واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۷:۷ب.ظ)
صرفهجويي 40 درصدي آب کشاورزي براي احياي درياچه اروميه موج -با اجراي برنامه از پيش تعيينشده، اميدواريها براي احياي درياچه اروميه افزايش يافته است.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس کارگروه علمي ستاد احياي درياچه اروميه در حاشيه جلسه اين گروه با اعلام اين خبر گفت: مراحل پيشرفت مطالعات اجرايي براي نجات درياچه اروميه قابل قبول است و با تسريع در عمليات اجرايي ميتوان به احياي درياچه اميدوار بود.
مسعود تجريشي افزود: يکي از امتيازات برنامههاي اين ستاد، همکاريهاي جدي دولت بهويژه سازمان مديريت و برنامهريزي با اين ستاد که نشان از عزم راسخ دولت يازدهم در اين زمينه دارد. از سويي حمايتهاي معاون اول رئيس جمهوري و ديدگاههاي کلانتري بهعنوان يک کارشناس آگاه به مسائل آب، کشاورزي و محيط زيست که مسئوليت عالي اين ستاد را بر عهده دارند، قابل تقدير است.
وي با اشاره به اينکه ما از نسخه درماني اين مشکل پديدآمده که حاصل تلاش ششماهه گروهي بيش از 600 کارشناس و متخصص ايراني و خارجي بهدست آمده و به تصويب هيأت دولت رسيده است، اطمينان داريم، خاطرشان کرد: بر همين اساس اجراي برنامههاي آمادهسازي و جمعآوري و هدايت آب به سوي درياچه اقدام ميکنيم.
تجريشي ادامه داد: همانطور که به مدت دو دهه درياچه بهدليل عدم مديريت صحيح آب به سمت خشکي رفت و اين شرايط بحراني را بهوجود آورد، با برنامههاي صرفهجويي آب و همکاريهاي خوب وزارت نيرو، جهاد کشاورزي و سازمان حفاظت محيط زيست اميدواريم طي 10 سال آينده درياچه احيا شود و حيات طبيعي خود را در سطح اکولوژيک ادامه دهد.
وي به تعريف تراز اکولوژيکي پرداخت و تصريح کرد: در تراز 1274.1 متر، درياچه داراي شوري حدود 250 گرم در ليتر خواهد بود که قابليت زندگي آرتميا بهعنوان تنها موجود زنده و اقتصادي درياچه است و در اين زمان احياي درياچه حاصل خواهد شد.
معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه صنعتي شريف يادآور شد: عمليات اجرايي تونل انتقال آب از رودخانه زاب نيز اخيراً آغاز شده که اميدواريم از سال 1398 مستقيماً سالانه 600 ميليون مترمکعب آب به درياچه منتقل شود.
تجريشي انتقال آب از سد سيلوه، هدايت پسابهاي فاضلاب سدهاي بزرگ و حاشيهاي استانهاي آذربايجان شرقي و غربي و صرفهجويي 40 درصدي آب کشاورزي را از راهکارهاي مهم ديگر دانست و تأکيد کرد: با توجه به پيشبينيهاي لازم توليدات کشاورزي به هيچ وجه کاسته نخواهد شد و با اجراي عمليات زراعي، آموزشي و ترويجي کشاورزان و همچنين با بهکارگيري روشهاي نوين بايد به افزايش محصول توليدات اميدوار باشيم.
وي در پايان اجراي برنامههاي صرفجويي که براي درياچه اروميه در نظر گرفته شده را بهعنوان آزموني بزرگ نام برد که با توجه به مشکل آبي جدي کشور، الگوي مناسبي براي کل کشور خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]