واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس اداره حمایت از سرمایهگذاری افغانستان اعلام کرد
300 میلیون دلار هزینه اعزام بیماران افغانستان به خارج؛ 80 میلیون دلار واردات دارو
رئیس اداره حمایت از سرمایهگذاری افغانستان «آیسا» اعلام کرد: سالانه 80 میلیون دلار هزینه واردات دارو به افغانستان است در حالیکه 8 کارخانه تولیدی دارو در کشور وجود دارد که تنها 3 کارخانه آن هم به صورت بسیار ضعیف فعالیت دارند.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «قربان حقجو» رئیس اداره حمایت سرمایهگذاری افغانستان «آیسا» اعلام کرد: سالانه 80 میلیون دلار هزینه واردات دارو به افغانستان است در حالیکه 8 کارخانه تولیدی دارو در کشور وجود دارد که تنها 3 کارخانه به طور بسیار ضعیف فعال است. حقجو که در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه طب در افغانستان سخن میگفت از نبود امکانات بهداشتی و تولید دارو در افغانستان یاد کرد و گفت: سالانه 80 میلیون دلار هزینه واردات دارو به افغانستان است که بیشترین آن از کشور پاکستان با کمترین کیفیت است. وی افزود: بیمارستانها از امکانات بهداشتی مناسب برخوردار نبوده و در بخش بهداشت سرمایهگذاریها اندک است. حقجو در ادامه سخنان خود تصریح کرد: سالانه 300 میلیون دلار هزینه درمان بیماران در خارج از کشور است در حالیکه اگر این مبلغ در افغانستان سرمایهگذاری شود، بخش بهداشت رشد چشمگیری خواهد داشت. رئیس آیسا از نقش بخش خصوصی در حوزه بهداشت ابراز خرسندی کرد و افزود: بخش خصوصی در حوزه بهداشت فعالیتهای خوبی داشته است که از آن جمله از میان 405 بیمارستان در کشور 253 بیمارستان آن را بخش خصوصی بنا نهاده است. وی همچنین از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در حوزه بهداشت برای افزایش شغل استقبال کرد و افزود: با موجودیت بیمارستانها و مراکز بهداشتی در کشور برای 150 هزار تن ایجاد شغل شده است و در این حوزه فعالیت میکنند.
وی از مسئولان خواست تا از قاچاق دارو به کشور که بیشترین آن از کشور پاکستان است، جلوگیری کنند. در همین حال «امر سینها» سفیر کشور هند در افغانستان از همکاریهای مشترک افغانستان و هندوستان در طول سالهای متمادی یاد کرد و گفت: این 2 کشور همواره دوشادوش هم به همکاریهای خود در تمام عرصهها ادامه دادهاند که از آن جمله صادرات داروی با کیفیت هند به افغانستان و در مقابل صادرات میوه و زعفران افغانستان به هند را میتوان یاد آور شد. وی با اشاره به خدمات ویژه بهداشتی به آن کشور گفت: هند برای کمک به افغانستان ارائه خدمات ویژه بهداشتی را تسهیل کرده است و 25 درصد از قیمت ویژه را برای بیمارها تخفیف قائل شده است. سینها از مسئولین بهداشتی افغانستان خواست تا پزشکان را برای ارتقای ظرفیت به کشور هند اعزام کنند. سفیر هند مقیم کابل در پایان سخنان خود تصریح کرد: داروی بیکیفیت بازی با بهداشت یک جامعه است و کشور هند در تلاش است تا داروهای با کیفیت را وارد افغانستان کند. نخستین نمایشگاه طب در افغانستان از سوی مرکز نمایشگاه افغانستان با همکاری اداره حمایت از سرمایهگذاری در افغانستان «آیسا» برای مدت 4 روز در کابل برگزار شده است. انتهای پیام/
94/08/07 - 15:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]