تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830216468




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتیجه انتخابات ترکیه چرا این گونه رقم خورد؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نتیجه انتخابات ترکیه چرا این گونه رقم خورد؟
نتیجه انتخابات ترکیه چرا این گونه رقم خورد؟ یکی از دلایل پیروزی حزب عدالت و توسعه در این بود که جنگ بین پ.ک.ک و نظامیان ترکیه، به حساب حزب دموکراتیک خلق‌ها نوشته شد و کردها و ترک‌ها به حملات پ.ک.ک، واکنش منفی نشان دادند.


به گزارش فرهنگ نیوز، دیروز مردم ترکیه یک بار دیگر به پای صندوق‌های رأی رفتند و با مشارکت 87.5 درصدی خود نشان دادند که گرایش‌های حزبی و خواسته‌ها و مطالبات مردمی، جامعه ترکیه را به یکی از سیاسی‌ترین کشورهای منطقه تبدیل کرده است.
 
حزب عدالت و توسعه (AKP) به رهبری احمد داوداوغلو، در این دوره از انتخابات، توانست با کسب 49.5 درصد از آرای مردم، تعداد 316 کرسی از مجموع 550 کرسی مجلس ملی را به دست آورده و به جایگاهی برسد که به تنهایی کابینه بعدی را تشکیل دهد.
 
حزب جمهوری خلق (CHP) به رهبری کمال کلچدار اوغلو در این دوره از انتخابات، توانست با کسب 25.5 درصد از آرای مردم، تعداد 134 کرسی به دست آورده و نسبت به انتخابات پیشین 2 کرسی بیشتر به دست آورد.
 
حزب حرکت ملی (MHP) به رهبری دولت باغچلی با کسب 11.93 درصد از آرای مردم، دچار شکست سنگینی شده و تعداد کرسی‌های آن از 80 کرسی به یک باره به 41 کرسی تنزل پیدا کرد.
 
حزب دموکراتیک خلق‌ها (CHP) به رهبری صلاح الدین دمیرتاش که به عنوان یکی از نهادهای اقماری پ.ک.ک شناخته می‌شود، این بار نتوانست پیروزی پیشین خود را تجربه کند و با کسب 10.7 درصد از آرای مردم، دچار کاهش یک میلیونی آراء شده و تعداد کرسی‌های آن از 80 کرسی به 59 کاهش پیدا کرد.
 
شکست برای ملی گرایان ترک و کُرد
 
در این دوره از انتخابات، مجموعاً دو میلیون و هشتصد هزار رای، از آرای حزب حرکت ملی و حزب دموکراتیک خلق‌ها به سبد آرای حزب عدالت و توسعه انتقال پیدا کرد و به این ترتیب دو جریانی که در نمایندگی ملی گرایی ترکی و کُردی در سیاست‌های آنها مشاهده می‌شود، دچار شکست سنگینی شدند.
 
در ذکر عمده‌ترین دلایل شکست سنگین حزب حرکت ملی و حزب دموکراتیک خلق‌ها می‌توان گفت:
 
1.اصرار دولت باغچلی مبنی بر دوری از حزب عدالت و توسعه و خودداری او از تشکیل دولت ائتلافی با داود اوغلو، از سوی هواداران این حزب به عنوان یک خطای استراتژیک تلقی شد و علاوه بر این، جنگ دولت با پ.ک.ک، رضایت خاطر فراوانی را در بخشی از ملی گرایان ترک به وجود آورد و آنان این بار به جای حزب حرکت ملی، به حزب عدالت و توسعه رای دادند.
 
2.جنگ بین پ.ک.ک و نظامیان ترکیه، به حساب حزب دموکراتیک خلق‌ها نوشته شد و کردها و ترک‌ها به حملات پ.ک.ک، واکنش منفی نشان دادند و با حمایت از حزب عدالت و توسعه، موجب آن شدند که 21 کرسی از دست یاران دمیرتاش در آید.
 
در جدول زیر با مقایسه میزان درصد افزایش و کاهش آرای حزب عدالت و توسعه (AKP) و حزب دموکراتیک خلق‌ها (HDP) در دو انتخابات اخیر در 12 استان مناطق کردنشین، می‌توانیم، مشاهده کنیم که کردها در این دوره از انتخابات، عملاً به پ.ک.ک «نه» گفتند.
 



 
حزب عدالت و توسعه در این دوره از انتخابات، در 80 استان از 81 استان ترکیه، آرای خود را افزایش داد و با مشاهده نتایج آراء در استان‌های مختلف، می‌توان دید که در استان‌های مختلف ترکیه، نامزدهای جدید این حزب توانسته‌اند، رقبای خود را شکست دهند. در جدول زیر می‌توان افزایش آرای حزب عدالت و توسعه در 20 استان مهم ترکیه را مشاهده کرد.
 



 
حال باید دید یاران داوداوغلو، پس از کسب این پیروزی مهم، در حوزه سیاست‌های داخلی خود در پرونده‌های مهمی همچون مذاکرات صلح با پ.ک.ک، ادامه مبارزه با فتح الله گولن و تلاش برای تغییر نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی، چه گام‌هایی برخواهد داشت.
 


منبع: فارس


94/8/11 - 09:46 - 2015-11-2 09:46:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن