واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شوراي نگهبان در انتظار نرمافزار انتخابات الكترونيكي
سخنگوي شوراي نگهبان پاسخگويي مراجع چهارگانه تعيين صلاحيتها را فقط در حيطه وظايفشان دانست و گفت كه براي احراز برخي از موانع قانوني چارهاي جز تحقيقات محلي نيست و بايد از اين طريق، اطلاعات جمع آوري شود.
سخنگوي شوراي نگهبان پاسخگويي مراجع چهارگانه تعيين صلاحيتها را فقط در حيطه وظايفشان دانست و گفت كه براي احراز برخي از موانع قانوني چارهاي جز تحقيقات محلي نيست و بايد از اين طريق، اطلاعات جمع آوري شود.
به گزارش ايرنا، نجات الله ابراهيميان در پاسخ به اين سؤال كه در نشست خبري خود گفته ايد شوراي نگهبان، مراجع چهارگانه را براي احراز صلاحيتها كافي نميداند و از معتمدان محلي هم استفاده ميكند، آيا شوراي نگهبان چيزي فراتر از موارد مصرح در قانون انتخابات را بررسي ميكند؟ اين مطلب را بيان كرد. وي توضيح داد: مراجع چهارگانه در حيطه وظايف خودشان اظهار نظر ميكنند، به طور مثال از وزارت اطلاعات ميتوان درباره پرونده امنيتي استعلام گرفت. اگر قرار شد در مورد اينكه كسي سوء يا حسن شهرت دارد سؤال كنند، جزو وظايف نيروي انتظامي يا وزارت اطلاعات نيست، چون از نظر قانوني ارتباطي به آنها ندارد يا دادگستري هم كسي را به خاطر سوءشهرت محاكمه نميكند كه سوابقي داشته باشد.
سخنگوي شوراي نگهبان اضافه كرد: چارهاي نيست جز اينكه تحقيقات محلي صورت گيرد و از افراد مطلع سؤال شده و اطلاعات جمع آوري شود.
ابراهيميان ديگر مواردي را كه نميتوان از طريق مراجع چهارگانه احراز صلاحيتها به نتيجه رسيد، موضوع التزام به شرع و قانون اساسي دانست و ادامه داد: از نظر حقوقي كسي را در ايران به خاطر عدم التزام به شرع و قانون اساسي محاكمه نميكنند يا پرونده تشكيل نميدهند كه سابقهاي در مراجع چهارگانه شود. وي تصريح كرد: شوراي نگهبان با توجه به اختياري كه دارد، در مورد اظهارنظر در مورد صلاحيتها، از ساير دلايل اثباتي همچون تحقيق از مطلعان و معتمدان محلي، اظهارات داوطلبان، سخنراني ها، آثار يا كتاب هايشان استفاده ميكند.
عضو شوراي نگهبان در پاسخ به اين سؤال كه مگر ميشود كسي مشهور به فساد يا متجاهر به فسق باشد و سابقهاي در يكي از مراجع چهارگانه ثبت نشده باشد؟ اظهار داشت: سوء شهرت با فسق و فجور فرق ميكند. كسي را همه به بد نامي ميشناسند و در محلي شهرت دارد كه اين سوء شهرت محسوب ميشود، ممكن است پروندهاي هم نداشته باشد.
ابراهيميان يادآور شد: عدم التزام هم اينگونه است. اگر كسي واجبات را ترك كند، جرم است يا نيست؟ اگر شما از مراجع پيگيري كنيد كه آنها به شما چيزي نميگويند. وي خاطرنشان كرد: ممكن است بگويند در اين بين كسي سوء نيتي به يك داوطلب داشته باشد و بخواهد با اين فرآيند اذيت كند كه اين مسائل بعدي است. سخنگوي شوراي نگهبان تأكيد كرد: اينكه چه كار بايد كرد كه جلوي سوء رفتارها را گرفت، موضوع ديگري است و بايد براي آن چاره انديشي كرد تا به حداقل برسد اما اصل قضيه اين است كه ناگزيريم سراغ منابع ديگر برويم و با توجه به قانون انتخابات چارهاي جز اين نيست.
شركت حدود 200 نفر در آزمون كتبي
مجلس خبرگان
ابراهيميان در بخش ديگري از اين گفت و گو درباره امتحان كتبي متقاضيان ورود به مجلس خبرگان رهبري گفت: حدود 200 تا 230 نفر شركت كرده بودند. يك امتحان شفاهي هم دارند. وي با بيان اينكه هنوز تصحيح اوراق آزمون كتبي اين انتخابات به اتمام نرسيده است، افزود: اين فرآيند بايد تا قبل از موعد ثبت نام تمام شود. سخنگوي شوراي نگهبان درباره نقش اين شورا در برگزاري آزمون كتبي داوطلبان مجلس خبرگان رهبري نيز گفت: اين آزمون ارتباطي به شورا ندارد و فقهاي شوراي نگهبان بر اساس آيين نامه داخلي مجلس خبرگان به عنوان اشخاص حقيقي عهده دار انجام آن هستند.
منتظر نرمافزار الكترونيكي شدن انتخابات هستيم
ابراهيميان درباره آخرين خبر از انتخابات الكترونيكي هم گفت: آخرين خبري كه دادم بحث سخت افزار بود اما درباره نرم افزار اين صندوقها منتظريم كه وزارت كشور به ما اطلاع دهد تا نسبت به آن اظهار نظر كنيم. وي افزود: در چند روز آينده مشخص خواهد شد كه آيا نرم افزار مربوطه آماده شده است يا خير؟ انتخابات مجلس براي دهمين دوره و انتخابات خبرگان رهبري به طور همزمان روز جمعه هفتم اسفند ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد. قرار است در برخي از كلانشهرها انتخابات به صورت الكترونيكي برگزار شود كه پيش از اين شوراي نگهبان، سخت افزار آن را تأييد كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]