محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826616096
علت تنگینفس خوزستانیها؛ ردپای یک گیاه وارداتی
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: علت تنگینفس خوزستانیها؛ ردپای یک گیاه وارداتی
۴ روز از بارش نخستین باران پاییزی خوزستان میگذرد، بارندگی که در همین چند روز، تعداد مراجعهکنندگان به بیمارستانهای این استان را به ١٠هزار نفر رساند، حالا از این تعداد، ١٢٠ نفر بستری و ١٠ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند، خیلی از بیماران هم با درمانهای سرپایی درمان شدند. این آمار را دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اعلام کرد.
آفتاب : رئیس این دانشگاه در عین حال، خبر مرگ یک نفر بر اثر این آلودگی را رد کرد با این توضیح که: «تاکنون هیچ موردی از مرگ بیماران تنفسی ناشی از باران در بیمارستانهای تحت نظر دانشگاه گزارش و ثبت نشده است.»
به گزارش آفتاب، آلودگی گریبان خوزستانیها را گرفته، سهم اهوازیها هم از همه بیشتر بود. آنها از بامداد پنجشنبه درگیر تنگی نفس، سرفه و خسخس سینه هستند. حالا خیلی از آنها در این چند روز، به خاطر یکی از این علایم، راه بیمارستان را در پیش گرفتهاند. ٢ بیمارستان گلستان و امام خمینی(ره) در اهواز، بیشترین تعداد مراجعهکنندگان را داشتهاند. تاکید مسئولان بهداشتی و محیط زیستی خوزستان بر اسیدی نبودن بارش چهارشنبه است.
ردپای یک گیاه وارداتی در تشدید مشکلات تنفسی اهوازیها
حالا ولی در کنار نقش آلودگی کارخانهها و آلایندگی ناشی از سوزاندن مزارع نیشکر، ردپای یک گونه گیاهی وارداتی در تشدید آلودگی و مشکلات تنفسی اهوازیها دیده میشود. موضوعی که احمد لاهیجانزاده، مدیرکل محیط زیست خوزستان در گفتوگو با «شهروند» به آن اشاره کرد: « حدود ١٠ سالی است که یک گونه گیاهی وارداتی در جنوب خوزستان کاشته میشود. این گونه تزیینی است و برای زیباسازی فضای شهری مورد استفاده قرار میگیرد. از حدود ۵، ۶سال پیش اما استفاده از اینگونه توسعه یافته و تراکم زیادی در شهرهای خوزستان پیدا کرده است.»
به گفته لاهیجانزاده، زمان گلدهی این گونه گیاهی، در ٢ ماه آبان و آذر است. بررسیها نشان میدهد که گرده این گیاه، حساسیتزاست و در کنار سایر آلایندگیها، وضع تنفسی مردم را تشدید کرده است: «گرده این گونه گیاهی، بهعنوان یکی از عوامل جدی تشدیدکننده آلودگی هوا مورد بررسی قرار گرفته و یکسری مطالعات روی آن انجام شده است، البته برای سنجش دقیقتر، نیازمند یک دستگاه ویژه هستیم تا بتوان قطعیتر درباره آن نظر داد.»
مدیرکل محیط زیست استان خوزستان اما معتقد است که نقش آلایندگی کارخانهها و آلودگی ناشی از سوزاندن مزارع نیشکر همچنان در ایجاد آلودگی هوا پررنگ است: «مجموع این عوامل آلودگی را تشدید کرده است. ما سعی کردیم عواملی که مهمتر بود را در اولویت قرار دهیم و آنها را کاهش دهیم. برای نمونه بنزین پتروشیمی را که در گذشته مصرف میشد حذف کردیم. سوخت گازوییل یورو ۴ را از اول امسال در اهواز توزیع کردیم و قرار است بهزودی سوخت استاندارد مورد استفاده قرار گیرد.»
او ادامه داد: «این سومین سالی است که با این پدیده مواجه میشویم، البته هر سال شدت آن کاهش مییابد، به طوریکه در نخستین سال، تعداد مراجعه به بیمارستانها، ٢٣هزار نفر ثبت شد، اما امسال به ١٠هزار نفر رسیده است، تنها هم در بارش آبان و اوایل آذر ماه این اتفاق میافتد.»
باران اسیدی نبود
او بارش اسیدی چهارشنبه گذشته در خوزستان را رد کرد: «باران اسیدی نبود. نتایج ایستگاههای هواشناسی از شاخص اندازهگیری اسیدی بودن یا همان RH، هم این را نشان میداد.»
لاهیجانزاده به پیشبینی هواشناسی درباره بارش روز چهارشنبه هفته جاری در اهواز اشاره کرد: «این هفته هم براساس اعلام هواشناسی، اهواز بارندگی دارد و این احتمال وجود دارد که ماجرای هفته گذشته تکرار شود.»
به گفته این مسئول در محیط زیست خوزستان، امیدیه، رامهرمز و ماهشهر نیز تحتتاثیر این آلودگیها قرار گرفتهاند اما درگیری اهواز بیش از سایر شهرهای خوزستان است.
او به اهوازیها توصیه کرد تا در زمان شدت آلودگیها، از خانه خارج نشوند و از ماسک استفاده کنند، اما به این موضوع اشاره نکرد که اهوازیها دیگر با این شرایط خو گرفتهاند. آنها بدون توجه به این هشدارها، فعالیتهای روزانهشان را انجام میدهند. مدرسه و دانشگاه میروند. مغازههایشان را باز میکنند و مثل هر روز دیگر کار میکنند.
استانداری هم دیگر به این هشدارها توجه نمیکند و هیچ روزی را تعطیل اعلام نمیکند: «همیشه اهواز همینگونه است، تعطیل هم شود، فرقی نمیکند. ما دیگر به این وضع عادت کردهایم. مردم دیگر حتی ماسک هم نمیزنند و در روزهای آلوده هم مثل بقیه روزها، از خانه خارج میشوند.» این را امین مرادخانی، یک شهروند اهوازی میگوید.
او که از پرسنل بخش اتاق عمل بیمارستان گلستان اهواز است، به «شهروند» میگوید: «از روز چهارشنبه، اورژانس بیمارستان گلستان مملو از جمعیت است. بیماران آنقدر زیاد هستند که در داخل سالنهای دیگر آنها را بستری کردهاند. بیشتر مراجعهکنندگان سالمندان و کودکان زیر ١٠سال هستند، البته بیشتر اهوازیها دچار آلرژی و آسم هستند. بیماران مبتلا به آلرژی همه جا هستند. در محل کار، تقریبا همه علایمی از این بیماری دارند. هر کس دستمالی در دست دارد. بیماری که هیچ دارویی به آن جواب نمیدهد.» به گفته این شهروند اهوازی، اطلاعرسانی درباره این موضوعها خیلی کم است، حتی به مردم گفته نمیشود مثلا از ماسک استفاده کنند یا بیرون نروند، مردم هم مجبور هستند برای زندگی کار کنند. وضع اهواز در خیلی از روزهای سال همینطور است: «با اینکه از قبل احتمال ایجاد چنین آلودگی پیشبینی شده بود اما هیچ جا آمادگی آن را نداشتند؛ نه بیمارستانها و نه مراکز دیگر.»
استانداری خوزستان آمار دقیقی نمیدهد
مسئولان بهداشتی علت تشدید آلودگی منتهی به تنگی نفسی اهوازیها را بررسی میکنند. حالا قرار است وزارت بهداشت عوامل مطرح شده را بررسی کند. با اینکه مسئولان اداره بیماریهای تنفسی وزارت بهداشت، علت تشدید مشکلات تنفسی اهواز را نامشخص اعلام کردهاند اما ٢ فرضیه، سندرم شبه آسم در اثر رعد و برق و آلایندگی کارخانهها را در بروز این پدیده، بهطور جدی بررسی میکنند. حالا با صحبتهای اخیر مدیرکل محیط زیست استان خوزستان، نقش گونه گیاهی وارداتی در جنوب خوزستان هم گزینه دیگرشان است.
مهدی نجمی، رئیس اداره بیماریهای تنفسی وزارت بهداشت در گفتوگو با «شهروند» توضیحات بیشتری داد: «باید بررسی شود که این گیاه، اساسا آلرژی زاست یا خیر و اینکه گرده افشانی این گیاه و آلودگی ناشی از آن، چه ارتباطی با بارش باران دارد، چرا باید با بارش باران آلایندگی این گیاه هم افزایش پیدا کند. اینها موضوعاتی است که جای کار دارد و میتوان بررسی کرد.»
او با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی اهواز، مرکز تحقیقات بیماریهای ریوی هم دارد، ادامه داد: «متاسفانه با وجود اینکه اهواز همیشه با این مشکل مواجه است اما سازمان هواشناسی آن و حتی دانشگاه علوم پزشکی اطلاعات دقیقی ندارند، حتی درستی آمار مراجعهکنندگان به بیمارستانها به خاطر مشکلات تنفسی نیاز به بررسی دارد، چرا که ٣سال پیش تعداد ٢٣هزار نفر بهعنوان مراجعهکننده به بیمارستانها به خاطر همین پدیده، اعلام شد که پس از بررسی مشخص شد که تعداد واقعی ١٠ تا ١٢هزار نفر بوده است و در آمار اولیه تعداد مراجعههای چندباره یک بیمار هم بهعنوان مراجعه جدید ثبت شده بود.»
بیمارستانهای اهواز باز هم آماده نبودند
نجمی بر آماده نبودن بیمارستانهای اهواز در پدیده آلودگی هوا تاکید کرد: «متاسفانه با اینکه از قبل همه چیز پیشبینی شده بود اما بیمارستانها آمادگی نداشتند. اطلاعرسانی حتی به مردم هم در سطح استان مناسب نیست. مردم در این هوا نباید از خانه خارج شوند، باید از ماسک استفاده کنند و … اما حتی این اطلاعات هم به درستی به مردم داده نمیشود. مسئولان اهواز میگویند این پدیده جدیدی نیست و سالهاست در اهواز اتفاق میافتد، اما با وجود تازه نبودن، باز هم برخوردها و آمادگیها، مانند دفعه اول است.» به گفته رئیس اداره بیماریهای تنفسی وزارت بهداشت، استانداری خوزستان باید نسبت به این موضوع اقدام کند.
وزارت بهداشت مسئول نیست اما دانشگاه علوم پزشکی اهواز بهعنوان نماینده وزارت بهداشت، میتواند در یک کار گروهی نقشی داشته باشد: «ما ٢سال پیش به استانداری و هواشناسی اهواز گفتیم که بررسی بروز بیمارهای تنفسی به دلیل بارندگی نیاز به کار مطالعاتی دقیق با همکاری دستگاهها دارد، حتی در آن زمان سازمان هواشناسی اهواز غلظت آلایندهها را بهطور دقیق نداشت و چندین دستگاه آنها کار نمیکرد که ما از آنها خواستیم حداقل برای سال آینده غلظت آلایندهها را بسنجند تا کار تحقیقاتی و مطالعاتی جامع جهت رفع این مشکل انجام شود.»
نجمی هم بر اسیدی نبودن باران چهارشنبهشب گذشته تاکید کرد: «باران زمانی اسیدی میشود که RH آن کمتر از ٧ باشد، اما باران اخیر اهواز، بیشتر از ٧ بود و در شرایط طبیعی قرار داشت.»
او سندروم شبهآسم در اثر رعد و برق را یکی از فرضیههای بروز بیماریهای تنفسی به دلیل بارندگی در اهواز اعلام کرد: « این سندروم در نقاط خاصی در دنیا ایجاد میشود و شرایط جوی و منطقهای از عوامل زمینهای در بروز این سندروم است. البته فرضیه سندروم شبه آسم فرضیهای قدیمی است و طبق بازدیدی که ٢سال پیش در اهواز داشتیم ساکنان این استان معتقد بودند از قدیم با این مشکل دست و پنجه نرم کردهاند به طوریکه اجداد آنها همیشه توصیه میکردند که در نخستین بارندگی پاییزی از منزل بیرون نیایند تا دچار مشکلات تنفسی نشوند. در بازدیدی که ٢سال پیش انجام گرفت مشخص شد که کارخانههای متعدد اطراف اهواز آلایندگی خاص ایجاد میکنند که احتمال میرود یکی از علل بروز این مشکل نیز مسأله کارخانهها باشد.»
او ادامه داد: «در جلسهها به این نتیجه رسیدیم که مجموع آلایندهها در اهواز به دلیل فعالیت کارخانهها و سوزاندن مزارع نیشکر در این فصل افزایش یافته و مجموع این عوامل در نخستین بارندگی سبب بروز مشکل برای مردم میشود.»
علت تنگینفس خوزستانیها قطعی نیست
با ادامه وضع آلودگی هوای اهواز، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، آلودگی فلزی نفتی (دودکش) سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن لاستیک زباله و همچنین گردهافشانی گیاهان را بهعنوان عوامل ایجادکننده عارضه تنگی نفس در میان اهوازیها اعلام کرد. به گزارش خبرآنلاین، معصومه ابتکار در نوشتاری درباره آلودگی هوای اهواز پس از بارش باران، توضیح داد: «نتایج آزمایش بارانهای اخیر این نوع آلودگیها را در شرایط ناسالم نشان نداده است. متاسفانه علت اصلی بروز تنگی تنفس در خوزستان تاکنون قطعی نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
علت بروز ریزگردهای خوزستان از نگاه یک گیاهشناس
سهشنبه ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۶ عضو هیأتعلمی دانشگاه تهران با تشریح تبعات ویرانگر سدسازی و انتقال آب بر محیط زیست و کشاورزی خوزستان نگاههای سودجویانه اقتصادی به توسعه صنعتی و بیتدبیری را عامل اصلی بروز بحرانهای ریزگردها و شوری آب در استان دانست به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجوییک پدیده جدید در آلودگی استان جنوبی کشور/ گیاهان وارداتی عامل تنگی نفس مردم خوزستان
روزی که در اهواز باد می آمد و آلودگی هوا زیاد نبود و باران هم باریده بود افراد زیادی دچار تنگی نفس شدند در حدی که درمانگاه های شهر اهواز امکان پذیرش نداشتند و بیمارستان ها با مراجعان بسیاری روبرو بودند این می تواند نشانه ای از یک نوع آلرژی باشد که از گونه های گیاهی وارداتی که اویژه های خبری: علت افزایش بی سابقه شهدای ایرانی مدافع حرم در سوریه چیست؟/ ترکان: نگفتم 4 وزیر مفت خورند/ بابک
سیاسی سایر حوزه ها - در میان خبرهایی که هر روز بر درگاه خبرگزاری های روزنامه ها و صفحات مجازی قرار می گیرددر میان خبرهایی که هر روز بر درگاه خبرگزاری های روزنامه ها و صفحات مجازی قرار می گیرد برخی اخبار با تیتر متن و یا واقعه ای که رخ داده توجه مخاطبان را به خود جلب میشرکت های دانش بنیان فعال در تولید گیاهان دارویی حمایت می شوند
به گزارش ایرنا محمدحسن عصاره عصر سه شنبه در دیدار با استاندار چهارمحال وبختیاری در شهرکرد گفت برای توسعه پرورش و تولیدات گیاهی در کشور سند توسعه گیاهان دارویی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده که تصویب این سند زمینه حمایت از این حوزه را فراهم کرده است وی اظهار کرد … به گعطاری ها حق تجویز داروهای گیاهی و شیمیایی را به بیماران ندارند
عطاری ها حق تجویز داروهای گیاهی و شیمیایی را به بیماران ندارند کاشان- ایرنا- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت عطاری ها طبق قانون حق تجویز داروی گیاهی و شیمیایی را به بیماران ندارند به گزارش ایرنا دکترحمیدرضا بنفشه روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبتاستاندار یزد: مراکز تحقیقاتی سلامت غذاهای وارداتی را مورد توجه جدی قرار دهند
استاندار یزد مراکز تحقیقاتی سلامت غذاهای وارداتی را مورد توجه جدی قرار دهنداستاندار یزد خواستار توجه جدی مراکز تحقیقاتی به موضوع سلامت غذا به ویژه غذاها و خوراکیهای وارداتی شد به گزارش خبرگزاری فارس از یزد سیدمحمد میرمحمدی بعد از ظهر امروز در جلسه هماندیشی ایمنی غذا و محصولاتچهارمحال و بختیاری 1300 گونه گیاهی شناسایی شده دارد
چهارمحال و بختیاری 1300 گونه گیاهی شناسایی شده دارد شهرکرد– ایرنا– استاندار چهارمحال و بختیاری گفت در این استان یک هزار و 300 گونه گیاهی شناسایی شده وجود دارد به گزارش ایرنا قاسم سلیمانی دشتکی ظهر سه شنبه در نشست با دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاوعلت خوابیدن تمساح با یک چشم باز چیست؟
برخی حیوانات مثل تمساح با یک چشم باز می خوابند و اکنون محققان استرالیایی به توضیح دلیل این امر پرداخته اند عصرخبر به نقل از ایسنا زمانی که حیوانات چشمان خود را برای خواب می بندند بیشتر در معرض شکار هستند اما حیواناتی مثل تمساح این عمل را انجام نمی دهند و با یک چشم باز می خوابنگیاهان دارویی و اقتصاد مقاومتی/ دانشجویانی که برای موفقیت هم قسم شدند
کانون خبرنگاران نبأ تمام گیاهانی که از زمین می رویند از هر نظر مهم و آیت روشنی از عظمت خداوند هستند گیاهانی که در قرآن کریم از آنها اسم برده شده هم از نظر خواص و کاربرد و هم از جهت اشاره به رویدادها و اتفاقاتی که همراه با نام این گیاهان آمده نیز از اهمیت ویژه ای برخوردارند به گمخالفت محیط زیست با انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه/نامشخص بودن علت تلف شدن 11 فوک خزری
مخالفت محیط زیست با انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه نامشخص بودن علت تلف شدن 11 فوک خزری جامعه > محیط زیست - ایسنا نوشت معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه طبق پایش سال 2012 110 هزار فوک خزری در دریای خزر وجود دارد گفت علت تلف شدن-
گوناگون
پربازدیدترینها