تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845829201




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سران ١٨ كشور بزرگ گازي جهان آذرماه در تهران


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



سران ١٨ كشور بزرگ گازي جهان آذرماه در تهران
روز نو : شمارش معكوس آغاز شده است. ايران قرار است آذرماه ميزبان روساي جمهور كشورهاي صادركننده گاز باشد، از روسيه و قطر گرفته تا ونزوئلا و‌ترينيداد و توباگو. ايران قصد دارد آذرماه همزمان با تغيير شرايط بين‌المللي و لغو تحريم‌ها، موقعيت تازه‌اي را ترسيم كند. اين تنها بازار گاز نيست كه هدف ايران براي ترسيم نقش آتي است. تغيير فضاي ايران، تغيير فضاي بازارهاي انرژي جهان را به همراه خواهد داشت.


پيش‌بيني‌ها حكايت از آن دارد كه در آذرماه سال جاري لغو تحريم‌ها اجرايي شود، تحريم‌هايي كه ديوار بلندشان از آغازين روزهاي هفته گذشته فروريخت.


حالا ايران در شرايطي رسما از پوتين دعوت كرده است براي حضور در اين نشست راهي تهران شود كه وزير انرژي روسيه با دست پر راهي كشورش شده است، با وعده‌هايي مبني بر افزايش سهم دو كشور از اقتصاد يكديگر.


البته وزير انرژي روسيه براي شركت در اجلاس مجمع شركت‌هاي صادركننده گاز نيز به طور رسمي از سوي اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور دعوت شد.


بررسي‌ها نشان مي‌دهد ايران پيش از اين، درست وقتي در ميانه مذاكرات پركار و پيچيده هسته‌اي قرار داشت، اقدام به ارسال دعوتنامه‌هايي براي سران كشورهاي عضو مجمع كشورهاي صادر‌كننده گاز و همچنين ناظران كرده بود. كم‌كم هيات‌هاي خارجي به ايران روي خوش نشان مي‌دادند كه دعوتنامه ايران تسليم مقامات هلند، الجزاير، امارات متحده عربي و ساير كشورها عضو و ناظر شد.


ايران در حالي ميزبان سومين اجلاس سران كشورهاي گازي است كه از مدت‌ها قبل رسانه‌ها و افكار عمومي جهان نگاه‌شان را به ايران دوخته بودند. ظرف دو سال گذشته، مذاكرات هسته‌اي، ايران را در كانون توجه جهان قرار داده است. توفيق ايران در مذاكرات هسته‌اي از يك سو و شكستن سد تحريم‌ها از سوي ديگر ايران را به بازاري تازه براي اقتصادهاي بزرگ جهان تبديل كرده است. حالا نه فقط آسيايي‌ها و شركاي پيشين كه اروپايي‌ها و رقباي ديروز، هيات‌هاي اقتصادي شان را به ايران گسيل مي‌كنند تا امكانات را بسنجند.


گاز، قفل‌ها را باز مي‌كند؟


حالا ايران، كشوري با صد سال سابقه حضور در بازار جهاني نفت، قصد دارد در دوران تازه خود از ذخاير عظيم گازي بهره گيرد. هر چند سال‌هاست مذاكرات ايران با قاره سبز در جريان است تا گاز ايران سر از اروپا درآورد اما مانع بزرگي به نام تحريم تاكنون مانع اجرايي شدن توافق‌هاي اوليه شده است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد ايران قصد دارد در دوران تازه، از ظرفيت‌هاي گازي‌اش بهره ببرد و سهم خود از بازار جهاني گاز را افزايش دهد. آنها كه آذر ماه در ايران حضور مي‌يابند، بيش از ٦٢ درصد از ذخاير گاز جهان را در اختيار دارند. سه كشور ايران، روسيه و قطر به تنهايي حدود ٥٧ درصد مجموع ذخاير گاز طبيعي جهان را در اختيار دارند. ايران در سال‌ها گذشته نتوانسته است متناسب با حجم ذخاير خود از بازارهاي جهاني گاز سهم‌گيري كند از اين رو قصد دارد با توان بيشتري راهي بازارهاي جهاني شود. روسيه در حال حاضر بزرگ‌ترين صادركننده گاز با خط لوله است. قطر بزرگ‌ترين بازار ال‌ان‌جي جهان را در اختيار دارد. ايران اما تاكنون تركيه را به مشتري بالفعل خود تبديل كرده و قرارداد صادرات گازش به عراق به زودي اجرايي خواهد شد. از سوي ديگر پاكستان نيز قرارداد خريد گاز از ايران را امضا كرده بود اما نتوانست به تعهداتي كه در اين راستا عهده‌دار شده بود عمل كند. ايران اما قرارداد صادرات گاز به پاكستان را اجرايي مي‌داند و معتقد است تغيير شرايط زمينه تحقق مفاد پيش بيني شده را محقق خواهد كرد. اينها اما تنها مشتريان گاز صادراتي ايران نيستند. سوييس يكي از كشورهايي است كه گاز ايران را خواستار است. قاره سبز پيش از اين آمادگي‌اش را براي خريد گاز از ايران اعلام كرده بود.


حالا كم نيست شمار تحليلگراني كه معتقدند اين‌بار ايران تاريخ را با گاز تغيير خواهد داد. درست وقتي قيمت‌هاي نفت به كف رسيده و مي‌گويند حضور دوباره ايران در بازارهاي جهاني نفت سبب مي‌شود قيمت‌ها بيش از اين نيز كاهش يابد. اين‌بار اما ايران از ذخيره ديگر خود يعني گاز براي تاثيرگذاري بر جهان بهره خواهد برد.


براساس اعلام وزارت نفت، ايران، روسيه، قطر، مصر، الجزاير، بوليوي، ليبي، گينه استوايي، نيجريه،‌ترينيداد و توباگو، ونزوئلا، امارات متحده عربي اعضاي اصلي مجمع كشورهاي صادركننده گاز (GECF) هستند. هلند، قزاقستان، عراق، عمان، پرو و نروژ نيز عضو ناظرند. اين سازمان دوسوم ذخاير ثابت شده گاز جهان را در اختيار دارد. ٦٥ درصد بازار ال ان جي و ٤١ درصد تجارت گاز با خط لوله در اختيار كشورهاي اين سازمان است.


طرح تاسيس مجمع كشورهاي صادركننده گاز ۱۰ بهمن سال ۱۳۸۵ از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در ديدار با ايگور ايوانف، دبير شوراي امنيت وقت روسيه مطرح شد.


بر اين اساس با اعلام آمادگي ايران، روسيه و قطر به عنوان تروييكاي گازي جهان مهر ماه سال ۱۳۸۷ نشست سه جانبه‌اي به ميزباني تهران، براي تسريع در ايجاد يك مجمع جهاني برگزار شد.


پس از توافق وزيران نفت و انرژي تروييكاي گازي درباره چارچوب ايجاد يك مجمع مستقل بين‌المللي گاز و در پي تصويب اساسنامه روسي اين مجموعه در نشست مسكو، به طور رسمي فعاليت‌هاي اين مجمع بين‌المللي با حضور ۱۱ كشور دارنده ذخاير گاز طبيعي جهان آغاز شد.


در نهايت با تاسيس اين مجمع جهاني گاز، مقر دايمي دبيرخانه مجمع كشورهاي صادركننده گاز، قطر و لئونيد بوخانوفسكي، نامزد روسيه هم به مدت دو سال به عنوان دبيركل مجمع كشورهاي صادركننده گاز انتخاب شد.


مسوولان وقت وزارت نفت در پاسخ به انتخاب دبيركل روسي براي مجمع كشورهاي صادركننده گاز، چهار عامل ميزان توليد، حجم ذخاير، صادرات گاز و قدمت حضور در بازارهاي جهاني گاز را از مهم‌ترين عوامل دبيركلي روسيه در اين مجمع دانسته و اعلام كردند: با حضور روسيه به عنوان دبيركل، وضعيت دبيرخانه و ساماندهي بازارهاي جهاني از بلاتكليفي خارج مي‌شود.


آبان ماه ۱۳۹۲ در نشست وزارتي تهران، با راي وزيران نفت و انرژي كشورهاي عضو مجمع جهاني كشورهاي صادركننده گاز، سيد محمدحسين عادلي، كانديداي ايران براي يك دوره دو ساله دبيركل اين مجمع شد.


منبع: اعتماد


تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن