واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۲۳ب.ظ)
واعظي تاکيد کرد: اهميت رعايت اصول پدافند غيرعامل توسط تمامي دولت ها در نظام جمهوري اسلامي ايران موج- وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاکيد بر غير سياسي شدن کشور در رعايت اصول مربوط به پدافند غيرعامل گفت: موضوع امنيت کشور ارتباطي به رفت و آنمد دولت ها در کشور ندارد و هر دولتي موظف به تامين آن است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در همايشي با عنوان نقش پدافند غيرعامل در پايداري حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات که با حضور سردار جلالي رياست سازمان پدافند غيرعامل و واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد، محمود واعظي با اشاره به اهميت موضوع پدافند براي تمامي کشورها گفت: پدافند غيرعامل شامل صيانت از مراکز حياتي در حوزه فيزيکي و نرم افزاري مي شود. در گذشته پدافند غيرعامل صرفا مباحث فيزيکي و تاسيسات را شامل مي شد اما در شرايط کنوني ما بايد علاوه بر اين مسائل موضوع نرم افزارها،دستورالعمل ها و تشکيلات را نيز در دستور کار قرار دهيم.
واعظي افزود: موقعيت ژئواستراتژيک ايران پدافند غيرعامل را به شکل ويژه اي براي آن ديکته مي کند و هنر هر کشوري اين است که بين مباحث توسعه و پدافند غيرعامل بتواند ارتباط برقرار کند. از اين رو ما نيز بايد در ضمن توسعه همه جانبه همه شاخص هاي مراقبتي را نيز مد نظر قرار دهيم.
در اين راستا بايد به صيانت فيزيکي و بحث آمادگي نيروي انساني توجه کنيم.
وزير ارتباطات با تاکيد بر شرايط اساسي ايران و موضوع استقلال طلبي که بعد از انقلاب اسلامي به آن توجه ويژه اي شد، گفت: دولت هايي که در اين 37 سال در ايران بر سر کار آمدند علاوه بر چارچوب اعتقادي خود موظف بودند طبق قانون اساسي خطوط حياتي تعيين شده توسط امام خميني و مقام معظم رهبري را اجرايي سازند. در واقع ما موضوعاتي داريم که ربطي به رفت و آمد دولت ها ندارند و مستقيما به امنيت کشور مرتبط است. ما به دليل مواضع استقلال طلبانه پس از انقلاب نسبت به ساير کشورهايي که ملاحظات قدرت ها را مي کنند دشمني هاي بيشتري داشتيم که اگر فشارهاي اين چند ساله بر نظام را تحليل کنيم متوجه مي شويم بخشي از آنها هزينه هاي استقلال بوده اند.
دکتر واعظي تاکيد کرد: دشمن در 37 سال گذشته به نتيجه رسيد که از طريق برخورد نظامي ممکن است خساراتي به کشور ما بزند اما به هدف نخواهد رسيد. از اين رو در اين شرايط به روش هاي ديگري مانند جنگ نرم روي آورد. استفاده از ابزارهاي غير از ابزار نظامي کلاسيک در حوزه جنگ نرم مي گنجد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات هاليبود، تغيير سبک زندگي، تهديدات فرهنگي و نفوذ بر فکر و ذهن ملت ها را بخشي از جنگ نرم دانست و افزود: روش ديگر جنگ نرم نفوذ دشمن در راستاي کسب اطلاعاتي است که در زمان خاصي از آن براي ضربه زدن استفاده مي کنند که اگر در بحث پدافند غيرعامل جنگ نرم را دسته بندي کنيم اين موارد را شامل مي شود.
واعظي تصريح کرد: در همه کشورها با توجه به اهميت ict اين بخش جزو بخش حياتي رده بندي شده است که خود اين بخش از يک سو مي تواند باعث لو رفتن اطلاعات شود و حريم خصوصي مردم را با تجاوز رو به رو سازد و اصرار مملکتي را فاش کند اما در شرايط خاصي نيز نبود ict مي تواند تهديد زا باشد لذا از دو بعد مورد توجه است و بايد براي هر دو برنامه ريزي کرد. اول بايد مراقب باشيم تجهيزاتي که مي خريم بومي باشد و اگر تجهيزاتي از خارج خريديم متخصصان ما لازم است بر آن اشراف کامل داشته باشند و صيانت فيزيکي هم نبايد دست کم گرفته شود.
وي تاکيد کرد: اگر به همه اين موارد با توجه به شرايط خاص ايران در منطقه و جهان و مباحث جنگ نرم توجه شود ما مي توانيم اقتدار ملي را که نتيجه امنيت ملي و رفاه ملي است افزايش دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]