واضح آرشیو وب فارسی:نی زار:
نشست شورای مشورتی توسعه استان برگزار شد/اعضای مرکزی شورا معرفی شدند
نشست شورای مشورتی توسعه استان در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد.نی زار : نشست شورای مشورتی توسعه استان امروز با حضور دکتر شجاع مشاور آقای نوبخت ، زهرا اربابی معاون توسعه و منابع انسانی استاندار ، محمد حسن دهمرده فرماندار محترم نیمروز ، دکتر محمد تقی رخشانی ، حاج حسین زاهدی ، مالکی رییس […]
نشست شورای مشورتی توسعه استان در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد.نی زار : نشست شورای مشورتی توسعه استان امروز با حضور دکتر شجاع مشاور آقای نوبخت ، زهرا اربابی معاون توسعه و منابع انسانی استاندار ، محمد حسن دهمرده فرماندار محترم نیمروز ، دکتر محمد تقی رخشانی ، حاج حسین زاهدی ، مالکی رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی و بودجه و جمعی دیگر از چهره های سیاسی فرهنگی و رسانه ای در محل سالن جلسات حوزه معاون توسعه و منابع انسانی استانداری به منظور همراهی دولت جهت پیشبرد اهداف توسعه در استان انجام گرفت. این شورای مشورتی مشابه یک تشکل مردم نهاد عمل خواهد کرد.
در این جلسه شورای مشورتی دکتر شجاع مشاور عالی آقای نوبخت اظهار کرد ::استان سیستان و بلوچستان بیست و پنجمین استانی است که این شورا بصورت استانی شکل گرفته است و خانم دکتر اربابی تنها بانوی ایست که عضو مجمع ۷ نفره و هسته اصلی این شورا حضور دارند، تاکنون ۳۲ جلسه بین ۳۱ استان تشکیل شده است. خانم دکتر زهرا اربابی معاون توسعه و منابع انسانی اظهار کرد:با توجه به پروسه طولانی و نشست های متعدد بین اعضای ۷ نفره تشکیل شده است ، ما مدیریت استان را خارج از چارچوب سازمانی تعریف شده همراهی خواهیم کرد. وی افزود : کسانی که فرصت اجتماعی دارند با تکیه بر توان مردمی قرار است برنامه خاصی را دنبال کنیم، هدف از این است که بتوانیم از امکانات بلقوه استان با توجه به سند آمایش سرزمینی و با توجه به ساختاری که این برنامه ها از کانال مجمع مشورتی با سازمان برنامه ریزی ، توانستیم این برنانه را در برنانه ششم توسعه بگنجانیم. مهدی کشته گر استاد دانشگاه و فعال رسانه ای بعنوان نماینده اعضای شورای مشورتی توسعه منطقه سیستان در سخنان خود گفت: سیستان سرزمین حماسه ها و افسانه هاست در سپیده دم تاریخ بعنوان انبار غله آسیا مشهور بود و شوکت و آبادانی سیستان زبانزد خاص و عام در طی قرن های مختلف بوده که متأسفانه امروز با مسائل و مشکلات خاصی گرفتار شده است که البته راهکارهایی برای برون رفت از این بحران ها در خود منطقه سیستان موجود است که میتوانیم تکیه به آن ظرفیت ها به سمت توسعه و پیشرفت در منطقه سیستان برویم ، این ظرفیت ها را در چهار بخش تقسیم بندی کردیم که برای هرکدام توضیحاتی مختصر ارائه میکنم:۱_ گردشگری ۲_ انرژی باد ۳_ موقعیت مرز و همجواری با افغاستان ۴_ ذخایر آب چاه نیمه. وی افزود : در حوزه گردشگری میراثی داریم به نام شهر سوخته که طبق اسناد به دست آمده بعنوان پیشرفته ترین شهر جهان قدیم مطرح است که در تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۱۴ مطابق با اول تیر ماه ۱۳۹۳ بعنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده و با قدمتی بالغ بر ۵ هزار سال و در منابعی دیگر ۷ هزار و حتی ۱۰ هزار سال قدمت تاریخی دارد و بعنوان یکی از پیشرفته ترین میراث باستانی جهان شناخته میشود ، چشم مصنوعی ، جراحی مغز ، سیستم فاضلاب پیشرفته در آن زمان ، جواهر سازی و موارد دیگری که مختص آن منطقه بوده و شهر سوخته را بعنوان یک استثناء مبدل کرده است. دوم : دهانه غلامان بزرگترین شهر دوران هخامنشیان که این شهر باستانی به خوبی نشان میدهد دوران هخامنشیان را و سلطه ایران بر مناطق شرق که میتوان آنجا آثاری را به خوبی ببینیم .
وی اضافه کرد : سوم : کوه خواجه که به کوه اوشیدا یا کوه خدا مشهور است که دارای آثار باستانی که از دوره ساسانی تنها آثاری که وجود دارد در همین کوه اوشیدا است و معابد ادیان مختلف که بیشتر در حوزه میراث فرهنگی است.
کشته گر گفت : دومین مورد انرژی باد است که منطقه فلات سیستان بالاترین ظرفیت استفاده از انرژی باد را داراست در این راستا شواهد تاریخی از جمله آس بادها حوزه سیستان و پمپاژ های آب نشان میدهد در زمان قدیم از این انرژی پیشینیان ما استفاده میکردند و خود گواه این مدعاست ، بادهای ۱۲۰ روزه سیستان یکی از منابع انرژی فوق العاده مهمی است که متاسفانه طی سالیان گذشته از آنها استفاده نشده است از این ظرفیتی که در حوزه سیستان وجود دارد طبق نقشه های ترسیم شده اطلس باد توسط ماهواره های هواشناسی بین المللی ، این منطقه قابلیت احداث توربین های بادی به منظور تولید ۳۰ هزار مگاوات برق را داراست که متاسفانه از این ظرفیت استفاده نکرده ایم و آن را به راحتی از دست داده ایم . وی اضافه کرد : نیاز مبرم منطقه به انرژی ، احداث تاسیسات زیر بنایی با برق پرقدرت و همچنین خواسته روز افزون کشورهای همسایه به برق ما را مجاب میکند به احداث نیروگاه های پرقدرت در سیستان ، در حال حاضر برای تولید دوسوم برق مصرفی برای نیروگاه های استان چیزی نزدیک به ۴ میلیون لیتر گازوئیل استفاده میشود که علاوه بر هزینه های هنگفتی که دارد مشکلات زیست محیطی فراوانی را به همراه دارد. ما میتوانیم با احداث توربین های بزرگ بادی در منطقه سیستان و بهره گیری از انرژی باد برق بسیار زیادی تولید کنیم . مهدی کشته گر با اشاره به مطالب بالا گفت : در سیستان ۵ مزیت برای این مهم وجود دارد: ۱- تداوم وزش باد که تقریبا ۳۰۰ روز در سال است ۲- سرعت بالای وزش باد که معمولا در پایین ترین سرعتی که وجود دارد ۱۰ متر بر ثانیه همیشه است ۳-جهتی تقریبا ثابت باد است ۴- مسطح بودن زمین ۵- همجواری با کشورهای پاکستان و افغانستان که نیاز به برق دارند.
فعالی فرهنگی و رسانه ای استان تصریح کرد : سومین مورد ،موقعیت مرز ، قرارگیری سیستان در نزدیکترین مسبر دسترسی افغانستان به آب های آزاد و خلیج فارس متواند یک مزیت برای توسعه منطقه باشد و ایجاد منطقه آزاد که اکنون مباحث آن انجام شده و همچنین توسعه زیر ساخت هاو بزرگراه ها و راه آهن که میتواند با همکاری کشور افغانستان ، ما جاده ابریشم قدیم را در این مسیر بتوانیم دوباره احیا کنیم. وی گفت : چهارمین موضوع بحث ذخایر آب چاه نیمه ها است که میتوانند تحول بزرگی را در حوزه کشاورزی داشته باشند خصوصا طرح لوله کشی به مزارع که با عنایات دولت تدبیر و امید برای منطقه سیستان که میتواند افق تازه ای در بحث کشاورزی داشته باشد که نیازمند تسریع در پروژه است ، میبایست پرکژا هر چه زودتر به سرانجام برسد. کشته گر در پایان سخنان خود یادآور شد: دیوار مرزی وجود دارد که متاسفانه بدلیل مدیریت ناصحیح چیزی حدود ۵ هزار هکتار از زمین های کشاورزی ما پشت دیوار مرزی مانده است، زمین های کشاورزی که از مرغوبترین زمین های حوزه سیستان است که متاسفانه بنا به نامدیریت هایی که بوده این اتفاق افتاده باید چاره اندیشب شود که این زمین ها مال کشور ایران است.
دکتر محمد تقی رخشانی نیز در این جلسه اظهار کرد : سیستان وبلوچستان به لحاظ طرح و برنامه ، برنامه های زیادی دارد و آنچه نیاز است به آن پرداخته شود کم شدن بروکراسی های سخت اداری و گیر و گرفت های آن است . وی با اشاره به اینکه تا مادامی که این استان در برنامه ریزی ها به صورت ویژه دیده نشود ما همچنان جزء استان های آخر خواهیم بود گفت : برای توسعه همه جانبه نیاز است این استان بودجه های متفاوت تری نسبت به استان های برخوردار داشته باشد . مدیر مسئول روزنامه زاهدان خاطر نشان کرد : بسیاری توقع دارند که سرمایه گذاران بومی و غیر بومی در این استان سرمایه گذاری کنند اما وقتی تسهیلات چشم گیری برای آنان در نظر گرفته نمی شود چگونه می توان انتظار چنین چیزی را داشت . وی با اشاره به این که دولت مصمم است و نشان داده است که در مسیر توسعه گام های بلندی برداشته است تاکید کرد : پروژه های بزرگی که در استان کلید خورده است خود موید این سخن است . گفتنی است با حضور دکتر شجاع و با امضا دکتر نوبخت احکام مسئولیت ۲۳ نفر از اعضای شورای مشورتی توسعه استان صادر شد اعضای مرکزی مجمع مشورتی توسعه استان به شرح زیر می باشند : ۱اقای حسین زاهدی
۲خانم نگار تاج محمدی
۳اقای دکتر سالارزهی
۴اقای دکتر عظیم شه بخش
۵اقای دکتر علی حاتمی
۶اقای دکتر نور محمد یعقوبی ۷اقای دکتر دهواری
۸اقای دکتر کهرازه ای
۹اقای حسن سرگزی
۱۰اقای محمود یوسفی
۱۱اقای احسانعلی عالی
۱۲اقای محمد علی قهرمانی
۱۳اقای علیرضا ایرانی
۱۴اقای محمد حسن دهمرده
۱۵اقای دکتر محمد تقی رخشانی
۱۶اقای عثمان دهانی
۱۷اقای مهرداد اسلامی
۱۸خانم فاطمه حسن تبار
۱۹اقای محمد علی عرب
۲۰اقای شهریار حسین بر
۲۱قای دکتر عزیز اله رودینی
۲۲اقای دکتر شهیکی تاش
۲۳. عبدالسلام بزرگ زاده احکام شهرستان ها نیز به زودی صادر و شورای های مشورتی شهرستان های مختلف استان نیز آغاز به کار خواهند نمود.
۵ آبا, ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نی زار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]