واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۱۲ق.ظ)
رئيس اتاق بازرگاني تهران در ديدار با هيات تجاري فنلاند مطرح کرد: مشکلات بانکي اصليترين موانع توسعه همکاري با اروپا/ ابراز تمايل فنلاندي ها براي ورود به مصرف بهينه انرژي و مديريت منابع آب موج - رئيس اتاق بازگاني تهران گفت: بزرگترين عامل کاهش روابط تجاري ايران با اروپا، مشکلات بانکي بود که تجار ايراني مجبور به برقراري ارتباط با تجار چيني شدند.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود خوانساري رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي تهران در ديدار با هيات تجاري فنلاند با اشاره به آنکه بيش از 60درصد اقتصاد ايران، در تهران متمرکز شده است، اظهار کرد: حدود 60درصد از فعالان اقتصادي که امروز داراي کارت هاي بازرگاني هستند در تهران به فعاليت هاي اقتصادي مشغول هستند.
وي ادامه داد: متاسفانه سياست هاي تحريمي روابط تجاري را با نوسان مواجه کرد و اين نوسان به طوري بود که ارزش تجارت في ما بين در سال 2006 به حدود 200ميليون دلار و اين تجارت در سال 2014 به حدود 23ميليون دلار کاهش پيدا کرد.
نائب رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به اينکه امروز مشکلات بانکي به عنوان بزرگترين مانع بين تجارت دو کشور محسوب مي شود، گفت: با توجه به مشکلات فراواني که امروز در بخش بانکي وجود دارد، باعث شده است که تجارت ايران به جاي اروپا به سمت چين تغيير جهت پيدا کند و بايد با رفع مشکلات بانکي، راه همکاري هاي مشترک با طرف هاي اروپايي نيز گشوده شود.
هيات 100نفره فنلاندي در ماه دسامبر به ايران مي آيند
ماتي آنتونن، معاون وزير امورخارجه فنلاند با تاکيد بر آنکه سطح روابط تجاري ايران و فنلاند نامطلوب است اظهار کرد: پس از اجراي توافقنامه هسته اي، اين امکان وجود دارد تا روابط تجاري دو کشور که روند نزولي را تجربه کرده است، امروز با بهبود شرايط از اوضاع مناسب تري برخوردار شود تا در آينده اي نزديک تبادل هياتهاي تجاري نيز افزايش پيدا کند.
وي ادامه داد: در راستاي افزايش سطح روابط تجاري دو کشور، هياتي تجاري متشکل از 100 نفر از فعالان اقتصادي فنلاند در ماه دسامبر به ايران ميآيد که بزرگترين هيات تجاري اعزامي از فنلاند به ايران خواهد بود.
معاون وزير امور خارجه فنلاند افزود: حضور اين هيات فرصت مغتنمي براي بررسي ايدهها و زمينههاي همکاري تلقي ميشود و انتظار اين است که هياتي نيز از طرف ايران در همايشي که با عنوان ايران نامگذاري شده و قرار است در نيمه دوم دسامبر در فنلاند برگزار شود، حضور يابد.
وي با اشاره به توانايي هاي کشورش نيز گفت: در بخشهاي مختلفي از اقتصاد فنلاند حرف هاي فراواني را دارد و در همين راستا مي توان به حوزه فناوري اطلاعات، مهندسي وحفاظت از محيطزيست از جمله جنگلها به عنوان سرآمد توانايي هاي فنلاند نگاه کرد ضمن آنکه اين مزيتها در بخش فناوري سلامت و بهداشت نيز وجود دارد و نيمي صادرات محصولات هايتک فنلاند از حوزه فناوري و تجهيزات پزشکي صورت ميگيرد.
وي اضافه کرد: فنلاند در بخش مديريت منابع آب، احداث سيستمهاي فاضلاب و نيز مصرف بهينه انرژي نيز فعال است و شرکتهاي ما راهکارهاي مناسبي براي حفظ محيط زيست دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]