واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۲۲ق.ظ)
فرسودگي ساختماني منجر به فرسودگي انساني ميشود موج - رئيس سازمان نوسازي شهر تهران از تبديل شدن محلههايي مانند هرندي به مراکز اقامت موقت معتادان و کارتنخوابها خبر داد و گفت: از ستاد ملي بازآفريني پايدار شهري ميخواهيم تا فکري اساسي براي حل مشکلات لايههاي پنهان ضد فرهنگي اين مناطق و نيز مبارزه با مظاهر آسيبهاي اجتماعي در سطح شهر تهران کند.
به گزارش خبرگزاري موج، عبادالله فتحالهي، درباره مشکلات بافتهاي آسيبپذير و ناکارآمد برخي مناطق مرکزي تهران مانند منطقه ۱۲ اظهار کرد: هميشه فرسودگي موضوعي عمراني و ساختماني نيست، بلکه گاهي فرسودگي انساني را نيز شامل و به يک معضل اجتماعي تبديل ميشود؛ در اين نوع فرسودگي، مالکان قديمي بافت، سکونتگاه را ترک ميکنند و به مرور ساختمانها نيز رو به تخريب ميگذارند و بافت محله به مکاني براي استفاده موقت برخي شهروندان بزهکار و آسيبديده اجتماعي تبديل ميشود.
رئيس سازمان نوسازي شهر تهران با اشاره به برخي مهاجرتها در سطح ملي گفت: اين پديده در تهران به صورت کارتنخوابي در محلات مختلف تهران از جمله هرندي، شوش، دره فرحزاد و... ديده ميشود، اين محلهها به اماکني براي اسکان موقت افرادي که به هر دليل سکونتگاهي ندارند، تبديل شده که شبها در اين اماکن حضور مييابند و به ديگر افراد شريف محله نيز آسيبهايي از قبيل اعتياد و بزهکاري وارد ميکنند.
عضو ستاد ملي بازآفريني پايدار شهري ادامه داد: در بين اين افراد از فارغالتحصيلان مقطع دکترا از دانشگاههاي معتبر خارجي ديده ميشود تا افراد بيسواد و بيکار و فاقد هر گونه شرايط مناسب اجتماعي، من از کميسيون فرهنگي ستاد ملي بازآفريني پايدار شهري ميخواهم تا فکري اساسي براي حل مشکلات لايههاي پنهان ضد فرهنگي اين مناطق و نيز مبارزه با مظاهر آسيبهاي اجتماعي در سطح شهر تهران کند.
وي با اشاره به پديده شبمردگي در سطح شهر تهران خاطرنشان کرد: بيشترين مشکلات در حوزه شبمردگي در منطقه ۱۲ است که روزانه يک و نيم ميليون نفر در اين منطقه رفت و آمد دارند، ولي؛ شبها به يکباره حجم ترددها کاهش شديدي دارد که منجر به پديدهاي به نام شبمردگي شده است؛ علت آن نيز ترک منازل و تخليه شدن خانههاي محلههاي اين منطقه از سوي ساکنان قديمي بافت است.
فتحالهي با بيان اين که شبها بين ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار کارتنخواب در منطقه ۱۲ تهران به خصوص خيابان لالهزار زندگي ميکنند، گفت: علت شبمردگي، تجاري شدن منطقه و اسکان کارگران فصلي و کارگران بازار در خانههاي ترک شده از سوي خانوارهاي قديمي است؛ وقتي خانوادهها از يک منطقه خارج شوند، به مرور خانهها به انبار واحدهاي تجاري تبديل ميشوند و کارگران نيز در همان محل ميخوابند؛ نبود خانواده در اين خانههاي قديمي، بافت را به يک مرکز بحران آسيبهاي اجتماعي تبديل کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3]