واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۷ب.ظ)
بارندگيهاي اخير اهواز اسيدي نبوده است موج - مدير کل حفاظت محيط زيست استان خوزستان درباره علت آلوده بودن نخستين باران پاييزي در اهواز اظهار داشت: معمولاً مراجعه شهروندان به مراکز درماني ناشي از آلودگي بارانها در آبان با آغاز نخستين بارش تا اوايل آذر افزايش پيدا ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، احمدرضا لاهيجان زاده ميافزايد: اين مسأله نشان دهنده اين است که عامل اصلي اين آلودگي در همين ماه رخ ميدهد. امسال يک دستگاهي در ايستگاههاي هواشناسي نصب شد که ميزان بارش باران اسيدي را ميسنجد.
مديرکل محيط زيست خوزستان عنوان ميکند: وقتي دادههاي اين دستگاه را در زمان بارش و به صورت ساعتي بررسي کرديم مشخص شد که باران شبهاي گذشته در اهواز اسيدي نبود.
وي بيان کرد: با توجه به منتفي بودن باران اسيدي مشخص ميشود که آلودگي صنايع و توليدات نفتي در آلوده کردن باران اثري نداشتهاند و با توجه به شدت وزش باد و ميزان بارش هم بر اين موضوع صحه ميگذارند.
لاهيجان زاده عنوان ميکند: وقتي همه اين آلودگيها منتفي شود ما به گرده افشاني يک گونه گياهي خاص ميرسيم که کشت آن در سالهاي گذشته افزايش پيدا کرده است.
وي اظهار داشت: زمان گلدهي و گرده افشاني اين گياه در آبان ماه است و بايد با انجام کارهاي تحقيقاتي اين موضوع با اطمينان و به صورت رسمي اعلام شود.
مدير کل محيط زيست خوزستان در پاسخ به اين پرسش که چرا بعد از ۳ سال هنوز علت آلودگي مشخص نشده است، افزود: وقتي براي نخستين بار اين موضوع در خوزستان رخ داد ما ۱۷ مورد آلاينده را به عنوان عوامل آلوده کننده معرفي کرديم که بحث گرده افشانيها به دليل وجود صنايع و شرکتهاي نفتي جزو ضعيفترين موارد بود.
وي بيان کرد: البته ما از اين فرصت استفاده کرديم و آلودگيهاي ناشي از صنايع را کاهش داديم و دانشگاه علوم پزشکي کارهاي علمي خود در اين زمينه را گسترش داد.
لاهيجان زاده گفت: اما ما براي تکميل تحقيقات خود به دستگاه اندازه گيري ميزان اسپور گياهي نياز داريم. اين دستگاه در انگلستان ساخته ميشود و سال گذشته به دليل مسائل تحريمها نتوانستيم آن را تهيه کنيم اما امسال در تلاش براي خريد آن هستيم.
وي تصريح کرد: چون اين دستگاه در خوزستان وجود ندارد ما هنوز نتوانستهايم ميزان آلودگي را بسنجيم.
مدير کل محيط زيست خوزستان در پاسخ به اين پرسش که چه گونه گياهي عامل اين آلودگيها است، عنوان کرد: مطرح کردن نام اين گياه سبب افزايش حساسيتها ميشود و اگر اين موضوع اثبات شد ميتوان با هرس به موقع جلوي انتشار آلودگي را گرفت.
وي درباره زمان شدت گرفتن آلودگي بيان کرد: وقتي ميزان رطوبت قبل از بارش شدت بگيرد آلودگي به بيشترين ميزان خود ميرسد و در زمان بارش هم ادامه پيدا ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]