واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۴ (۲۰:۳۸ب.ظ)
در کشور؛ رکورد توليد انار شکسته شد موج - ابوالقاسم حسن پور، مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي، گفت: امسال ميزان توليد انار به يک ميليون تن رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابوالقاسم حسن پور با اشاره به اينکه سطح زير کشت انار حدود 82 هزار هکتار است، افزود: امسال با اجراي طرحهاي مديريت باغ، هرس و تغذيه به موقع و مناسب از 65 هزار هکتار باغ اقتصادي يک ميليون تن انار برداشت ميشود.
او گفت: ميزان توليد انار سال گذشته 950 هزار تن بود.
مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي از بازسازي زير ساختهاي صادرات محصول انار به بازارهاي جهاني خبرداد و افزود: کره جنوبي از مهمترين بازارهاي محصول انار ايران بود که به علت وجود مشکلات صادرات از سال 86 به اين کشور متوقف شده بود و اين مشکل باتلاش معاونت باغباني و مسئولان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزي پس از مذاکرات و جلسات متعدد با مسئولان قرنطينه کره جنوبي رفع شد.
حسن پور گفت: مسوولان قرنطينه کره جنوبي بازديدهاي متعددي از باغات و کارخانههاي تبديلي و تکميلي داشتند که پس از آن مجوز صادرات به کره جنوبي را صادر کردند.
او افزود: با صدور مجوز صادرات به کره جنوبي امسال 100 هزار تن انار و ديگر فرآوردههاي آن به بازارهاي جهاني صادر ميشود.
مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي ترکيه، چين و آمريکا را مهمترين رقباي ايران در صادرات انار به بازارهاي جهاني دانست و گفت: محصول انار ايران از لحاظ کيفيت و سلامت در جهان بي رقيب است و محصول هيچ کدام از کشورها به پاي انار ايران نميرسد.
حسن پور افزود: باغات ايران در حاشيه کوير مرکزي قرار دارد و به علت شرايط مطلوب آب و هوايي و اختلاف زياد، در اواخر شهريور و مهر به دست مي ايد و با مديريت باغداران با تجربه در شرايط بسيار مناسبي قرار دارد و از آنجا که غنيترين ميزان آنتي اکسيدان را دارد بهترين محصول انار جهان توليد ميشود.
او درباره وضع آفت کرم گلوگاه انار در باغات کشور گفت: رها سازي حشره تريکوگراما براي مبارزه با کرم گلوگاه، پاک سازي گلوگاه انار از پرچمها، استفاده از اشعه طول موج کوتاه و حتي پوشاندن درخت و ميوه انار از راهکارهايي است که براي مقابله با آفت در باغات سراسر کشور اجرا شده است.
مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي افزود: در پي اجراي روشهاي بيولوژيک مقابله با آفت کرم گلوگاه جمعيت اين آفت درباغات انار کاهش يافته است.
حسن پور گفت: از آنجا که اين حشره قادر به پرواز است اعتقاد داريم که مقابله با آن به صورت صد درصد امکان پذير نيست اما جمعيت اين آفت در باغات بيش از 50 درصد کاهش يافته است.
او تاکيد کرد: اگر مبارزه به موقع با آفت کرم گلوگاه انار انجام نشود 30 درصد محصول از بين خواهد رفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]