واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ظریف راهی وین شد
وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز (پنجشنبه) برای شرکت در نشست بینالمللی وین درباره سوریه در راس هیاتی راهی اتریش شد.
کد خبر: ۵۴۳۱۴۸
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰ - 29 October 2015
وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز (پنجشنبه) برای شرکت در نشست بینالمللی وین درباره سوریه در راس هیاتی راهی اتریش شد.
به گزارش ایسنا، نشست وین قرار است با حضور کشورهای آمریکا، روسیه، ایران، ترکیه، عربستان، مصر، نماینده اتحادیه اروپا، عراق، فرانسه و نیز نمایندگانی از چین و عمان روز جمعه در هتل ایمپریال این شهر برگزار شود.
مذاکرات نشست وین صبح جمعه با حضور وزیران خارجه کشورهای دعوت شده آغاز و احتمالا تا ظهر جمعه به وقت وین به طول می انجامد.
این اولین نشست بینالمللی درباره سوریه از آغاز بحران این کشور است که ایران به آن دعوت شده و در آن شرکت میکند. تاکنون مذاکرات متعددی در سطح بینالمللی میان کشورهای مهم و موثر بینالمللی و منطقه ای درباره سوریه با حضور معارضان سوری برگزار شده است و همچنین نشستهایی در ژنو با حمایت سازمان ملل برگزار شد، اما هیچ کدام از آنها با وجود دست یافتن به بیانیه هایی از سوی طرفین، به حل و فصل بحران منجر نشد.
به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه، صادق حسین جابرانصاری مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه و تعدادی از کارشناسان این حوزه ظریف را در نشست وین همراهی میکنند.
دومین نشست وین طی دو هفته گذشته، روز جمعه در حالی برگزار میشود که مدعوین این نشست همچنان در حال افزایش هستند. ایران و نمایندگان چین و عمان نیز از جمله کشورهایی هستند که در نشست دوم وین شرکت میکنند.
نشست وین از این رو حائز اهمیت است که در آخرین تحولات سوریه طی یک ماه گذشته شاهد حملات هوایی روسیه به مواضع داعش در این کشور هستیم. روسیه به درخواست سوریه مواضع داعش در این کشور را مورد هدف قرار داده و توانسته معادله را در سوریه به سمت «تغییر» سوق دهد. این اقدام روسیه در حالی طی یک ماه گذشته ادامه دارد که کشورهایی از جمله آمریکا و عربستان و نیز قطر انتقاداتی را به روسیه وارد کرده اند، در عین حال مهمترین حامی تروریست ها در سوریه یعنی آمریکا تاکنون در این مسیر سیاست «صبر» و «همراهی غیرمستقیم» از سیاست روسیه در سوریه را پیش گرفته است. در حالی که دیگر متحد آمریکا یعنی عربستان در منطقه طی هفتههای گذشته انتقادات شدیدی علیه روسیه و نیز متحدان آن در بحث سوریه یعنی ایران و عراق داشته است.
به گفته بسیاری از کارشناسان و مقامات ارشد کشورهای مختلف از جمله آمریکا، نشست وین که همزمان در آن شاهد حضور ایران و عربستان هستیم نقطه عطفی است در حل و فصل بحران سوریه. در عین حال بسیاری از کارشناسان، مقطع کنونی به ویژه پس از آنکه ایران و 1+5 توانستند بر سر حل و فصل موضوع هستهای به توافق برسند، قرار گرفتن اوباما در سال پایانی دولت اش و گسترش و عبور خشونت و تبعات آن از مرزهای خاورمیانه به سمت اروپا را از جمله دلایل مهم جدی شدن کشورهای اروپایی و آمریکا و حتی منطقه در حل و فصل موضوع سوریه عنوان میکنند.
این کارشناسان معتقدند توافق وین میان ایران و 1+5 یکی از مهمترین عوامل کلیدی در قرار گرفتن بحران سوریه در سراشیبی حل و فصل آن است. قرار گرفتن مواضع کشورهای موثر در بحث سوریه در کنار هم باعث شده تا بشاراسد به عنوان رئیس دولت سوریه نیز در این مسیر برای حل وفصل بحران کشورش انعطاف بیشتری به خرج دهد.
مذاکرات هستهای در حاشیه نشست بینالمللی وین
به گزارش ایسنا، همچنین نشست وین درباره سوریه در حاشیه خود میزبان مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا در چارچوب برجام و انجام هماهنگی ها برای اجرای آن است.
محمدجواد ظریف و جان کری وزیران خارجه ایران و امریکا به احتمال قوی با حضور معاونان خود به طور دوجانبه دیدار خواهند کرد. برخی از اعضای تیم مذاکره کننده هستهای از جمله سیدعباس عراقچی، حمید بعیدی نژاد و داوود محمدنیا ظریف را در این دیدار همراهی میکنند.
اجرای برجام در انتظار امضای سند رسمی بازطراحی اراک از سوی وزیران خارجه ایران و 1+5 است. این سند دو هفته گذشته در اولین جلسه کمیسیون برجام مورد بررسی و پیش نویس آن آماده و در اختیار پایتخت ها قرار گرفت. ایران اعلام کرده است تا قبل از امضای این سند اجرای برجام را آغاز نخواهد کرد در عین حال هماهنگی ها و رایزنی ها برای فراهم کردن اجرای برجام از سوی دو طرف در حال انجام است.
برخی منابع نزدیک یکی از موضوعات مورد مذاکره هیأت های ایران و آمریکا را درباره موضوع اراک عنوان میکنند. این در حالی است که موضوع قرارداد تبادل سوخت نیز از دیگر مسائل مورد توجه است. به نظر می آید مقامات ایران و 1+5 در حاشیه نشست سوریه در وین درباره اجرای برجام با یکدیگر دیدار کنند وجود دارد.
اتحادیه اروپا و نیز رئیس جمهور آمریکا 26 مهرماه طی مصوبه و دستوری جداگانه لغو و توقف تحریم های یک جانبه علیه ایران را اعلام کردند. با این حال این دستورات از زمانی اجرا میشود که برجام به اجرا گذاشته شود و ایران اقدامات هستهای خود را طبق برجام انجام و آژانس آنها را راستی آزمایی کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]