واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با هدف پاسداشت ارزشهاي فرهنگي و هنري استفاده از صنايع دستي در نامگذاري و زيباسازي معابر و مكانهاي شهري
فرهنگي. ميراث فرهنگي
استفاده از عناوين رشتههاي مختلف صنايع دستي در نامگذاري ميادين ، خيابان و بوستانهاي شهري و همچنين نصب نمادين توليدات هنرهاي سنتي و صنايع دستي در اماكن عمومي شهر نقش موثري در فرهنگسازي و كاربردي كردن اين هنر صنعت در زندگي روزمره مردم دارد.
بهرهگيري از نام و ماكتهاي نمادين توليدات رشتههاي زنده و پوياي صنايع دستي و هنرهاي سنتي در سطح شهرها و محورهاي ارتباطي به لحاظ فرهنگسازي و اشنا كردن مردم با اين هنرسنتي و بومي ميتواند نقش موثري در نهادينه كردن فرهنگ استفاده از اين توليدات و ارزشگذاري محصولات فرهنگي داشته باشد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري معتقد است: استفاده از عنوان صنايع دستي و هنرهاي سنتي براي نامگذاري معابر و مكانهاي عمومي شهري به لحاظ تكرار و اثرگذاري ، نقش موثري در توسعه و رونق اين صنعت و حمايت از توليدكنندگان و هنرمندان اين عرصه دارد.
حسين هاتفي فارمد در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا افزود: اين موضوع به عنوان يك اصل و برنامه كاري اين معاونت در راستاي توسعه و رونق اين هنر - صنعت به شوراي اسلامي و شهرداري برخي شهرها از جمله تهران پيشنهاد شده است.
وي اظهار داشت: نامگذاري بوستانهاي شهري با استفاده از رشتههاي صنايع دستي و هنرهاي سنتي و نصب نمادين توليدات هنرهاي سنتي و صنايع دستي در مكانهاي عمومي شهري ميتواند اثر مستقيمي در آشنايي جامعه با اين هنر و ارزشهاي كاربردي آن داشته باشد.
هاتفي گفت: امروزه صنايع دستي و هنرهاي سنتي در كشور ما بيشتر جنبه تزييني دارد كه براي كاربردي كردن اين هنر نيازمند فرهنگسازي در سطح جامعه هستيم.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي تصريح كرد: يكي از راههاي موثر براي فرهنگسازي در سطح جامعه با هدف كاربردي كردن صنايع دستي بحث تكرار در ميان مردم و آشنايي افكار عمومي با كاربردهاي روزمره توليدات اين بخش در زندگي روزمره است.
هاتفي با اشاره به استقبال روزافزون مردم در استفاده از كالاها و توليدات خارجي ، گفت: صنايع دستي و توليدات هنرهاي سنتي كشور به راحتي با كيفيت بسيار خوب ميتواند جايگزيني مطلوب و مناسب براي كالاهاي خارجي براي استفاده عموم باشد كه اين مهم نيازمند فرهنگسازي و توليد براساس نياز و سليقه مخاطب است.
اين مقام مسئول افزود: از همين رو در كنار اجراي سياستهاي موثر براي توسعه و رونق اين بخش ميتوان با استفاده از عناوين و نمادهاي هنرهاي سنتي و صنايع دستي در سطح شهرها و اماكن عمومي، تفريحي و توريستي كشور، جهت تحقق اين مهم گام برداشت.
وي با اشاره به اينكه سال گذشته اين موضوع كتبا به مقامات شهرداري و شوراي اسلامي شهر تهران پيشنهاد شده، افزود: متاسفانه شوراي شهر و شهرداري مخالفت خود با اين پيشنهاد را اعلام كردند كه عدم موافقت با آن براي اين سازمان جاي تعجب دارد.
هاتفي با اشاره به هزينه شهرداري در زيباسازي فضاهاي شهري مانند ميادين و بوستانهاي و مكانهاي تفريحي ، گفت: ما حاضريم بدون كمك مالي شهرداري و دستگاههاي مسئول در زمينه طراحي و نصب نمادين توليدات صنايع دستي و هنرهاي سنتي در مكانهاي عمومي و بوستانهاي شهري اقدام كنيم.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي گفت: در بسياري از شهرها كشور با فراموشي و منسوخ شدن برخي از رشتههاي سنتي صنايع دستي مواجه هستيم كه استفاده از نام اين رشته و نصب نمادين محصولات اين رشته در سطح شهرها و اماكن عمومي قطعا در پيشگيري از نسخ و فراموشي آثار و توليدات هنري و سنتي بسيار موثر است.
هاتفي، توسعه و رونق صنايع دستي كشور را حركتي ملي عنوان كرد و افزود:
همكاري و همراهي در اين زمينه به عنوان يك اقدام ملي و در راستاي حمايت از منافع بخش قابل توجهي از جمعيت كشور بايد مورد توجه نهادهاي دولتي و خصوصي كشور باشد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]