واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: قطبي: ساعتها نميخوابم تا بهترين تصميم را بگيرم
فوتبال- سارا شيرازي:
عامل اصلي موفقيت افشين قطبي در بين هواداران فوتبال كدام است؟
1. اعتماد به نفس و اميد به موفقيت
2. شخصيت و رفتار صادقانه و حرفهاي
3. علم و تجربه مديريتي
فردوسيپور با اين 3 گزينه افشين قطبي را نزد هواداران فوتبال به نقد كشيد، اما ظاهرا اين سؤال يك گزينه كم داشت؛ همه موارد.قطبي اگر مجبور باشد هم نميتواند در مورد خودش، فقط يكي از اين 3 گزينه را انتخاب كند. « من به گزينه 4 راي ميدهم، يعني هر 3 مورد»!
انصافا هم هر 3 موردي كه عادل به آن اشاره كرد در قهرماني اين فصل پرسپوليس مؤثر بودند، اما چيزي كه باعث شد گزينه دوم بيشتر از 2 گزينه ديگر راي بياورد، همان چيزي است كه افشين قطبي را در كمتر از يك سال به يكي از محبوبترين مربيان تاريخ پرسپوليس تبديل كرد. شخصيت و رفتار صادقانه و حرفهاي.
ديشب 60 درصد از 814 هزار نفري كه به احترام قطبي در مسابقه برنامه 90 شركت كردند، اين مربي دوست داشتني را به خاطر رفتار صادقانه و شخصيت والايش ستودند.
« زندگي همهاش پر از فراز و نشيب است. روزهاي روشن و روزهاي تاريك.» بغض گلو و چشمان خيس اجازه نداد صداي قطبي به همان كيفيت هميشگي باشد.
او كه مثل بسياري از هواداران پرسپوليس تحتتأثير فيلم مربوط به فراز و نشيبهاي تيمش در طول فصل جاري قرار گرفته بود، پس از چند ثانيه با صدايي رساتر ادامه داد: «فوتبال به خاطر همين زيبا است. وقتي در جام جهاني 2002 روي نيمكت كره جنوبي نشسته بودم و ما تا دقيقه 85 با يك گل از ايتاليا عقب بوديم، به آسمان نگاه كردم و ناگهان گل مساوي را زديم. كسي فكر نميكرد كره از ايتاليايي كه بهتر بازي ميكرد و بيشتر موقعيت داشت ببرد، اما اين اتفاق افتاد چون هيچ وقت نااميد نبوديم. براي پرسپوليس هم شرايط مشابهي بود. من و هواداران تيم هميشه به قهرماني اميد داشتيم حتي پس از آن باخت سنگين در اهواز.»
بازي با استقلال اهواز نقطه عطف پرسپوليس بود. چون تصميم بزرگ كاشاني، اراده قطبي و عزم بازيكنان، كه همگي اتفاقات مثبتي بودند، همزمان متولد شد.
قطبي با حرارت خاصي از آن صحبت كرد: «آن باخت 4 بر يك مثل كوه تيم را حركت داد. خيليها فكر ميكردند فرصت من ديگر تمام شده اما برادر بزرگم، حبيب كاشاني يك تصميم بزرگ گرفت و به همه گفت؛ افشين تا پايان فصل ميماند حتي اگر 7 يا 12 گل بخورد. بازيكنان همان روز تصميم گرفتند متحد باشند، اما تا قبل از آن اين گونه نبود. من هم با اطمينان گفتم اين تيم قهرمان ميشود.»
اين اولين باري بود كه قطبي از عدماتحاد بازيكنانش در مقطعي از فصل صحبت كرد. او در ادامه گفت: «بعضي از بازيكنان دوست داشتند كس ديگري سرمربي باشد، به همين خاطر هم آنطور كه بايد، به وظايفشان عمل نميكردند، اما اين مسئله فقط تا قبل از بازي با
استقلال اهواز بود. حالا هم قهرمان شدهايم و هواداران بايد شاد باشند.»
اين جمله آخر را قطبي در پاسخ به اصرار عادل فردوسيپور براي نام بردن از بازيكنان كم كار گفت تا همانطور كه انتظار ميرفت نشان دهد در عبور از خط قرمزها هم حد و حدود را به خوبي ميشناسد. قطبي در ادامه در مورد حميد استيلي هم حرفهاي جالبي به زبان آورد: «واقعا كار كردن با حميد استيلي برايم لذتبخش بود. ما در اين هفتههاي پاياني قلب در قلب و دست در دست هم كار كرديم و اعتراف ميكنم كه بدون استيلي نميتوانستيم قهرمان ليگ شويم. من ميدانم كه حميد دوست دارد، سرمربي باشد، چه در پرسپوليس و چه در تيم ديگر. او يكي از بهترين مربيان جوان ايراني است و آينده بزرگي دارد.»
اما سختيهاي قطبي در راه قهرمان كردن پرسپوليس. «من با سياست اين تيم را مديريت كردم و اين به خاطر مشكلات زيادي بود كه در اطراف تيم وجود داشت. در ايران واقعا اطراف تيمها شلوغ است. رختكن شلوغ است. روزنامههاي زيادي وجود دارد و رابطه بازيكنان هم با خبرنگاران بيشتر از آن چيزي است كه بايد باشد.»
در چنين فضايي كار كردن واقعا سخت است. اين را بايد پذيرفت. قطبي وقتي از رسانهها صحبت كرد انگار داغ دلش تازه شد: «من پس از قهرماني پرسپوليس فقط ميخواستم 6 روز استراحت كنم، اما در همين 6 روز چيزهايي در روزنامهها خواندم كه برايم خيلي عجيب بود. يكي نوشت قطبي 800 هزار دلار ميخواهد و روزنامه ديگر هم از درخواست 5/1 ميليارد توماني من خبر داد. برخي ديگر هم با پرداختن به گزينههاي سرمربيگري پرسپوليس و اينكه چه كسي ميآيد و چه كسي ميرود، فقط ذهن هواداران را خراب كردند. باور كنيد اگر ميخواستم براي پول كار كنم، هيچ وقت به ايران نميآمدم. من از خدمت به مردم كشورم افتخار ميكنم.»
صحبت كه به اينجا رسيد، بهترين فرصت بود تا عادل فردوسيپور سؤال اصلي را مطرح كند. براي فصل بعد ميماني يا نميماني؟!
عادل اين سؤال را به طرق مختلف از قطبي پرسيد و او هم هر بار با سياست و ظرافت بيشتري به آن پاسخ داد. «اينكه بمانم يا بروم فقط تصميم من نيست، تصميم خانوادهام است و تصميم ميليونها هوادار پرسپوليس. اگر بخواهم احساسي حرف بزنم، بايد بگويم ميمانم چون با احساسات پاك اين هواداران نميشود به چيزي جز ماندن فكر كرد، اما اگر قرار باشد كمي منطقيتر بود، پس بايد بيشتر فكر كرد. پرسپوليس حالا 3 جام بزرگ را پيش رو دارد و كاستيهايي كه براي رفع آنها بايد دست به يك دگرگوني اساسي زد. ليگ قهرمانان آسيا، ليگ برتر و جام حذفي 3 جبهه بزرگ هستند و اين تيم براي ايستادن در اين 3 جبهه بايد سرتا پا عوض شود. در اين شرايط فقط يا علي گفتن كافي نيست. من اگر بمانم و مسئوليت را بپذيرم بايد تا انتها بروم، يعني قهرماني در آسيا، اما واقعا بايد بدانم ميتوانم يك سال ديگر با تمام اين سختيها بسازم؟ براي اين منظور نياز به مشاوره دارم.»
قطبي يك هفته براي گرفتن تصميم نهايي از كاشاني و هواداران پرسپوليس فرصت خواست، اما آن چيزي كه از لابلاي حرفهاي اين مربي ميشد، برداشت كرد، اين بود كه او در ايران نميماند. «در اين چند روز آينده شايد ساعتها نخوابم، چرا كه ميخواهم خوب فكر كنم.»
قطبي با همان منش حرفهاي اش در پايان صحبتهايش، از تمام كساني كه در اين يك سال در راه رسيدن به موفقيت به او كمك كردهاند تشكر كرد؛ ابتدا كاشاني، بعد استيلي، بعد عزيزيان و بعد... حتي مدير تداركات پرسپوليس هم از قلم نيفتاده بود، كسي كه به قول قطبي در مراسم جشن قهرماني جام را به شكل عجيبي از دست او درآورده بود. فقط نام مرزبان گفته نشد كه عادل هم با همان تيزهوشي ژورناليستياش به سادگي از كنار آن نگذشت. قطبي در پايان از مرزبان هم به خاطر زحماتي كه در طول فصل براي پرسپوليس كشيده تشكر كرد، اما با صراحت گفت اگر بماند او ديگر جايي در پرسپوليس نخواهد داشت.
تاريخ درج: 7 خرداد 1387 ساعت 13:37 تاريخ تاييد: 7 خرداد 1387 ساعت 15:36 تاريخ به روز رساني: 7 خرداد 1387 ساعت 15:33
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]