واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از چالش های پیش روی ورزش سیستانوبلوچستان؛
فقر نشاط در جوانترین استان کشور/ورزش راه گذر از امنیت
شناسهٔ خبر: 2955547 - سهشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰
استانها > سیستان و بلوچستان
زاهدان - ورزش به عنوان یک اقتصاد صنعتی و فرهنگی برای سیستانوبلوچستانی که از نگاه امنیتی رنج میبرد در خور تامل است اما زیرساختهای لازم برای بهره گیری از این اقتصاد فرهنگی خود نیازمند یاری است. خبرگزاری مهر، گروه استانها: ورزش به گفته کارشناسان میتواند در حکم یک اقتصاد صنعتی و فرهنگی برای استان سیستان و بلوچستان باشد تا با بهره گیری از این استعداد زمینه حضور آن در لیگ های برتر فراهم و با بازتاب در شبکههای ملی نگاه امنیتی از این دیار مرز نشین رخ برتابد. ارتقای شاخص های امنیتی این استان به واسطه تخلیه هیجانات و غنی سازی اوقات فراغت، ایجاد وحدت بین اقوام و مذاهب و سلامت جسمی و روحی افراد از جمله مزایایی است که ورزش با خود برای افراد به ارمغان میآورد اما متاسفانه موانع و چالشهای متعددی بر سر راه آن قرار دارد و تا رفع آن پیشرفت برای ورزش استان به وقوع نخواهد پیوست. بی رغبتی افراد به انجام امور ورزشی، نبود اسپانسر و حامی مالی، فراوانی مواد مخدر، کمبود فضاهای ورزشی و بودجه و مسائل بی شمار دیگری مانعی بر سر راه ورزش استان شده و انگیزه را از ورزشکاران گرفته است که باید در راستای توسعه ورزش مسئولان اثرگذاری لازم را داشته باشند. فقر سرمایه مالی؛ سدی پیش روی ورزش سیستانوبلوچستان رئیس کمیسیون وزش و جوانان شورای شهر زاهدان در این باره به خبرنگار مهر گفت: سیستانوبلوچستان جوانترین و پهناورترین استان کشور بوده که مسافت طولانی بین راههای استان و شهرستانهای تابعه و همچنین دوری مسافت استان تا پایتخت کشور از یک سو و نبود اسپانسر با توجه به نبود صنایع در این دیار آفتی برای توسعه ورزش محسوب میشود. عدم تمایل افراد به انجام امور ورزشی، نبود اسپانسر و حامی مالی، مواد مخدر، کمبود فضاهای ورزشی و بودجه و مسائل بی شمار دیگری مانعی بر سر راه ورزش استان شده و انگیزه را از ورزشکاران گرفته است. عباس شیبک گفت: سیستانوبلوچستان یک استان وارداتی است و کمبود کارخانجات و صنایع مختلف و حتی بی رغبتی کارخانههای در راستای حمایت از ورزش معضلی بزرگ بر سر راه ورزش به شمار میآید که برای رفع آن نیازمند تغییر هستیم. وی افزود: طولانی شدن مدیریت هیئتهای ورزشی یکی دیگر از آفت های توسعه ورزش است به گونهای که بعضی از هیئتهای ورزشی ده سال و حتی بیشتر در هیئتها مسئولیت دارند که این امر باعث شده که دیگر انگیزهای برای فعالیت و کارها و برنامههای جدید نباشد. نگاه تک بعدی ورزش استان را رنج میدهد وی بیان کرد: همچنین نگاه تک بعدی تنها به مرکز استان موجب غفلت از استعدادهای دیگر نقاط شده است که این امر استعداد سوزی را در پی داشته و هر روز فرصتها دارند یکی پس از دیگری از بین میروند. شیبک گفت: اگر هر سازمان و ادارهای مانند گذشته یک درصد بودجه خود را به ورزش اختصاص دهد و بعضی ادارات هم بودجههای ورزشی خود را در بخش های دیگر هزینه نکنند؛ ورزش استان تغییر بسیاری میکرد اما متاسفانه سازمان ها در زمان کمبود بودجه از بودجه ورزش کسر میکنند. وی تاکید کرد: رشد ورزش با برنامههای میان مدت و بلند مدت امکان پذیر است و باید نگاه را از برنامههای کوتاه مدت به سوی طرحهای جامع و کاربردی سوق داد.
نباید گذاشت استعدادها از بین بروند رئیس هیئت ووشو سیستانوبلوچستان ادامه داد: باید از رشته های دارای پتانسیل قهرمانی در سطح ملی و بین المللی حمایت جدی صورت بگیرد، نه اینکه بودجه این رشتهها هم مانند سایر رشته ها باشد و روز به روز استعدادها یکی پس از دیگری از بین بروند. شیبک گفت: پتانسیل های ورزشی در این دیار به صورت بخشی است، در سیستان کبدی، کشتی، هنرهای رزمی و دومیدانی، در چابهار ورزش های آبی و فوتبال، خاش کشتی، ایرانشهر دومیدانی و کریکت، هندبال و والیبال در سراوان دومیدانی و هنرهای رزمی و نیکشهر کریکت میتوانند ورزش کشور را تحت تاثیر قرار دهد و نام این استان را در سطح ملی مطرح کند اما افسوس که زیر غبار غفلت از بین رفتهاند. فاقد تقویم ورزشی هستیم شیبک یاد آور شد: بیشتر هیئت های ورزشی فاقد تقویم ورزشی سالیانه بوده و با گذر ایام منتظر ابلاغ برنامه هستند که برای اعزام ورزشکار تصمیم گیری کنند و این آفتی بزرگ است. وی افزود: هیئتها علاوه بر همسوئی با برنامههای فدراسیون مربوطه و اداره کل ورزش و جوانان بایستی طبق اقلیم قومیتی و جغرافیایی منطقه خود برنامه سازی، استعداد یابی و آموزش را در دستور کار خود قرار دهند. شیبک گفت: اگر خواهان جامعه ای پویا و سرزنده هستیم، باید الگو داشته باشیم، باید به شایستگی از قهرمانان و آینده داران ورزش تجلیل و در راستای رفع دغدغههای آنان به ویژه بیکاری قدم های ارزنده ای برداریم. میزبانی رقابتها ورزشی راهی برای معرفی چهره واقعی سیستانوبلوچستان عضو کمیته فنی فدراسیون ووشو ایران بیان داشت: نگرش منفی کاذب ایجاد شده به لحاظ شرایط امنیتی استان توسط رسانههای ملی و منطقه ای در استان باعث میشود که میزبانیها به استان تعلق نگیرد که باید در این راستا تلاش جدی داشت. وی گفت: اگر صدا و سیما برنامههای مستند در مورد ورزش و ورزشکاران ایجاد کند میتواند آگاهی بخشی کرده و مردم را به سمت ورزش همگانی و قهرمانی تشویق کند چرا که با بودجه در نظر گرفته نمی توان راه به جائی برد. شیبک تاکید کرد: بر اساس آمارها طی پنج ماه نخست امسال تنها ۶۵ میلیون تومان بودجه به ورزش سیستانوبلوچستان اختصاص یافت که این هزینه گشتوگذار یک رشته ورزشی در دیگر استانها نمی شود. سرانه ورزشی در سیستانوبلوچستان ۵۹ صدم متر مربع است عضو کمیته فنی فدراسیون ووشو ایران با اشاره به سرانه ورزشی گفت: این آمار در سطح کشور به ازای هر نفر ۷۵ صدم متر مربع بوده این در حالی است که سهم هر هم استانی ۵۹ صدم متر مربع است. وی اضافه کرد: اکنون حدود ۴۰ هزار ورزشکار سازمان یافته در استان وجود دارد که فعالیتهای ورزشی خود را تحت نظر ۳۰۰ مربی دنبال میکنند. شیبک گفت: علی رغم تمامی کمبودها در سال گذشته ۴۶۲ ورزشکار استان در سطح ملی، بین الملل، آسیایی و جهانی به مقام برتر دست پیدا کرده اند.
ترویج ورزش در جامعه نگاه های منفی به استان را رفع خواهد کرد مدیر کل ورزش و جوانان سیستانوبلوچستان نیز در گفتگو با مهر گفت: ترویج ورزش در سیستانوبلوچستان با کسب میزبانی مسابقات ملی و بین المللی با توجه به میهمان نوازی مردم استان نگرشهای منفی ایجاد شده نسبت به استان را رفع نکرده است. حسین ثوری افزود: نگرشهای منفی و کاذبی که نسبت به سیستانوبلوچستان ایجاد شده باعث عدم حضور سرمایه گذاران در استان گشته در حالی که ترویج ورزش و کسب میزبانیها با توجه به امنیت موجود در استان جذب سرمایه گذار را به همراه دارد و رشد و بالندگی اقتصادی را به سیستانوبلوچستان نوید میدهد. وی بیان کرد: ورزش همگانی در جامعه ایجاد شور و نشاط میکند و از انحطاط جوانان و روی آوری آنان به مواد مخدر میکاهد و جامعه ای پویا و سرزنده ایجاد خواهد کرد که در این راستا تلاشهای فراوانی از سوی سازمان ورزش وجوانان انجام شده اما برای اثرگذاری مطلوب تر نیازمند حمایت ویژهای هستیم. مدیرکل ورزش و جوانان سیستانوبلوچستان اظهار داشت: موانع فراوانی در پیش روی ورزش سیستانوبلوچستان وجود دارد که مهم ترین آن نبود اسپانسر و حامی مالی برای تیمها است. وی افزود: برای شکوفایی و تاثیر گذاری بیشتر ورزش بر جامعه و ایجاد انگیزه در بین ورزشکاران بخش خصوصی باید در عرصه ورزشی حضور یابد که در این راستا کارگروهی تحت نام اقتصاد ورزشی تشکیل شده است. وی از کمبود اعتبارات به عنوان مانع دیگری بر سر راه ورزش استان نام برد و افزود: اعتبارات در دست سازمان بسیار کم است و پاسخگوی نیازها نیست، اما اگر اعتبارات از سوی مسئولان به خوبی به سمت ورزش هدایت شود شاهد پیشرفت و ترقی در ورزش استان خواهیم بود. ثوری افزود: نباید موانع، بهانه ای برای عدم فعالیت شود و باید دانشت با همدلی و هم صدایی تمامی ارگان ها و سازمانها می توان موانع را رفع نمود و قهرمانان را در سطح ملی و بین المللی معرفی کرد، چرا که با معرفی قهرمانان زمینه ایجاد سرمایه گذاری در استان فراهم میشود. خبرنگار: فاطمه بهرک
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]