه يافته توانسته اند با توسعه صنعت "نانو" از يک سو و از سوي ديگر شناسايي مواد آلي سازگار با طبيعت به جاي استفاده از مواد شيميايي، نه تنها عمر مفيد دستگاه هاي خود را افزايش دهند که سلامت کارکنان خود را تضمين کرده، محيط زيستي سالم و عاري از آلودگي داشته باشند.
دبير اجرايي دهمين کنفرانس نگهداري و تعميرات ادامه داد: خوشبختانه اين مواد آلي که عمدتا براي رسوب زدايي در صنايع کاربرد دارند در 80 درصد صنايع قابل استفاده هستند.
وي گفت: ورود آلاينده هاي شيميايي به طبيعت و به ويژه سفره هاي آب زيرزميني، نه تنها سبب سختي آب مي شود که کاهش حجم آب سالم و افزايش غلظت آن را به همراه دارد که پيامدهاي اين امر علاوه بر آسيب زدن به صنايع، مخاطرات فراواني براي سلامت افراد دارد تا جايي که امروزه، تشخيص داده شده يکي از علل شيوع سرطان ها، افزايش آلايندگي هاي محيطي است.
سالم باغي از آلاينده هاي صوتي در کنار آلاينده هاي شيميايي به عنوان عوامل خطرساز ديگري نام برد که نتيجه اعمال نشدن صحيح شيوه هاي نگهداري و تعميرات است که از جمله آن ها مي توان به بي توجهي در زمينه نگهداري و تعميرات ماشين آلات اشاره داشت.
وي ادامه داد: نتيجه اين امر توليد و گسترش ذرات معلق در فضا بر اثر فرسايش است که مي توان با اعمال شيوه هاي صحيح نت از قبيل بازرسي هاي منظم و دوره اي از آن جلوگيري کرد.
به گفته دبير اجرايي دهمين کنفرانس نگهداري و تعميرات با توجه به سياست هاي دولت يازدهم در برنامه ششم توسعه در حوزه توجه به مسايل زيست محيطي، اين موضوع به عنوان محور کنفرانس امسال انجمن نگهداري و تعميرات انتخاب شده تا در آن آخرين دستاوردها در اين حوزه به بحث و هم انديشي گذاشته شود تا در صورت نياز در اختيار صاحب نظران اين حوزه قرار گيرد.
سالم باغي افزود: در دهمين کنفرانس ملي نگهداري و تعميرات، علاوه بر دستاوردهاي جديد مهندسي و مديريتي نت، رشد، توسعه و اشاعه فرهنگ "نت" ارائه خواهد شد.
گفتني است، دهمين کنفرانس ملي نگهداري و تعميرات (نت) با رويکرد توجه ويژه به جنبه هاي زيست محيطي "نت" 16 و 17 آبان امسال در هتل المپيک تهران برگزار مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]