واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۲۹ب.ظ)
برنامههاي اجرايي وزارت نيرو در بخش آب و برق در راستاي اقتصاد مقاومتي است موج - وزير نيرو گفت: برنامههاي اجرايي وزارت نيرو در بخش آب و برق بر اساس افزايش بهره وري طرح ها تعيين مي شود که در راستاي اقتصاد مقاومتي است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، حميد چيت چيان در پنجمين همايش ملي مهندسي ارزش با رويکرد اقتصاد مقاومتي در تالار علامه اميني دانشگاه تهران، اظهار داشت: اجراي مهندسي ارزش در تمامي طرحها و پروژهها سبب افزايش بهرهوري در کشور ميشود.
وي گفت: در سياستهاي اقتصاد مقاومتي، اصليترين شاخص توجه به مساله بهرهوري است که تمامي دستگاهها بايد به آن توجه ويژهاي مبذول دارند.
چيت چيان با اشاره به ذخاير غني نفت و گاز کشور و اين که در 50 سال گذشته درآمد هنگفتي از فروش سوخت فسيلي داشتهايم، افزود: ملاحظه ميشود که ايران در مقايسه با ساير کشورهاي منطقه که داراي چنين منابعي نبودهاند از درآمد کمتري برخوردار بوده که علت اساسي آن، استفاده بهينه از منابع و توجه به موضوع بهرهوري از سوي اين کشورها است.
وي ادامه داد: مهندسي ارزش در مراحل مختلف يک طرح از ايده پردازي تا اجرا و بهرهبرداري قابل اجرا است که کاهش هزينهها و افزايش کيفيت کار را به دنبال دارد و اين نوع مهندسي فقط در گروي کار و انديشه يک گروه مخصوص نيست.
وزير نيرو خاطرنشان کرد: صنعت آب و برق تاکنون تلاشهاي خوبي در اين زمينه انجام داده که به دستاوردهاي خوبي نيز منجر شده است، اما؛ هنوز راهي طولاني در پيش داريم.
مقام عالي وزارت نيرو اضافه کرد: صنايع آب و برق از جمله صنايع سرمايه بر کشور است که بخش مهمي از منابع کشور براي آن هزينه ميشود و با گذشت زمان به رغم توسعه فناوري نياز به سرمايهگذاري در اين بخش رو به افزايش است.
وي برگزاري کارگاههاي متعدد، دورههاي آموزشي، همايشها، دستورالعملهايي براي چگونگي انجام مهندسي ارزش و برگزاري 64 کارگاه در زمينههاي مختلف را از جمله اقدامات وزارت نيرو در اين راستا برشمرد و تصريح کرد: حاصل اين اقدامات سبب صرفهجويي مبلغي افزون بر يک هزار و 400 ميليارد تومان در بخشهاي انتقال و توزيع برق و صرفهجويي 12 درصدي در بخش سرمايهگذاري است.
چيت چيان با بيان اينکه مهندسي ارزش در مراحل مختلف يک طرح قابل اجراست، تاکيد کرد: به نظر ميرسد اثرگذارترين بخش در مرحله طراحي مفهومي است که نقش بزرگي در زمان اجرا و کميت کار خواهد داشت که نمونه اجرايي آنها مسأله بازچرخاني آب و استفاده از پساب فاضلاب است.
وي با اشاره به اهميت تجديدنظر در طرحهاي عمراني با در نظر گرفتن تغييرات اقليمي، گفت: در گذشته سدها و شبکههاي آبياري و زهکشي زيادي در سطح کشور طراحي شده که با توجه به تغييرات اقليمي مجبور به تغيير طراحيها شديم و نمونه بارز آن خارج کردن برخي از سدها از دستور کار اين وزارتخانه است.
اين مقام مسوول ادامه داد: تا چند سال قبل سياست وزارت نيرو در قالب نقاط دنيا ساخت نيروگاههاي بزرگ و انتقال برق بود، اما اکنون دو دهه است که ايده توليد پراکنده شکل گرفته است که بر اساس آن، توليد برق در هر مرکز مصرف انجام ميشود تا نياز به شبکه توزيع، اندک باشد و در فرآيند توليد برق صرفهجويي شود.
چيت چيان احداث شبکه سراسري موازي برق و گاز را موجب اتلاف منابع کشور عنوان و با تاکيد بر لزوم بازنگري در اين مفهوم خاطرنشان کرد: هوشمندسازي شبکه که ايده جديدي است کارايي را افزايش داده و سبب کنترل مصارف ميشود.
وزير نيرو افزود: اکنون 850 طرح آبي در سطح کشور با صرف هزينهاي افزون بر 200 هزار ميليارد تومان در حال اجرا است، اما؛ از اين ميزان فقط هفت هزار ميليارد تومان به وزارت نيرو اختصاص يافته است.
وي گفت: با روند کنوني، مدت زمان لازم براي تخصيص اعتبار به همه پروژهها حداقل 30 سال خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]