واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۵۰ب.ظ)
از مصاديق پدافند غيرعامل؛ افزايش سطح زير کشت کلزا و کاهش وابستگي به روغن موج- رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران گفت:با توجه به تحريمهاي موجود، سالانه 4 ميليارد دلار براي واردات روغن از کشور خارج ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، دلاور حيدرپور در جلسه ستاد توسعه کشت کلزا که در سازمان جهاد کشاورزي مازندران برگزار شد اظهار کرد: توليد کلزا در سال 80 دوره طلايي بوده که به 500 هزار تن رسيد و به مرور کشت اين محصول در کشور کم رنگ و در نهايت رها شد، به طوري که اکنون کمتر از 10 درصد خودکفايي دانههاي روغني را در کشور داريم.
وي با بيان اين که کشور وابستگي شديدي به روغن دارد، گفت: با توجه به تحريمهاي موجود، سالانه 4 ميليارد دلار براي واردات روغن از کشور خارج ميشود.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران ادامه داد: در اين راستا وظيفه بخش کشاورزي بسيار سنگين است و بايد تا جايي که امکان دارد وابستگي روغن به خارج کشور را کم کنيم و بر اين اساس وزارت جهاد کشاورزي عزم خود را جزم کرده تا با اجراي طرح دانه روغني کلزا از شکنندگي موجود در واردات روغن را کم کند.
حيدرپور افزود: قيمت پايين خريد و عدم خريد از مشکلات اساسي کشت کلزا در سالهاي گذشته بوده که خوشبختانه امسال با افزايش قيمت خريد تضميني و الزام شرکت توسعه کشت دانههاي روغني به خريد کلزا اين مشکل رفع شده است.
وي با بيان اينکه مديران جهاد کشاورزي در افزايش سطح زير کشت اين محصول تلاش جدي داشته باشند، گفت: افزايش سطح زير کشت کلزا از سياستهاي وزارت جهاد کشاورزي است که در استان بايد تاثيرگذار باشيم و افزايش سطح زيرکشت کلزا و کم کردن وابستگي به روغن از مصاديق پدافند غيرعامل است.
رييس سازمان جهاد کشاورزي مازندران با اشاره به اينکه تناوب کشت گندم، گندم، کلزا ميتواند در کاهش آفات، بيماريها و علفهاي هرز تأثير مثبت داشته باشد، افزود: براي حفظ و پايداري توليد گندم، بايد کلزا وارد تناوب با اين محصول شود.
حيدرپور با بيان اين که توزيع نامناسب بذر و خريد نامناسب در چند سال گذشته علاقه و رغبت کشاورزان را به کشت کلزا کاهش داده است، افزود: با رفع اين مشکلات بايد انگيزه را در کشاورزان افزايش دهيم و شاهد افزايش سطح زير کشت اين محصول باشيم و با توليد دانههاي روغني، وابستگي به خارج را کم کنيم.
وي اظهار کرد: طي چند روز اخير يک هزار هکتار معادل 50 درصد افزايش سطح زير کشت کلزا نسبت به هفته گذشته در استان داشتهايم که بايد در فرصت باقيمانده به سطح ابلاغي تعيين شده برسيم.
حيدرپور يکي از دلايل مقاومت کشاورزان براي کشت کلزا در اراضي شاليزاري را از دست دادن زمان براي کشت نشاء مجدد و پرورش رتون اشاره کرد و افزود: کشاورزان ميتوانند از ارقام پرمحصول براي کشت برنج استفاده کنند.
وي با بيان اينکه کشاورزان نگران کمآبي براي کشت برنج بعد از کشت کلزا نباشند، گفت: وظيفه ما رفع نگراني کشاورزان است و به همين منظور هماهنگي با شرکت آب منطقهاي براي رفع نگرانيهاي کشاورزان صورت گرفته است.
رييس سازمان جهاد کشاورزي مازندران خاطرنشان کرد: طي رايزنيهاي صورت گرفته با بانک کشاورزي مشکل سند و وثيقه کلزاکاران براي دريافت وام حل شده و هر هکتار سه ميليون تومان سرمايه در گردش به کلزاکاران اختصاص مييابد و نياز به ارائه سند به بانک نيست و تنها با تأييد شوراي اسلامي روستاها هست.
حيدرپور در پايان گفت: انتظار وزارت جهاد کشاورزي براي کشت کلزا بر دو استان مازندران و گلستان متمرکز است چراکه اين محصول نياز به مصرف آب ندارد و در اين دو استان ميزان بارندگي به اندازه کافي وجود دارد.
حيدرپور، علفهاي هرز را مشکل اساسي مزارع کلزاکاري اشاره کرد و افزود: متاسفانه علفکشهاي اختصاصي براي رفع اين معضل وجود ندارد و وجين دستي هم هزينه بالايي را براي کشاورزان به همراه دارد و نياز است اقدام جدي براي اين موضوع در دستورکار محققين مراکز تحقيقاتي قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]