واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر عنوان شد:يك هفتم ايراني ها سيگار مي كشند/ مصرف سالانه 54 ميليارد نخ سيگار
خرم آباد - خبرگزاري مهر: مدير گروه بهداشت محيط معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشكي استان لرستان گفت: سالانه طبق آمار كشوري حدود 54 ميليارد نخ سيگار در كشور مصرف مي شود كه از اين ميزان يك ميليارد و 400 ميليون نخ در لرستان مصرف مي شود.
محمدجواد صفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: بر اساس آمار اداره كل دخانيات استان لرستان سالانه بيش از 450 ميليون نخ سيگار در استان مصرف مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه آمار ارائه شده از سوي اداره دخانيات استان آمار عرضه رسمي سيگار است، تصريح كرد: طبق نرم كشوري و با توجه به ميزان ورود سيگار به صورت رسمي و قاچاق به بازار عرضه سيگار بيش از يك ميليارد و 400 ميليون نخ سيگار در طول سال توسط جمعيت 240 هزار نفر سيگاري استان در لرستان مصرف مي شود.
صفرزاده با اشاره به اينكه اين آمار با توجه به فاكتورهاي جمعيتي و نرخ جمعيت محاسبه شده است، يادآور شد: آمار مصرف سالانه سيگار در كشور بالغ بر 54 ميليارد نخ سيگار است.
اين مسئول با بيان اينكه طبق آمار رسمي و غير رسمي بيش از يك هفتم جمعيت كشور سيگار مصرف مي كنند، افزود: با احتساب اين آمار 10 ميليون نفر سيگاري و با توجه به اينكه هر فرد سيگاري روزانه بين 12 تا 15 نخ سيگار مصرف مي كند سالانه بيش از 54 ميليارد نخ سيگار در كشور استعمال مي شود.
مدير گروه بهداشت محيط معاونت بهداشت و درمان سازمان علوم پزشكي استان لرستان با بيان اينكه روزانه بيش از سه ميليون و 600 هزار نخ سيگار در لرستان مصرف مي شود، تصريح كرد: با توجه به اين آمار سالانه بيش از 42 ميليارد تومان در لرستان صرف خريد سيگار مي شود.
وي با اشاره به اينكه در مناطق محروم ميانگين مصرف سيگار نسبت به ميانگين كشوري بالاتر است، افزود: همچنين با احتساب ميزان مصرف قليان و چپق در لرستان اين مبلغ به بيش از 50 ميليارد تومان در سال مي رسد.
صفرزاده با اشاره به اينكه در محاسبه مبلغ هزينه شده براي دخانيات در لرستان نرخ هر سيگار 30 تومان در نظرگرفته شده است، يادآور شد: از آمار 450 ميليون نخ سيگار مصرف شده در هرسال كه توسط اداره دخانيات استان ارائه شده است، 150 ميليون نخ سيگار ايراني و 300 ميليون نخ سيگار خارجي است.
اين مسئول ادامه داد: علاوه بر هزينه هاي صرف شده براي خريد دخانيات، مصرف كنندگان دخانيات سالانه هزينه هاي كلاني را به سامانه بهداشت و درمان استان تحميل مي كنند.
وي خاطرنشان كرد: اگر اين ميزان پولي كه در راستاي استعمال دخانيات هزينه مي شود در صندوق مشاركت استاني ذخيره و در زيرساختهاي گردشگري لرستان سرمايه گذاري شود، سالانه ميليونها نفر گردشگر جذب استان شده و موجب رشد اقتصادي و توسعه لرستان خواهند شد.
مدير گروه بهداشت محيط معاونت بهداشت و درمان سازمان علوم پزشكي استان لرستان با اشاره به شيوع استفاده از سيگار در ميان نوجوانان يادآور شد: طبق ميانگين پنج ساله مصرف سيگار در قشر نوجوان در كشور از 11 درصد به 17 درصد افزايش يافته است.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]