واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سرپرست وزارت كشور:/٣/ اطلاعرساني به موقع و شفافسازي روند انتخابات، افزايش آرامش را در جامعه سبب شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد مهدي هاشمي، صبح سهشنبه در جلسه آغاز به كار مجلس هشتم شوراي اسلامي در قرائت گزارشي از برگزاري دوره هشتم انتخابات مجلس شوراي اسلامي برگزاري موازي انتخابات رايانهيي كه خود گام مهمي در حركت به سوي دولت الكترونيك تلقي ميشود را از محسنات اين دوره از انتخابات دانست و افزود: اطلاعرساني به موقع و شفافسازي روند انتخابات براي مردم اطمينان و آرامش را در جامعه ارتقاء بخشيد.
وي اظهار كرد: برگزاري 52 نشست خبري با خبرنگاران داخلي و بعضا خارجي، انتشار يكهزار و 800 گزارش خبري، حضور در بيش از 30 مورد برنامههاي صدا و سيما و انتشار 48 اطلاعيه ستاد انتخابات در مرحله اول و دوم از فعاليتهاي ستاد خبري انتخابات هشتمين دوره از مجلس شوراي اسلامي بود.
هاشمي تصريح كرد: در بخش پشتيباني، چاپ و توزيع برگههاي تعرفه با مشخصات ايمني بالاتر نسبت به دورههاي قبل توزيع به موقع اعتبارات خريد و توزيع اقلام اداري و تجهيزات رايانهيي صورت گرفت.
وي با بيان اين كه بيترديد برخي كاستيها نيز با وجود تلاش بيشائبه مجموعه وزارت كشور در اين دوره از انتخابات وجود داشت ابراز اميدواري كرد اين كاستيها با همكاري و تدبير مجلس هشتم شوراي اسلامي براي مراحل بعد را حتي المقدور مرتفع كنيم.
سرپرست وزارت كشور در مورد آمارها گفت: انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي در سطح 207 حوزه انتخابيه اصلي و 44 هزار و 624 شعبه اخذ راي شهري و روستايي ثابت و سيار در آخرين جمعه سال 24 اسفند ماه سال 1386 براي انتخاب 290 نفر و با حضور ميليوني زن و مرد و پير و جوان در پاي صندوقهاي راي برگزار شد.
او اظهار كرد: لازم به ذكر است در روند اجرايي انتخابات با دريافت 3 هزار و 181 پاسخ استعلام از مراجع 4 گانه از مجموع 7 هزار و 600 داوطلب نمايندگي مجلس شوراي اسلامي، تعداد 4 هزار و 422 نفر تاييد شدند كه يك درصد بيش از تاييد صلاحيتهاي دوره قبل بودهاند.
هاشمي افزود: با توجه به انصراف 532 نفر از تاييد شدگان، نهايتا 3 هزار و 890 نفر در صحنه رقابت انتخاباتي باقي ماندند كه در مرحله اول انتخابات 205 نفر از نامزدها به مجلس هشتم شوراي اسلامي راه يافتند و انتخابات 3 حوزه داراي يك نماينده نيز باطل شد.
وي گفت: مرحله دوم انتخابات نيز در تاريخ 6 ارديبهشت ماه 1387 در سطح 54 حوزه و 17 هزار و 942 شعبه اخذ راي براي انتخاب 82 نفر از ميان 164 نامزد راه يافته به مرحله دوم برگزار شد كه از مجموع داوطلبان انتخابات 51 درصد داراي فوق ليسانس و دكترا بوده كه در مقايسه با انتخابات مجلس هفتم شوراي اسلامي 22 درصد رشد داشته است.
سرپرست وزارت كشور افزود: مردم با دادن 24 ميليون و 197 هزار و 66 راي ماخوذه مشاركتي 57 درصدي را رقم زدند كه 6 درصد بيشتر از دوره قبل بود.
وي با اشاره به اين كه مشاركت مردم در كلانشهرها شامل تهران، تبريز، اصفهان، مشهد ، شيراز و اهواز بيش از يك درصد و در مناطق اهل سنت 6/7 درصد رشد داشته است، يادآور شد: حضور بيش از 700 هزار نفر دست اندركار برگزاري انتخابات در سراسر كشور شامل عوامل اجرايي، نظارتي، بازرسي و انتظامي و اتصال همزمان بيش از 45 هزار نقطه در سراسر كشور به مركز شبكه رايانهيي در ستاد انتخابات كشور و حضور77 هزار نفر كاربر رايانه در كنار ساير دست اندركاران در يك روز انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي را به يكي از بزرگترين عمليات پر افتخار و دشمن شكن كشور تبديل كرد.
هاشمي افزود: بدون شك جز با عنايت الهي، رهنمودهاي مقام معظم رهبري، پشتكار و تلاش شبانهروزي و بي شائبه همه دست اندركاران به ويژه مسوولان سخت كوش ستاد انتخابات كشور و حضور پرشكوه و حماسه آميز مردم امكان پذير نبود.
وي گفت: اين تلاشهاي مخلصانه موجب شد براي اولينبار دقت سرعت و صحت عمليات اجرايي انتخابات به ويژه شمارش و تجميع آرا به حداكثر ميزان خود در مقايسه با دورههاي قبل رسيده به طوري كه نتايج انتخابات تهران در كمتر از 3 روز و سايرحوزههاي سراسر كشور در كمتر از يك روز اعلام شد.
سرپرست وزارت كشور خاطرنشان كرد: براي اولين بار كارت ملي و شماره ملي افراد در روز اخذ راي در سطح ملي مورد بهرهبرداري قرار گرفت و براي بيش از 98 درصد از واجدان شرايط تا روز انتخابات توسط ثبت احوال كشور كارت ملي صادر شد.
ادامه دارد...
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 398]