واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
یارگیری جدید عربستان یک جنگ روانی در منطقه است
شناسهٔ خبر: 2956771 - چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۳
مجله مهر > دیگر رسانه ها
غربیها به دنبال این هستند که حاکمیت در سوریه را با تغییر از طریق مخالفین اسد سازماندهی کنند. دیدهبان نوشت: حجتالاسلام سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص تحولات اخیر منطقه بالأخص مسائل سوریه اذعان کرد: در سطح سیاست جهانی یک مسئله مطرح است و آن اینکه هرچه قدرت و اقتدار قویتر باشد، پیروزتر است. البته ما در معادلات مبنایی و ارزشیمان این را قبول نداریم مگر اینکه قدرت در مسیر اهداف انسانی باشد.
وی افزود: وقتیکه اتاق فکر ایران، عراق، روسیه و سوریه تشکیل شد و طی کارهای فنی و فعالیتهایی که صورت گرفت، منجر به حضور روسیه در سوریه علیه داعش شد، تمام کشورهای اروپایی و آمریکا به دستوپا افتادند، زیرا داعش تربیتشده و دستساخته ایشان بود و اینها نگران شدند که اگر داعش را از دست بدهند، قطر، ترکیه و عربستان را از دست خواهند داد.
سالک گفت: تلاش آنها بر این است که روسیه را متقاعد کنند از مسئله کنار کشیده شود، برای این کار راههای متعددی داشتند، یکی از آنها ایجاد ائتلاف بین ترکیه، قطر، عربستان سعودی، یکی تحریم روسیه توسط آمریکا و اروپا و فشار آوردند به آن است تا بتوانند این مسئله را به نفع داعش تمام کنند. ولی با کاری که در اینجا صورت گرفت و عملیاتی که انجام شد، روند داعش بجایی خواهد رسید که عربستان، قطر و ترکیه بازنده این میدان خواهند بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: بعدازآن اروپا و آمریکا و صهیونیستهایی که به داعشی ها آموزش دادند شکست بعدی را باید تحمل کنند، غربیها به دنبال این هستند که حاکمیت در سوریه را با تغییر از طریق مخالفین اسد سازماندهی کنند، بشار اسد هم اعلام کرده که تا برچیده شدن داعش در سوریه هستم، با پشتوانه مردمی که در سوریه دارد این نقطه قوت اسد هست. اگر بخواهند تغییری در حاکمیت بشود، همانطوری که جان کری اعلام کرد سوریه بدون اسد را میخواهند.
سالک گفت: در جلسات وین که وزیر خارجه عربستان نیز حرفهای بیهودهای را در آنجا زد و جوابهایی را از طریق وزیر خارجه جمهوری اسلامی گرفت نشان دهند این است که بازنده این موضوع عربستان است که بیشتر سرمایه را گذاشته است. این نکته را نباید فراموش کرد که از در یارگیری جدید سعودیها مصر و امارات خودشان را کنار کشیدهاند که عربستان از این مسئله عصبانی است.
یارگیری جدید عربستان یک جنگ روانی در منطقه است
در این راستا سردار محمدصالح جوکار عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی گفتگویی با دیده بان نیز اذعان کرد: عربستان در موضوع سوریه باخته است و این باخت به صورتی است که چیزی به جز رسوایی عربستان را در پی ندارد. چرا که عربستان سرمایه گذاری زیادی در موضع سوریه داشت و پشتیبانیها، سازماندهیها، اعزام گروههای تروریستی و تقریباً نقش اصلی و عمده را به نیابت از صهیونیستها و آمریکاییها اجرا میکرد.
وی افزود: بحث سوریه امروز بعد از این اتحادی که برای مبارزه با تروریسم شکل گرفت، اینها احساس کردند که در موضوع سوریه توان مقابله ندارند و اکنون عربستان به دنبال تغییر راهبرد است و جز سیاستهای ایشان است که بحث سوریه را جنگ بین علویان، شیعیان و اهل تسنن قرار بدهد، در صورتی که این از اصل باطل است و هیچ ریشه بنیادینی ندارد. بعد اینکه روسها و شخص آقای پوتین اعلام کردهاند که ما برای مقابله با تروریستها آمدهایم و اصلاً بحث جنگ شیعه و سنی در اینجا منتفی چراکه روسها که مسلمان نیستند و با رضایت دولت سوریه در جنگ با داعش ورود پیدا کردهاند.
جوکار گفت: روسها در حالی به این جنگ ورود پیدا کردهاند که میتواند بعدها برای خودشان هم ضرر داشته باشد.این ترفندی که عربستان امروز دارد دنبال میکند، یک عملیات روانی برای افکار عمومی است و اینکه بتوانند یک بسیج دیگری برای مقابله با شیعه داشته باشند و همان تفکراتی که باید برای مقابله با هلال شیعی اقدام بکنند، امروز حتی در بین نیروهایی که علیه داعش در سوریه و عراق میجنگند از اهل تسنن وجود دارند و این نشان میدهد که جنگ جنگ مذهبی نیست بلکه مقابله با ماهیت تروریسم است و این تروریستهایی که به جان مردم افتادهاند و جنایتهایی را مرتکب میشوند، تفاوتی ندارند که مقابلشان شیعه باشد یا سنی.
عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد:بعد اینکه ما هم در جریان شیعه و هم در اهل تسنن جریانهای وابسته و انحرافی داریم، ما شیعه انگلیسی و اهل سنت آمریکایی را داریم که وابستگی کاملاً محرز است. لذا امروز بحث اسلام ناب در مقابل اسلامی آمریکا وجود دارد، بحث اسلام سازش هست که در رأس آن عربستان قرار دارد و اسلام و جبهه مقاومت که بین این دو درگیری وجود دارد و سوریه به عنوان پیشانی جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی است. عربستان میخواست این جبهه را تضعیف بکند که این جنگ را به راه انداخت، همانطوری که ما امروز از گروههای مختلفی که که در فلسطین علیه رژیم صهیونیستی مبارزه میکنند حمایت میکنیم و صراحتاً هم اعلام کردهایم، که همه اهل تسنن هستند، ما بدنبال آن اسلام راستینی هستیم که زیر بار ظلم و ستم نرود و فرقی نمیکند که شیعه و سنی باشد. جریان مذهبی که وابسته به غرب، آمریکا و انگلیس باشد از نظر ما مترود است.
وی در پایان با اشاره به فتوای اخیر قرضاوی در خصوص سوریه تاکید کرد: فتواهای قرضاوی که دیگر کاملاً روشن است، فتواهایی میدهد که اصلاً معلوم نیست از کدام اسلام خارج میکند! این فتوا هم هیچگونه اثر بخشی ای ندارد و ملتها و اهل تسنن ما هم به آن عمل نکردهاند، اصل عمده این است که امروز ما یک ائتلاف به حقی علیه تروریسم داریم و بصورت واقعی در حال جنگ است و یک ائتلاف ضد سوری هم وجود دارد که برای تقویت تروریستها است، ما امروز شیعه و سنی برایمان فرقی ندارد و برای مبارزه با تروریسم در یک گروه علیه تروریسم میجنگیم، قرضاوی دیگر خودش و فتواهایش باید به تاریخی سپرده شود و هیچگونه ارزش عملی ای ندارد و اهل تسنن از نظر اعتقادی گوش به حرف قرضاوی نخواهند داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]