تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شب و روز بر هر كس بگذرد، او را ادب مى‏كند، فرسوده‏اش مى‏نمايد و به مرگ نزديكش مى‏س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834198986




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنعت فولاد سال سختي را پشت سرگذاشته است/ توسعه زيرساخت‌ها بايد در اولويت قرار گيرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۳۹ب.ظ)
يک صادرکننده نمونه: صنعت فولاد سال سختي را پشت سرگذاشته است/ توسعه زيرساخت‌ها بايد در اولويت قرار گيرد موج - قيمت سنگ‌آهن در بازارهاي جهاني در يک سال گذشته حدود دوسوم کاهش پيدا کرده و از 140 دلار به کمتر از 40 دلار رسيده است.
به گزارش خبرگزاري موج، صادرکننده نمونه فولاد اظهار داشت: قيمت سنگ‌آهن در بازارهاي جهاني در يک سال گذشته حدود دوسوم کاهش پيدا کرده و از 140 دلار به کمتر از 40 دلار رسيده، در حالي که در ايران اين قيمت‌ها نه‌ تنها کاهش پيدا نکرده بلکه حدود 20 درصد افزايش هم داشته است که اين نشان دهنده سال سختي است که صنعت فولاد کشور پشت سر گذاشته است.
بهرام سبحاني در گفت‌و‌گو با پايگاه خبري سازمان توسعه تجارت، گفت: قيمت حامل‌هاي انرژي در دنيا تابعي از قيمت نفت است و طي اين مدت با کاهش چشمگير قيمت نفت در اين حوزه نيز کاهش قيمت جهاني را داشته‌ايم و بدين ترتيب دو هزينه عمده صنعت فولاد در دنيا کاهش قابل توجه پيدا کرده و در ايران با افزايش قيمت مواجه بوده و همين مسأله رقابت ما در بازارهاي جهاني را سخت‌تر از قبل كرده است.
رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد با بيان اينکه بخش مهمي از مشکلات فعلي کشور و کمبود نقدينگي دولت به دليل يارانه‌هاست، اظهار داشت: توسعه زيرساخت‌ها بايد در اولويت سرمايه‌گذاري دولت قرار گيرد. دولت قرار نيست کارخانه يا حتي نيروگاه راه‌اندازي کند اما اگر زيرساخت‌هايي مانند آب، راه و جاده را تأمين کند، براي سرمايه‌گذاراني که قصد راه‌اندازي کارخانه دارند هزينه‌ها به شکل قابل ملاحظه‌اي کاهش پيدا مي‌کند.
وي با تاکيد بر جلوگيري از خام‌فروشي و ايجاد ارزش افزوده گفت: خام‌فروشي يعني حراج منابع خدادادي. اکنون ما اگر بخواهيم به طور مثال سنگ‌آهن را در کنار کارخانه آن حراج کنيم، براي آن تنها حدود 20 دلار دريافت مي‌کنيم اما اگر آن را تبديل به فولاد کنيم نه تنها به واسطه اين توليد در بخش‌هاي مختلف ايجاد اشتغال مي‌شود، بلکه ارزش آن سنگ‌آهن هم به 400 دلار مي‌رسد.
سبحاني با اشاره به مشکلات پيش‌روي صنعت فولاد کشور گفت: دشواري‌هاي موجود بر سر راه صادرات را مي‌توان به طور کلي به دو گروه سخت‌افزاري و نرم‌افزاري تقسيم کرد. بخش نرم‌افزاري بيشتر به بحث قوانين و مقررات و نقش و عملکرد دولت مربوط مي‌شود که خوشبختانه در اين زمينه مشکل خاصي وجود ندارد. البته در دولت قبلي محدوديت‌هايي در اين زمينه اعمال شده بود و گاه به‌طور کلي صادرات متوقف مي‌شد و گاه کمي پيچ آن را باز مي‌کردند و به شرکت‌ها اجازه مي‌دادند اندک صادراتي داشته باشند
وي افزود: اما در اين دولت موانع برداشته شده و اعلام شده صادرات از هر نوع و به هر مقدار آزاد است. به عبارت ديگر امروز هيچ محدوديتي در زمينه صادرات نداريم اما انتظار مي‌رود همان طور که وقتي مصرف داخل افزايش پيدا مي‌کند، دولت براي مديريت بازار داخل صادرات را محدود مي‌کند، درحالت معکوس نيز مشوق‌هايي در نظر گرفته شود و در شرايطي مثل الان که بازار داخلي کساد است و توليدکننده جنس مازاد در انبارهاي خود دارد، مانند کشورهاي مختلف مشوق‌هايي را براي اين بخش در نظر بگيرد.
وي به فضاي پساتحريم نيز اشاره کرد و گفت: بر اين باورم که پتانسيل‌هاي زيادي وجود دارد تا بتوانيم پس از اين دوره، به فکر ايجاد كارخانه‌ها و صنايعي باشيم که طي اين سال‌ها (به دليل تحريم‌ها) محدويت‌هايي در زمينه تأمين منابع مختلف از جمله منابع مالي آنها وجود داشته است.
وي گفت: صنعت فولاد صنعت پرهزينه‌اي است که نمي‌توان با وام‌هاي يک تا سه ميلياردي بانک آنها را تأمين کرد. براي اين صنعت حدود يك‌هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري لازم است و اين رقم از طريق وام بانکي قابل تأمين نيست حتي اگر امکان دريافت وامي با اين رقم هم وجود داشته باشد، با بهره‌هاي بانکي 27 درصدي دريافت آن اصلا مقرون‌به‌صرفه نيست بر همين اساس ما مجبوريم با فاينانس و وام‌هاي خارجي کار را پيش ببريم به همين دليل اميدواريم پس از برداشته شدن تحريم‌ها فضاي مناسبي در اين زمينه ايجاد شود و پاي سرمايه‌گذاران خارجي به کشور باز شود.
وي گفت: طي 45 سال توليد فولاد به ظرفيت توليد 20 ميليون تن رسيده‌ايم بنابراين اين‌که بخواهيم طي 10 سال اين ظرفيت را به بيش از دو برابر برسانيم، کار سختي است. اما اگر کشوري مثل چين را در نظر بگيريم فقط طي يک سال 200 ميليون تن حجم توليد خود را افزايش داده است، پس قطعا افزايش ظرفيت 35 ميليون تني ظرف 10 سال کار چندان دشواري نخواهد بود. براي چنين هدفي نمي‌توان کارخانه‌هاي 200 تا 300 هزارتني ايجاد کرد اما اگر کنسرسيوم‌هايي ايجاد کنيم که مثلا پنج کارخانه با ظرفيت توليد هفت ميليون تن راه‌اندازي شود، مي‌توان به اين ظرفيت دست پيدا کرد. البته مشروط بر آن‌که زيرساخت‌ها و حمايت‌هاي لازم نيز مهيا باشد.
ايران سالانه حدود 20 ميليون تن توليد فولاد دارد و بر اساس اهداف تعريف‌شده در سند چشم‌انداز 1404 لازم است حجم اين توليدات به 55 ميليون تن در سال برسد. اما علاوه بر ايران ساير کشورها هم توسعه توليدات فولادي را با توجه به اهميت اين صنعت در دستور کار خود قرار داده‌اند و بدين ترتيب کشوري مثل ترکيه از جمله قدرت‌هاي نوظهور فولاد جهان در سال 2012 به شمار مي‌رود که به تنهايي 36 ميليون تن فولاد (عمدتا از ضايعات فلزي ساير کشورها) توليد کرده است. در ميان 20 ‏کشور بزرگ توليدکننده فولاد، تنها امريکا، روسيه، مکزيک و ايران داراي 3 ‏عنصر اصلي ‏توليد فولاد يعني سنگ‌آهن، انرژي و آب هستند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن