واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
منتجب نیا:
آقای ناطق در جبهه اصلاحات نمیگنجند چهار ماه دیگر به انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی باقی مانده و اصلاح طلبان به دنبال شخصی برای رهبری و هدایت این جریان در انتخابات هستند. در این میان از نام های چون عارف، لاریجانی و ناطق نوری صحبت به میان می آید، اما اختلافات بر سر این موضوع همچنان باقی است.
به گزارش فرهنگ نیوز، در حالیکه برخی اصرار دارند تا ناطق نوری بار دیگر پا درعرصه سیاسی بگذارد و کشتی به گل نشسته اصلاح طلبان را به دریا بازگرداند، عده ای با انتقاد به این رویه، ناطق را در دایره اصلاح طلبان نمی دانند و اظهار می کنند تا زمانیکه شخصی مانند محمدرضا عارف وجود دارد، نیازی به یک اصولگرا برای سرلیستی نیست. یکی از سرسخت ترین مخالفان سرلیستی ناطق نوری، اکبر منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتمادملی، یکی از احزاب جریان اصلاح طلب است که در مصاحبه ها و اظهارات مختلف نسبت به این موضوع، واکنش نشان داده است. وی در گفتگویی دیگر با روزنامه آرمان خاطر نشان کرده که آقاي ناطق در جبهه اصلاحات نميگنجند. در زیر بخش هایی از این مصاحبه را می خوانیم: اخيرا شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبها تشكيل شده است، نقش اين شورا در هماهنگي بين اصلاحطلبان در انتخابات چیست؟
شوراي عالي سياستگذاري اصلاحات براي تحقق استراتژيها و اهداف كلي اصلاحطلبها، براي رسيدن به وحدت و ارائه ليستهاي واحد در انتخابات پيشرو تشكيل شده است. اصلاحطلبان بيش از يك سال است كه به زمينهسازي براي حضور فعال در انتخابات مشغول هستند. احزاب و تشكلهاي سياسي از يك سو تحت عنوان شوراي هماهنگي احزاب اصلاحطلب، همچنين كميته انتخابات در مركز و استانها تشكيل شده بود و مشغول فعاليت انتخاباتي بودند. در كنار اين شورا، شوراي مشورتي رئيس دولت اصلاحات نيز كميتهاي تحت عنوان كميته راهبردي تشكيل داده بود. اين كميته نيز در حال برنامهريزي در جهت حضور فعال در انتخابات بود. فعالان سياسي احساس كردند در درون جبهه اصلاحات اين دو تشكيلات اجرايي كارهاي موازي انجام ميدهند و بيم آن وجود داشت كه در عمل دچار اختلاف شوند و وحدتي كه مورد نظر است تحقق نيابد.
شوراي عالي از چه عناصري تشكيل شده است؟
شوراي عالي مركب از دبيران كل احزاب اصلاحطلب است و همچنين از چند حزبي كه هنوز به عضويت شوراي هماهنگي درنيامدهاند تشكيل شده و قرار است با رياست آقاي دكتر عارف جلسات خود را برگزار كنند. با توجه به شخصيت ممتاز و اثرگذار آقاي عارف و با عنايت به ايثار و فداكاري كه در سال 92 داشتند و با ملاحظه اينكه وي و همكارانش براي انتخابات مجلس به مدت دو سال است كه زمينهسازي ميكنند قرار بر اين شده كه آقاي عارف مسئوليت اين شورا را بر عهده بگيرند.
با تشكيل اين شورا تجربه بد انتخابات 84 تكرار نخواهد شد؟
با پرهيز از تجربه تلخ سال 84 و بهرهگيري از تجربه شيرين 92 و تلاشهاي صورتگرفته، شوراي عالي اصلاحطلبي تشكيل میشود تا ديگر اختلافي در كار نباشد.
از آقاي عارف به عنوان سرليست اصلاحات ياد ميشود. تا چه ميزان احتمال دارد وي سرليست اصلاحات شود؟
در ميان مجموعه دوستاني كه در معرض كانديداتوري هستند و انگيزه كانديدا شدن دارند آقاي دكتر عارف بهترين و جامعترين شخصي است كه ميتواند به عنوان سرليست اصلاحطلبان در تهران بزرگ معرفي شود، به اين دليل كه شخصيت آقاي دكتر عارف شخصيت ممتازي است و سابقه مسئوليتهاي متعددی همچون وزارت، رياست دانشگاه و معاون اول رئيسجمهور را در كارنامه خود داشتهاند. در حال حاضر وي عضو شوراي انقلاب فرهنگي و مجمع تشخيص مصلحت نظام است. علاوه بر اين ويژگيهاي اخلاقي آقاي دكتر عارف از وي شخصیت معتدل و مورد علاقه مردم ساخته است. وانگهی آقاي عارف در سال 92 ايثار و فداكاري تاريخي انجام دادند كه منجر به پيروزي اصلاحطلبها شد كه خدمت بزرگي به ملت بزرگ ايران محسوب ميشود. در زماني كه بعضي از صاحب نظرها اين احتمال را ميدادند كه در رقابت انتخاباتي شانس آقاي دكترعارف از بسياري از كانديداها بيشتر باشد اما زماني كه بحث وحدت كانديداها پيش آمد آقاي دكتر عارف اين پيشنهاد را پذيرفتند و كنارهگيري كردند و ايثار ايشان باعث شد اصلاحطلبان پيروز شوند. اگر وي كنارهگيري نمي كرد قطعا رأی اصلاحطلبها تقسيم ميشد و به احتمال قریب به يقين شكست ميخوردند. لذا اين ايثار و فدا كاري جايگاه و موقعيت وي را ممتازتر كرد. بعد از اين پيروزي در انتخابات 92 آقاي دكتر عارف حضور موثرتر و فعالتري در عرصههاي گوناگوني داشتند و بنيان ايرانيان تشكل و دفاتري در استانها احداث كرده و كميتهها و شوراهايي را تشكيل دادهاند و لذا ميتوانيم به صراحت عرض كنيم كه آقاي عارف در ميان كانديداهاي اصلاحطلب شايستگي و شانس بيشتري براي سرليستي دارند.
برخي بر اين اعتقادند که هرچند آقاي عارف شخص شايستهاي براي رياست مجلس هستند ولي افرادي مانند آقاي ناطق نوري قدرت چانهزني و تعامل بيشتري دارند. تحليل شما درباره اين موضوع چيست؟
آقاي ناطق نوري تاكنون نپذيرفته كه در انتخابات حضور داشته باشد. ايشان يك شخصيت باسابقه، مدير و مدبر هستند اما آنچه مسلم است اين است كه آقاي ناطق در جبهه اصلاحات نميگنجند. آقاي ناطق هنوز هم يكي از مهرههاي موثر اصولگرايان هستند ولو اينكه با برخي از تندروهای اصولگرا اختلاف نظر دارند. نه خود ايشان اعلام كردهاند كه اصلاحطلب هستند و نه افكار و انديشه و سوابق ايشان اين مسأله را ثابت ميكند. لذا آقاي ناطق نوري يك اصولگراي منصف و معتدل هستند كه در سال 92 از آقاي روحاني حمايت كردهاند و الان هم از وي حمايت ميكنند. آقاي ناطق شخصيت مورد احترام مردم هستند و ترديدي در اين مورد نيست. آقاي عارف به عنوان يك شخصيت اصلاحطلب در انتخابات 92 در تمامي سخنرانيهاي خود از مواضع اصلاحات دفاع ميكردند. آنچه در اينجا مطرح است مسأله چانهزني است. در حال حاضر قدرت چانهزني آقاي عارف از بسياري از شخصيتهاي ديگر حتي آقاي ناطق بيشتر و موثرتر است، زيرا آقاي ناطق نوري ضمن اينكه اصولگرا بوده و هستند ولي مورد بيمهري قرار گرفتهاند و انتقادهايي را به جبهه اصولگرايي و برخي از دوستان سابق خود دارند. لذا رابطه بين آقاي ناطق با اصولگرايان به تيرگي گراييده است. آقاي دكتر عارف روابط خود را با بيت مقام معظم رهبري و رؤساي قوا و نهادهاي مختلف تنظيم كرده است و هيچ گونه حساسيتي بر روي ايشان وجود ندارد و علاوه بر ارتباطهاي ايشان قدرت چانهزني خوبي دارند و داراي قدرت نفوذ هستند. ما بر این باوریم كه آقاي عارف در رابطه با تاييد صلاحيتها هم ميتوانند قدرت چانهزني داشته باشند و از حقوق برخي از كاندیداها دفاع كنند.
آقاي ناطق در رياست مجلس مديريت قويتري دارند يا دكتر عارف بهتر ميتوانند مجلس برخاسته از آراي مردم را مديريت كنند؟
آقاي عارف به دليل اينكه قدرت و تجربه مديرتي بالايي دارند و به خوبي ميتوانند قوه مقننه را با وجود سلايق گوناگون مديريت كنند و با ساير قوا از جمله قوه مجريه هماهنگ باشند، زيرا به خوبي ميتوانند با ساير نهادها رابطه برقرار كنند و رايزني و ارتباطات خود را تنظيم كنند.
استراتژي حزب شما، «اعتماد ملي»، در چه وضعيتي قرار دارد؟
همانطور كه اطلاع داريد بهرغم مشكلات زيادي كه براي حزب اعتماد ملي در سالهاي گذشته به وجود آمده هيچگاه اين حزب بهطور كامل تعطيل نشده است. در سختترين شرايط و به صورت كمرنگ در صحنههاي گوناگون حزب اعتماد ملي حضور داشته است. حتي در انتخابات 92 كه اكثر احزاب حضور فعال نداشتند حزب اعتماد ملي بدون تابلو در استانها حضور فعال داشت. لذا بيشترين حضور تشكيلاتي در سال 92 متعلق به حزب اعتماد ملي و اعضاي اين حزب بود. در بسياري از استانها مسئولان حزب اعتماد ملي مسئول ستادهاي انتخاباتي آقاي روحاني بودند و در بسياري از شهرستانها هم حزب مسئوليت ستادهاي انتخاباتي آقاي روحاني را برعهده داشت. اين سطح از فعاليت در شرايطي بود كه اوضاع براي فعاليت حزبي وجود نداشت. بعد از انتخابات 92 حزب اعتماد ملي فعاليت خود را گسترش داد و با حمايت وزارت كشور توانست فعاليت خود را تقويت و توسعه دهد. حزب توانسته است در اين مدت ظرفیت خود را در مركز و استانها بازسازي كند. در تمام استانها حزب اعتماد ملي را بازسازي كردهايم و اگر برخي از مسئولان استانها مشكلي داشتند جايگزينهايي براي آنها انتخاب شده است. در حال حاضر چشمانداز حزب، چشمنواز است.
استراتژي حزب اعتماد ملي در انتخابات پيش رو چگونه خواهد بود؟
قرار است كه حزب اعتماد ملي در جبهه اصلاحات و با هماهنگي با ساير احزاب فعاليت خود را در انتخابات آغاز كند. حزب در شوراي عالي سياستگذاري حضور دارد و تصميم دارد كه حضور موثرتري در انتخابات داشته باشد. هماهنگ بودن حضورحزب اعتماد ملي به اين معنا نيست كه به صورت مستقل بر انتخابات مجلس كار تشكيلاتي انجام ندهد. ما به شعبههاي استاني و مناطق اعلام كردهايم كه بر روي كانديداها كار كرده و افراد شاخص و مطرح را شناسايي و معرفي كنند و تلاش كنند در استانها و حوزههاي خود با ساير احزاب به توافق برسند و اگر نتوانستند به توافق برسند آنگاه در مركز از فرايندهاي وحدتآفرين استفاده خواهيم كرد. در مركز هم تلاش بر اين است كه كانديداهای حزب در ليستهاي انتخاباتي حضور فعال داشته باشند و آنها را با هماهنگي كامل با ساير احزاب اصلاحطلب به مردم معرفي كنيم.
94/8/5 - 10:09 - 2015-10-27 10:09:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]