واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۷ق.ظ)
انتقاد آيت الله مکارم شيرازي از يک جانبه گرايي صدا و سيما در قضيه برجام موج-حضرت آيت الله ناصر مکارم شيرازي با تاکيد بر ضرورت حرکت صدا و سيما در مسير اعتدال و ميانه روي از يک جانبه گرايي اين رسانه در قضيه برجام انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، حضرت آيت الله ناصر مکارم شيرازي از مراجع تقليد در ديدار با رئيس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سيما با اشاره به ضرورت جناحي عمل نکردن صدا و سيما، اظهار کرد: در اين راستا برخيها از صدا و سيما شکايتهايي را در مورد بعضي مسائل مطرح ميکنند.
وي تصريح کرد: من خودم هم برخي برنامهها را در مورد مساله برجام گوش ميدادم، ديدم يک کمي از خط اعتدال خارج و يک جانبه شد، شايد هم قصد و غرضي نبوده، ولي صدا و سيما به اين نکته توجه داشته باشد.
آيت الله مکارم شيرازي اظهار کرد: گاهي در سطوح بالاي صدا و سيما خبري نيست، ولي در سطوح پايين افکار خودشان را در برنامهها اعمال ميکنند.
وي همچنين تاکيد کرد: بايد بي طرفي صدا و سيما در تهيه برنامهها محفوظ باشد و اين رسانه بايد با پذيرش اصالتها، حق کشور، انقلاب، مقامها و خادمين کشور را محفوظ بداند، و رعايت اعتدال را در ميان جناحها داشته باشد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين که هر چقدر از اهميت صدا و سيما گفته شود، باز هم کم است، تصريح کرد: صدا و سيما از يک نظر دانشگاه است و اين دانشگاه ميتواند دانشمنداني را پرورش دهد.
آيت الله مکارم شيرازي افزود: صدا و سيما از يک نظر نيز مانند يک عالم غذا شناس است، که ميتواند غذاي سالم از ناسالم را تشخيص، و در اختيار نيازمندان قرار دهد.
وي صدا و سيما را از جوانب مختلف داراي رسالتها و مسووليت هاي مختلف دانست و افزود: به همين دليل در مرکز پژوهشهاي صدا و سيما نيز کارها در بخشهاي مختلف عقايد، پاسخگويي به شبهات و مسائل فرهنگي تقسيم بندي ميشود، که ان شاءلله کمبودهاي جامعه نيز بايد از اين طريق بر طرف شود.
وي با بيان اين که دشمنان دست به دست هم دادند، تا از طريق رسانهها تهاجم شديدي را عليه نظام داشته باشند، تصريح کرد: دشمن پس از ناکامي در جبهههاي نظامي و اقتصادي براي ضربه زدن به نظام اسلامي اميد زيادي به تهاجم فرهنگي دارد، که طبعاً صدا و سيما موظف به ايستادگي در مقابل آنها است.
آيت الله مکارم شيرازي گفت: صدا و سيما نه تنها نبايد از حالت تدافعي در برابر تهاجم فرهنگي دشمن پرهيز کند، بلکه بايد با استفاده از ضعفهاي دشمن که بويژه در شرايط فعلي نمايان شده در برابر تهاجم رسانه اياي آن نيز حالت تهاجمي به خود بگيرد.
وي خاطر نشان کرد: من اخيراً در يکي از اخبار ديدم که عده اياي از داعشي ها را در عراق اسير کردند، و آنها اعترافهاي عجيبي را در خصوص کمکهاي آمريکا و عربستان به اين گروه داشتند، لذا معلوم ميشود، که مبارزه با داعش از سوي آمريکا و هم پيمانانش دروغي بيش نيست.
وي با اشاره به پژوهش يکي از تحليلگران مراکز پژوهشي غربي در خصوص داعش، تصريح کرد: در اين پژوهش به ظاهر از داعش انتقاد شد، ولي در باطن به عنوان يک جمعيت ماندگار و داراي حکومت از آنها ياد شده است.
آيت الله مکارم شيرازي با بيان اين که داعش به هيچ وجه يک حکومت اسلامي نيست، تصريح کرد: اميدوارم با اتحاد مسلمانان ريشه اين گروه کنده شود، هرچند غربيها تلاش دارند، تا اميدها براي استمرار اين گروه را افزايش دهند.
وي با بيان اين که دشمني آمريکاييها با نظام اسلامي و همچنين بي اعتباري ادعاي آنها در رابطه با حقوق بشر و مبارزه با داعش روشن شده است، گفت: معلوم ميشود، آمريکاييها افرادي هستند، که هيچ مساله اياي براي آنها مهم نيست.
وي ادامه داد: حادثه اي عظيم در منا واقع شد، که در تاريخ اسلام سابقه نداشته است، ولي کشورهاي اسلامي که تلفات زيادي هم دادند، در حال سکوت يا شبه سکوت در برابر تلف شدن هزاران نفر در اين حادثه هستند؛ چراکه عربستان با تزريق مالي از آنها خواسته که سکوت کنند.
اين مرجع تقليد با انتقاد از سکوت مجامع بين المللي در برابر اين حادثه، تصريح کرد: علماي اسلام و مسوولان کشورهاي اسلامي نيز در برابر اين واقعه ساکت هستند.
آيت الله مکارم شيرازي با بيان اين که صدا و سيما در برابر اين سکوت وظيفه سنگيني را بر عهده دارد، تصريح کرد: صدا و سيما بايد اين خلاها را پر، و واقعاً علت اين سکوت را ريشه يابي و سپس منتشر کند.
وي گفت: من هم به سهم خودم تصميم گرفتم نامه جامعي را به همه علماي اسلام بويژه آنها که در کنگره مقابله با تکفيريها با ما در تماس بودند، مبني بر اين که همه در روز قيامت به خاطر اين سکوت مسوولند، بنويسم.
وي گفت: برخي از علماي اسلام حادثه منا را قضا و قدر الهي دانستند، ولي اين قضا و قدر الهي سال آينده هم تکرار ميشود، پس بايد فکري براي سال آينده شود.
آيت الله مکارم شيرازي با بيان اين که مشکلات زياد است، و به همان نسبت مسووليت صدا و سيما هم زياد است، قدرت فرهنگ و معارف اسلامي را بزرگترين سرمايه براي نظام توصيف و گفت: معارف اسلامي و حقانيت نظام اسلامي طوري است، که ميتواند در مقابل حرفهاي بي پايه و بي اساس دشمنان بايستد.
وي با تاکيد بر قرار گرفتن بيش از پيش مرکز پژوهشهاي صدا و سيما در مسير فرهنگي، تصريح کرد: صدا و سيما بايد متناسب با ادبيات هر قشر از اقشار مختلف جامعه برنامههاي فرهنگي مختلفي را تهيه کند.
وي با بيان اين که صدا و سيما در تمامي زواياي جامعه بايد گردش کند، تصريح کرد: مرکز پژوهشهاي صدا و سيما بايد تمامي مشکلات و آسيبهاي جامعه را شناسايي، و به موقع وارد ميدان شود.
آيت الله مکارم شيرازي خاطر نشان کرد: تجربه نشان داده که حضور جدي صدا و سيما در عرصههاي مختلف سياسي و اجتماعي کشور مانند انتخابات و راهپيماييهاي روز قدس و 22 بهمن با موفقيت همراه بوده، و مردم به اين رسانه گوش شنوايي دارند.
وي همچنين با تاکيد بر توجه جدي مسوولان نسبت به خشکاندن ريشههاي رسانههاي دشمن، گفت: متاسفانه اخيراً تفکر مبني بر اينکه بايد سطح اينترنت را بالا ببريم، پيدا شد، که اين تفکر بيش از همه يک تفکر تجاري براي درآمد بيشتر بود.
وي ادامه داد: مسوولان امروز چشمان خود را نسبت به اين موضوع باز کردند، و به آثار سو عدم کنترل صحيح بر اينترنت مانند ازدياد طلاق و انحرافات و همچنين کم شدن ازدواجها در جامعه پي بردهاند.
اين مرجع تقليد با بيان اين که رسانههاي خارجي مطلقاً هيچ خط قرمزي را رعايت نميکنند، تصريح کرد: لذا هر گونه آزاد گذاشتن اين رسانهها بايد با در نظر گرفتن جوانب مثبت و منفي آن صورت گيرد.
وي همچنين هدفمند بودن برنامههاي صدا و سيما را ضروري خواند و تصريح کرد: حتي برنامههاي طنز و داستانهاي کودکان اين رسانه هم بايد يک هدف فرهنگي، اعتقادي و انقلابي داشته باشد، و تنها هدف سرگرمي و خندان مخاطب نباشد.
آيت الله مکارم شيرازي همچنين با تاکيد بر جلوگيري از نفوذ فرهنگي غرب در برنامههاي مختلف صدا و سيما، تصريح کرد: نبايد جامعه به صورت نا آگاهانه از طريق صدا و سيما تسليم فرهنگ غرب شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]