واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۴۲ب.ظ)
برگزاري کنفرانس بين المللي اقيانوس شناسي خليج فارس در اسفند 94/ مهلت ارسال آثار تا پايان آبان موج- سرپرست پژوهشکده هواشناسي گفت: يکي از اهداف مهم برگزاري کنفرانس اقيانوس شناسي در سطح بين المللي، تاييد و تاکيد بر نقش مهم خليج فارس در منطقه است.
منطقه حساس و استراتژيک خليجفارس و تنگه هرمز يکي از مناطق مهم جغرافياي جهان بهحساب ميآيد که همواره در تحولات جهاني تأثيرگذار بوده است. اين منطقه از مهمترين مناطق آبي جهان است که از جهات گوناگون داراي ويژگيهاي متمايزي در مقايسه با ساير نقاط جهاني است.
در هزاره دوم پيش از ميلاد، زماني که ايرانيان به ساحل درياي جنوب رسيدند، اين دريا را پارسي يا خليجفارس ناميدند و اين منطقه نقش مهمي در تاريخ سرزمين ايران و کشورهاي پيرامون و اقتصاد جهان داشته است.
عباس رنجبر سرپرست پژوهشکده هواشناسي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج از برگزاري سومين کنفرانس بينالمللي اقيانوسشناسي خليجفارس با شعار «خليجفارس و توسعه پايدار» در تاريخ 8-9 اسفند خبر داد.
وي در ادامه خليجفارس را يکي از منابع مهم انرژي جهان عنوان کرد و گفت: اين منطقه ازنظر راهبردي در خاورميانه بهعنوان بزرگترين و مهمترين مرکز ارتباطي ميان اروپا، آفريقا و شرق آسيا شناختهشده است.
رنجبر اظهار کرد: خليجفارس ازنظر جغرافيايي و سياسي، تاريخ، استراتژيک، انرژي و تمدن يک پهنه حساس آبي مهم در دنيا محسوب ميشود و از همين رو سازمان هواشناسي کشور با همکاري نهادها و دستگاههاي ذيربط و جامعه علمي کشور سومين کنفرانس بينالمللي اقيانوسشناسي خليجفارس را برگزار ميکند.
سرپرست پژوهشکده هواشناسي تصريح کرد: با توجه به اهميت و جايگاه ويژه خليجفارس از جامعه علمي ميخواهيم تا به توليد محتواي علمي و پژوهشهاي کاربردي در اين زمينه پرداخته و بستر لازم براي مديريت بر مبناي دانش در اين منطقه حساس را فراهم سازند.
وي يکي از اهداف مهم برگزاري اين کنفرانس در سطح بينالمللي را تائيد و تأکيد بر نقش مهم خليجفارس در منطقه و ايجاد پيوند ميان محققان کشورهاي مختلف جهان و ارائه مطالعات و آخرين دستاوردهاي علمي در حوزههاي هواشناسي دريايي، تغيير اقليم، مهندسي دريايي و فناوريهاي نوين، علوم دريايي و بهرهبرداري از منابع دريايي، محيطزيست دريا، فرهنگ و اقتصاد دريايي عنوان کرد و افزود: سومين کنفرانس بينالمللي اقيانوسشناسي خليجفارس جايگاهي براي عرضه آخرين دستاوردهاي علمي اساتيد، دانشجويان، محققان، مردم، متخصصين و .. خواهد بود.
رنجبر از اين گروهها دعوت کرد تا با شرکت و ارسال مقالات، برگزاري کارگاهها و شرکت در همايش به غنيتر شدن آن کمک کنند.
وي اظهار اميدواري کرد که اين کنفرانس بتواند جايگاهي براي آخرين دستاوردهاي علمي و فعاليتهاي پژوهشي مرتبط را براي تبادلنظر کارشناسان و صاحبنظران و ارائه راهبردهاي مبتني بر اصول توسعه علمي مديريت دانشبنيان و توسعه پايدار در اين منطقه حساس و مهم فراهم کند.
وي با اعلام اينکه علاقهمندان براي ارسال مقالات خود به اين همايش تا پايان آبان فرصت دارند، از حضور متخصصين بينالمللي در اين کنفرانس خبر داد.
وي با تأکيد بر اينکه ابعاد هويتي خليجفارس بهعنوان بخشي واحد و جداييناپذير از ايران حکايت دارد گفت: اميدوار هستيم اين موضوع در اين کنفرانس هم مورد توجه قرار گرفته و از جامعه علمي و مسوولان ساير کشورها درخواست مي کنيم تا با اين موضوع بهصورت واقعي، همراه ايران شوند.
گفتني است؛ اين کنفرانس در 26 محور برگزار خواهد شد که محيطزيست دريايي، فرهنگ و اقتصاد دريا، هواشناسي دريايي، تغيير اقليم، مهندسي دريا و بهرهبرداري از منابع دريايي از مهمترين محورهاي آن به شمار ميرود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]