واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۲۶ب.ظ)
گفت و گوهاي نهايي با مديران BASF در هفته جاري در تهران؛ بزرگترين پتروشيمي دنيا، يک مگاپروژه در ايران راه اندازي مي کند موج - مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي از حضور مسوولان ارشد بزرگترين شرکت پتروشيمي جهان طي هفته جاري در تهران خبر داد و گفت: شرکت BASF آلمان علاقمند است در ايران يک مگاپروژه در عسلويه يا چابهار راه اندازي کند.
عباس شعري مقدم مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي در گفت و گو با خبرگزاري موج با اعلام اينکه، در هفته جاري با مسوولان بزرگترين شرکت پتروشيمي در جهان جلسه اي دارند، گفت: مسوولان شرکت BASF آلمان اظهار علاقمندي کردند که در ايران روي ايجاد يک مگا پروژه سرمايه گذاري کنند.
وي با اشاره به نوع محصولات اين مگاپروژه افزود: محصولات طرح پيشنهادي BASF همان MTO و MTP و همچنين محصولات پايين دستي پتروشيمي است.
معاون وزير نفت در مورد مکان اجرايي شدن اين مگاپروژه پيشنهادي از سوي BASF گفت: البته هنوز مکاني براي آن مشخص نشده است و مسوولان BASF از ما خواسته اند که ما محلي را براي اجرايي شدن اين مگاپروژه به آنها پيشنهاد کنيم. هرچند که نظر آنها عسلويه و چابهار است.
براساس اين گزارش تکنولوژيهاي MTP و MTO، تکنولوژيهايي هستند که متانول را به اولفين و پروپيلن تبديل ميکند. اقتصادي بودن اين دو فرايند با توجه به هزينه نسبتاً بالاي راهاندازي واحدهاي آنها، بستگي به وجود منابع گاز در دسترس دارد. در چنين حالتي علاوه بر توليد پروپيلن مورد نياز، ارزش افزوده لازم براي گاز طبيعي نيز به دست خواهد آمد.
مديرعامل BASF: برآورد دقيقي از ظرفيت هاي بازار ايران بدست آورديم
حضور مسوولان بزرگترين شرکت پتروشيمي جهان در تهران درحاليست که چندي پيش نمايندگان ارشد شرکت BASF در قالب هيات اقتصادي همراه زيگمار گابريل وزير اقتصاد و انرژي آلمان، مرداد گذشته به ايران سفر کردند.
پس از اين سفر کرت باک مديرعامل شرکت باسف از تمايل اين شرکت براي از سرگيري روابط خود با ايران و حضور در بازار اين کشور خبر داد و گفت: اين شرکت طي سفر هيات آلماني به رهبري زيگمار گابريل، وزير اقتصاد و انرژي آلمان به ايران، توانسته است برآورد دقيق تري از ظرفيتهاي موجود بازار ايران براي ايجاد همکاريهاي مشترک با تهران به دست آورد و ما در نظر داريم تجارت خود را با ايران از سر گيريم.
وي با بيان اينکه فناوري، کيفيت کار و اعتماد آلماني داراي ارزش بسيار زيادي است و ما شانس زيادي براي از سرگيري روابط گذشته خود به ايران مي بينيم، اظهار کرد: ايران نخستين دارنده ذخاير بزرگ گاز طبيعي جهان و چهارمين دارنده ذخاير نفت خام جهان است و صنعت پتروشيمي آن بسيار رو به جلو است و مي تواند ايران را هر چه بيشتر با اقتصاد جهاني هماهنگ سازد.
وقتي BASF ايران را ترک نکرد
هرچند BASF با دقت بندهاي تحريمهاي بينالمللي عليه ايران را اعمال کرده است اما به گفته «کرت بوک» نظر به همکاري اين کمپاني با شرکاي ايراني از سال۱۹۵۹، يک تيم کوچک از واحد Ludwigshafen اين شرکت در اين کشور باقي ماند.
پيش از اين يعني قبل از شروع تحريم هاي گسترده عليه ايران، شرکت BASF در واحدهاي توليد بوتازين و ريفرميت و برشهاي C۴ پتروشيميهاي بندرامام و جم نيز حضور داشت.
اين درحاليست که مديرعامل باسف يکي از ٦٠ عضو هيات اعزامي آلمان به تهران بود که تابستان گذشته به ايران آمد و با مقامهاي ارشد تجاري و سياسي ايران ملاقات کرده و راههاي گسترش روابط ايران و آلمان را در دوران پس از تحريمهاي غربي مورد بررسي قرار دادند.
اين هيات آلماني به رياست زيگمار گابريل، معاون صدر اعظم آلمان و وزير اقتصاد و انرژي اين کشور وارد تهران شد.
شرکت BASF بزرگترين شرکت توليدکننده مواد شيميايي در جهان بوده که مقر اصلي آن در شهر لودويگشهافن آلمان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]