تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827738004




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توليد ملي در دوران پسا تحريم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۲۴ق.ظ)
توليد ملي در دوران پسا تحريم موج - دولتمردان تا مي توانندسياستگذاري کشور رابر پايه ي توليد ملي و توجه به ظرفيت هاي کشور را قرار دهند و به جاي نگاه به بيرون توجه به ظرفيت هاي داخلي داشته باشند.
آي اکو نيوز نوشت: چند روز اخير بسياري از اصحاب رسانه و نشريات و صاحبات قلم و تريبون در مورد دوران پسا تحريم و توليد ملي نگاشته اند و به همه تصميم گيران توصيه نمودند بايستي دقت ويژه اي به اين موضوع داشته باشند. برهمين اساس چند نکته پيرامون موضوع توليد ملي و نگاه به اقتصاد در دوران پسا تحريم بيان مي شود :

1. رکن بسيار مهمي از اقتصاد مقاومتي و مسئله تقويت دروني اقتصاد توليد ملي و توجه به حمايت از صنعت داخلي است. در تاريخ نمونه هاي بسياري داريم علماي اسلام به مسئله توليد داخلي توجه داشتند که موضوع شرکه الاسلاميه يک نمونه از اين توجهات است.چه زيبا علما و مردم دست در دست هم با توجه به بد عهدي دشمنان، به ظرفيت هاي خود اهتمام ورزيدن و دشمن را به سطوح آوردند . ( جهت مطالعه به اين لينک مراجعه کنيد ) در شرايطي که دشمن تمامي عده و عده ي خود را براي ضربه زدن به اقتصاد و در نهايت ناکارآمد نشان دادن انقلاب اسلامي به ميدان آورده است توجه به موضوعاتي که مي تواند اين حملات را خنثي کند بسيار حائز اهميت است. توليد ملي شاه کليد اين توجهات است. به واقع آنچه در اقتصاد و بهتر است گفت در موضوع گفتماني مي تواند کليد حل مشکلات آتي باشد توجه به ظرفيت هاي عظيمي است که در داخل وجود دارد و اين ظرفيت ها قادرند مصداقي نشان دهند انقلاب اسلامي و مسئله اقتصاد داراي کارکرد موفق و دقيقي بوده است.

2.بارها رهبري معظم انقلاب اشاراتي پيرامون مصرف کالاهاي داخلي توسط نهادهاي دولتي بياناتي را فرمودند و در ديدار اخير خود با اعضاي هيئت دولت نيز اين مسئله را بر شمردند. اگر بپذيريم بخش عمده اي از مصرف کننده ي بازار در داخل، نهادهاي دولتي هستند شاهد خواهيم بود چه حجم بالايي از رشد اقتصادي در گروه توجهات کوچک اقتصادي است. اگر مسئولان دولتي به ويژه قوه ي مجريه نسبت به اين رمان با نگاه شرعي و قانوني دوباره توجهاتي داشته باشند مي توانند علاوه بر تنظيم دستورالعمل و نظارت دقيق بر موضوع خريد کالاها، بيانات رهبري را يک حجت شرعي و حتي فراتر از فتوا دانست و توجه نمود. اين چنين نگاهي مي تواند به جامعه ي ديندار کشور کمک کند و عزم جدي همه نهادها را به ميدان تصميم گيري آورد.

3.رهبري معظم انقلاب در متن تصويب نامه ي شوراي عالي امنيت ملي مقروم فرمودند : « اميد است که مراقبت شود که اين مقصود با جدّيّت تمام دنبال شود و بخصوص به تقويت توليد ملّي توجّه ويژه صورت گيرد و نيز مراقبت فرماييد که وضعيّت پس از برداشته شدن تحريمها، به واردات بي‌رويّه نينجامد، و بخصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفي از آمريکا جدّاً پرهيز شود. » (29/7/94) اين بيان کاملا نشان مي دهد رهبري به عنوان سياستگذار کلان در کشور موضوعي به نام واردات بي رويه را به عنوان ضعف و ناکارآمد نشان دهنده ي اقتصاد کشور هشدار مي دهند. مسئله اي که اگر دقت لازم در اين زمينه نشود با ورود شرکت هاي اقتصادي، کشور در قبضه ي خارجي ها قرار مي گيرند و حتي در مواقعي تصميم گيران به جاي آنکه به فکر منافع ملي و مردم خود باشند مجبورند به منافع شرکت هاي اقتصادي خارجي نگاه کنند. نمونه هاي مختلفي از اين نوع نگاه را مي توان در کشورهاي بحران زده ي اروپايي يا حتي شرق آسيا ديد که اگر شرکت اقتصادي لحظه اي بخواهد مي توان آن کشور را فلج کند. در چنين شرايطي استقلال کشور مورد لطمه و آسيب قرار مي گيرد و در نهايت هدف اصلي انقلاب مخدوش مي شود. بايستي دولتمردان به اين موضوع توجه داشته باشند.

4. کشور ما با داشتن سرعت بالاي پيشرفت در علوم مختلف به ويژه علوم برتر فناوري همچون هسته اي، نانو، پزشکي و... قادر است اقتصاد خود را در شرايطي که ظرفيت بالايي در داخل دارد بر اساس فناوري پايه گذاري کند. اين مسئله علاوه بر آنکه توليد ملي را رونقي مي بخش و هزينه هاي توليد کنندگان را کاهش مي دهد مي تواند به مصونيت بخشي اقتصاد کمک کند. در شرايطي که مي توان از اين ظرفيت ها استفاده نکرد نوعي بدعهدي به نعمت هاي الهي است که همان مصداق « ناسپاسي » است.

بر همين اساس بايستي دولتمردان تا مي توانند اين سياست مهم نظام جمهوري اسلامي ايران يعني اقتصاد بر پايه ي توليد ملي و توجه به ظرفيت هاي کشور را مورد اهتمام و پيگيري خود قرار دهند.

* حجت الاسلام مسروري - مدير دفتر مطالعات اقتصاد اسلامي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن