واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۵۷ب.ظ)
رئيس سازمان هواشناسي کشور خبر داد؛ وجود 66 ايستگاه پيش بيني وضعيت هوا در جاده ها موج - رئيس سازمان هواشناسي گفت: در حال حاضر ۶۶ ايستگاه جادهاي در محورهاي مواصلاتي کشور براي پيشبيني وضعيت هوا وجود دارد.
به گزارش موج داوود پرهيزگار در نشستي خبري که در حاشيه پنجمين نمايشگاه بزرگ راه و شهرسازي و صنايع وابسته برگزار شد با بيان اينکه در حال حاضر ۶۶ ايستگاه جادهاي در محورهاي مواصلاتي کشور براي پيشبيني وضعيت هوا وجود دارد گفت: سازمان هواشناسي براي پيشبيني هوا در فرودگاهها و بنادر کشور مستقر است.
پرهيزگار حوزه هاي مختلفي را براي خدماتدهي سازمان هواشناسي برشمرد و گفت: يکي از اين حوزه ها حوزه دفاعي است که اين حوزه به ويژه در ايام برگزاري مانورها، رزمايشها و عملياتها از خدمات سازمان هواشناسي استفاده ميکند.
معاون وزير راه و شهرسازي بهداشتمحيط را از ديگر حوزه هايي خواند که سازمان هواشناسي به آن ورود پيدا ميکند. پيشبيني بارش بارانهاي اسيدي، آلودگيهوا، تابشهاي فرابنفش و ... از جمله اقداماتي است که در حوزه بهداشت عمومي و محيطي،سازمان هواشناسي به آن خدمات ميدهد.
وي افزود: همکاري با نهادهاي درونشهري، خدماتدهي به حوزه مديريتشهري و پيشبيني وضعيت آبوهواي کلانشهرهايي مثل تهران، اصفهان، شيراز و تبريز از ديگر حوزههاي مسئوليت سازمان هواشناسي است.
پرهيزگار ارائه خدمات هواشناسي به حوزههاي مختلف حمل و نقل را يکي ديگر از حوزههاي مسئوليت سازمانهواشناسي برشمرد و يادآور شد: در حال حاضر ۶۶ ايستگاه جادهاي در محورهاي مواصلاتي کشور براي پيشبيني وضعيت هوا وجود دارد و سازمان هواشناسي براي پيشبيني هوا در فرودگاهها و بنادر کشور مستقر است.
وي مبناي کار در اندازهگيري پارامترهاي جوي را دادههاي ديدهباني معرفي کرد و افزود: بر اساس اندازهگيري اين دادهها و پارامترهاست که وضعيت هوا پيشبيني ميشود.
رئيس سازمان هواشناسي تبادل اطلاعات ميان اين سازمان ايراني و سازمان بينالمللي هواشناسي را يکي ديگر از منابع پيشبيني هوا برشمرد و گفت: دادههاي هواشناسي بين سازمانهواشناسي کشور و سازمان بينالمللي هواشناسي تبادل ميشود و اطلاعات هوايي بين ايران و جهان صورت ميگيرد.
وي يادآور شد: هر چه تجهيزات و ابزارهاي پيشبيني هوا در کشور دقيقتر باشد پيشبيني وضعيت آب و هوا نيز به صورت بهتري صورت ميگيرد.
معاون وزير راه و شهرسازي نوع پيشبينيهاي سازمان هواشناسي را ۳ مدل دانست و خاطرنشان کرد: نوع اول پيشبينيها، پيشبينيهاي فصلي و ۵ ماهه است که در آن بيان ميشود وضعيت هوا در مقايسه با وضعيت نرمال چگونه است؛ نوع پيشبيني ديگر، کوتاهمدت يک هفتهاي است که در اين نوع پيشبيني، جزئيات بيشتري به مخاطب منتقل ميشود و نوع سوم، پيشبينيهاي کمتر ۶ ساعت است که اين نوع پيشبيني شرايط خاص خود را دارد.
پرهيزگار درمورد پديده النينو که پديدهاي در منطقه حارهاي اقيانوس آرام است، گفت: اخيرا مباحث زيادي در رسانهها در خصوص ورود اين پديده به کشور انجام شده است در حالي که اين پديده در اقيانوس آرام قرار دارد و فقط ممکن است در نوسانات جوي مناطق ديگر تأثير گذاشته و باعث بارش باران در مناطق مختلف شود.
وي درباره تأثيرگذاري اين پديده در کشور گفت: انتظار داريم تا نيمه ابتدايي زمستان بارش باران و برف به ميزان بيشتري در قياس با نيمه دوم زمستان صورت بگيرد و در نيمه دوم زمستان به سبب افزايش دما شاهد بارش باران در مقاطعي خواهيم بود و بارش برف کمتري پيشبيني ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]