واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تنها راه اکران رستاخیز از نگاه وزارت ارشاد
فیلم سینمایی "رستاخیز" که روایتی از حادثه ی روز عاشورا و قیام امام حسین (ع) است در حالی هنوز رنگ پرده و اکران عمومی را به خود ندیده است که حل مشکلش برای نمایش عمومی به همکاری کارگردان فیلم با وزارت ارشاد و ممیزی برخی صحنه ها گره خورده است.
آفتاب : نوش آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد در آخرین نشست خبری خود گفت: « درباره این فیلم جلساتی با حضور عوامل آن و رییس سازمان سینمایی برگزار شده است. حقوق مادی و معنوی این فیلم باید تأمین شود و ما سعی داریم بهتدریج برای رفع اشکالهای این اثر اقدام کند. رستاخیز یکی از فیلمهای خوب و از همه نظر، قوی است؛ اما مشکل ما درباره تصویر شخصیتهای این فیلم است که بهطور واضح نشان داده میشود. دوست داریم با اقدام هنرمندانهای مثلا با استفاده از افکتهای نوری، این مشکل حل شود تا این فیلم به سرعت روی پرده سینما برود. تصمیم ما اکران این فیلم است، زیرا حیف است که چنین سرمایهگذاری مادی و معنوی نادیده گرفته شود. ما از کارگردان و تهیهکننده خواستهایم که در اینباره با ما همکاری کنند زیرا این فیلم ظرفیت زیادی دارد.»
صحبت های سخنگوی وزارت ارشاد نشان می دهد رستاخیز در حالی منع از اکران عمومی است که با یک اقدام کارگردان فیلم می تواند به پرده سینماها برسد. آن هم حذف یا فیلتر کردن چهره هایی که در فیلم آمده است. حساسیت های بی شماری که در ماه های اخیر در پی به تصویر درآمدن چهره حضرت عباس(ع) و دیگر خواص کاروان سید الشهدا در فیلم به وجود آمده است دلیل اصلی تعویق در اکران فیلم است. حالا با این صحبت ها وزارت ارشاد توپ را به زمین احمد رضا درویش کارگردان فیلم رستاخیز انداخته است و اوست که باید با تهیه کنندگان فیلم به یک تصمیم مشترک برسند. تصمیمی که درویش از آن با خبر بوده و ظاهرا تاکنون زیر بار آن نرفته است.
درویش در این باره در جشن خانه سینما گفته بود: «رستاخیز با عنایت و توجهات صاحبش، به فضل خدا و با مجوز قانونی و اتکا به فتاوای مراجع عالیقدر و حجت شرعی ساخته شد و به اکران عمومی درآمد. آنچه براثر تصمیم مدیران دولتی مبنی بر پایین کشیدن این فیلم از پردهی اکران و توقف و تعلیق نمایش آن به بهانهی جلوگیری از تضعیف جشن هستهای صورت گرفته، حکایتی عبرتآمیز است که مسئولان سیاستورز لاجرم میبایست پاسخگوی آن باشند.»
رستاخیز مدتی پیش نیز در بغداد نمایش عمومی داشت و با استقبال پرشور عراقی ها همراه شد و متعاقب آن جایزه ویژه جشنواره بغداد را برای درویش به همراه داشت.
درویش که 24 مهر ماه در برنامه شهر فرهنگ شبکه خبر حضور یافته بود با انتقاد از مدیریت بخش فرهنگ گفته بود: «متاسفانه تا زمانی که فیلم بر اساس دستور مدیران وزارت ارشاد از پرده پایین کشیده شد هیچ کام از سازندگان در جریان این تصمیم نبودند حال باید پرسید چگونه است که با فیلمی که در زمان ساخت مجوز گرفته اینگونه رفتار میشود و تصمیم گرفته میشود که صاحب فیلم در جریان نیست. پایین آمدن فیلم «رستاخیز» ز از اکران یک رویکرد فرهنگی است که باید واکاوی شود و پیرامون آن صحبت شود. هرچند در این مدت و تا ۲ ماه بعد از پایین آمدن فیلم از اکران مدیریت وزارت ارشاد و مسئولان ذی ربط صحبت میکردند اما من سکوت کردم.»
باید منتظر واکنش درویش به سخنان سخنگوی وزارت ارشاد بود. آیا او و سرمایه گذران فیلمش که با هزینه بخش خصوصی تولید شده است به درخواست های وزارت ارشاد توجه می کنند؟ درخواست هایی که تنها راه اکران عمومی این فیلم در گرو حل و توجه به آن خواسته ها است. آقای کارگردان تاکنون نظر روشنی درباره ممیزی بخش هایی از فیلم نداده است. او اواخر مهرماه گفته بود: «ما وقتی وارد ساخت فیلم رستاخیز شدیم از ابتدا تکلیف خود را میدانستیم و امروز نیز منتظریم مساله این فیلم حل شود وعاشقان امام حسین (ع) فیلم را ببینند حتی اگر ۲۰ سال طول بکشد.»
این صحبت ها در حالی مطرح می شود که جنتی، وزیر ارشاد گفته بود بیشترین فیلمی که از آن حمایت کرده است رستاخیز بوده و به آن لقب فاخر داده است و باید دید حمایت های آقای وزیر تا کجا ادامه خواهد داشت. پیش از این گفته شده بود رستاخیز در ایام محرم به سینماها خواهد آمد اما تاکنون خبری از اکران عمومی آن منتشر نشده است و وضعیت تعلیقی برای آن تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]