واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جنگ سوریه چند سال طول میکشد؟
ترکیه تلاش میکند با تجزیه استانهای "حلب" و "ادلب" نقش مضری در سوریه ایفا کند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از مارس 2011 بحران سوریه به صورت جدی کلید خورده که نقش قدرتهای جهانی در دامن زدن به بحران این کشور بسیار جدی و پررنگ است.
*** قدرتهای جهانی و کشورهای منطقه در ویرانی سوریه باهم رقابت میکنند
قدرتهای جهانی همچون آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس و برخی کشورهای منطقه همچون قطر، ترکیه، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اردن و ... اهداف خاصی را در سوریه دنبال میکنند و به نحوی سوریه به صحنه یک رقابت جهانی برای ویران کردن این کشور تبدیل شده است.
ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی به عنوان دو همپیمان؛ مشترکات خاصی را دنبال میکنند که از جمله آن میتوان به ویرانی زیرساختهای سوریه، تجزیه این کشور و جداسازی استانهای "دیرالزور"، "حسکه" و "رقه" و تقویت تروریستهای داعش اشاره کرد.
*** هدف ترکیه تجزیه "حلب" و "ادلب" است
از سوی دیگر قطر، ترکیه و امارات عربی متحده با همکاری برخی کشورهای غربی تلاش میکنند تا با پیادهسازی سناریوی ایجاد منطقه پرواز ممنوع زمینه حمله هوایی به استانهای شمالی همچون "حلب" و "ادلب" را فراهم کنند، تا تجزیه این دو استان را رقم بزنند.
**سردار راحمی: ترکیه به تزلزل بیفتد عقب نشینی خواهد کرد
سردار "ابراهیم راحمی" مشاور اسبق وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تحولات "سوریه"، اظهار داشت: تروریستها آخرین تلاشهای خود را در "ادلب" و "قلمون" انجام میدهند و حزب الله در "قلمون" پیروز خواهد شد. وی ادامه داد: اکنون با توافقی که ارتش سوریه و نیروهای مردمی یافتهاند و مجموعه نظام و شخص بشار اسد به سرعت مناطق مختلف سوریه در حال پاکسازی و آزادسازی است.
مشاور اسبق وزیردفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: قسمتهای زیادی که در اختیار تکفیریها بود آزاد شده و امیدها برای آزادسازی سایر مناطق وجود دارد و ارتش سوریه به پیشرویهای خود ادامه میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان طمعورزی ترکیه نسبت به خاک سوریه را کنترل کرد تا دست ترکیه از این منطقه (منطقه "ادلب") قطع شود، گفت: ترکیه به دنبال منافع اقتصادی خود بوده و تا زمانی که احساس کند که میتواند از تروریستها بهرهبرداری اقتصادی کند این اقدام را خواهد کرد؛ اگر موقعیت خودش به تزلزل بیفتد عقبنشینی خواهد کرد.
مشاور اسبق وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار داشت: اکنون موضع ترکیه نسبت به سوریه تغییرات زیادی نسبت به سال 2011 داشته اما اگر آزادسازی سوریه به سرعت اتفاق بیفتد، ترکیه بسیار احساس خطر خواهد کرد و نگران این میشود که شاید قومیتهای ترکیهای که هوادار ملت مظلوم سوریه هستند به پا خیزند و این موضوع ترکیه را نگران کرده است. سردار راحمی تصریح کرد: هر زمان ترکیه احساس خطر کند عقب نشینی خواهد کرد و در مسیر سازش و گفتوگو گام خواهد برداشت.
وی با اشاره به اقدامی که ترکیه در منطقه "ادلب" دنبال میکند، تاکید کرد: ترکیه بیشتر منافع اقتصادی را دنبال کرده و به دنبال تجزیه سوریه نیست زیرا تجزیه سوریه منجر به تقسیم ترکیه میشود.
سردار راحمی در پاسخ به این سوال که منابع اقتصادی ترکیه در سوریه چیست، اظهار داشت: ترکیه به عنوان یک دولت غربگرا به دنبال این است که اگر سوریه در مقابلش ایستادگی کند، نظام این کشور به چالش کشیده میشود و اگر نظام ترکیه به چالش کشیده شود همه مشکلاتشان از جمله مشکلات اقتصادی نمایان خواهد شد و تلاش ترکیه بر این است که اجازه ندهد سوریه به عنوان کشوری مستقل و قوی در کنارش ظاهر شود و لذا از تروریستها حمایت میکند.
در مجموع ایالات متحده آمریکا و همپیمانان این کشور در بلوک غرب تلاش میکنند تا با تجزیه سوریه غرب آسیای جدید را از این کشور آغاز کنند.
*** حضور نظامی روسیه در سوریه
فدراسیون روسیه از دهه اول مهرماه حملات هوایی علیه داعش در استانهایی که این گروه تروریستی حضور دارند، همچون استانهای شمالی و شرقی را کلید زده و در این پروسه تلفات سنگینی را به تروریستهای داعش وارد آورده و به نظر میرسد حضور جنگندههای روسیه در کنار نیروهای سطحی ارتش سوریه پیشرفتهای گستردهای را در بازپسگیری مواضع از دست رفته ایجاد کرده است.
ایران به عنوان یک قدرت منطقهای با کمکهای مستشاری خود به سوریه تلاش میکند نقش مضر عربستان سعودی به عنوان یک بازیگر ویرانگر را در سوریه خنثی کند که لازم به ذکر است که حضور مضر سعودیها در سوریه و کمک به تروریسم در این کشور باعث وارد آوردن خسارات سنگین به زیرساختهای سوریه گردیده است.
به نظر میرسد برخی کشورهای منطقه همچون قطر، ترکیه و عربستان علاقهای به بازگشت ثبات به سوریه ندارند و به همین دلیل کمکهای گستردهای به تروریستهای داعش، جبههالنصره، احرار الشام و ارتش آزاد میکنند تا آتش جنگ در سوریه شعلهور باقی بماند.
*** جنگ در سوریه چندسال طول میکشد؟
جنگ سوریه از مارس 2011 تاکنون با دخالت آمریکا و همپیمانانش 5 سال به طول انجامیده که البته نقشافرینی محور مقاومت باعث جلوگیری از گسترش تروریسم در منطقه غرب آسیا گردیده؛ اما به نظر میرسد این جنگ حداقل 2 تا 4 سال دیگر به طول بیانجامد؛ زیرا ایالات متحده نه تنها اراده جدی به ایجاد صلح در سوریه ندارد، بلکه با پرتاب محمولههای هوایی در سوریه و عراق به گسترش جنگ در این کشور دامن میزند.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
دو چهره که 600 میلیارد دلار به سوریه خسارت زدند/بودجه نظامی ایران چقدر است؟ + تصاویر
ایران در منطقه "قرینه" ندارد + تصاویر
۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]