محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830856121
روایت دنیس راس از پشت پرده روابط آمریکا و اسرائیل/ چرا ساکنان کاخ سفید روابط خوبی با تل آویو دارند؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: روایت دنیس راس از پشت پرده روابط آمریکا و اسرائیل/ چرا ساکنان کاخ سفید روابط خوبی با تل آویو دارند؟ بین الملل > آمریکا - یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی به نقل از یک مقام سابق آمریکایی نوشت تنش در روابط واشنگتن و تل آویو حل خواهد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، روزنامه یدیعوت آهارونوت روز یکشنبه در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت:
دنیس راس، معاون سابق وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با این روزنامه که موضوع آن کتاب جدید وی در خصوص روابط آمریکا و اسرائیل بود گفت بحران در روابط آمریکا و اسرائیل حل خواهد شد. این دیپلمات سابق آمریکایی که بیش از هر دیپلمات بازنشسته دیگر آمریکایی با سران آمریکا و اسرائیل کار کرده معتقد است در حالی که نتانیاهو و اوباما به همدیگر اعتماد ندارند اما روابط منحصر بفرد آمریکا و اسرائیل محکوم به موفقیت است. راس گفت معتقد نیستم که روابط باراک اوباما و بنیامین نتانیاهو بدترین رابطه میان سران آمریکا و اسرائیل در طول تاریخ است.
وی در عین حال از بیان این که نتانیاهو و اوباما از همدیگر متنفر هستند خودداری کرد. دنیس راس تاکید کرد اوباما و نتانیاهو به همدیگر اعتماد ندارند. وی گفت به نظر من بدترین روابط سران آمریکا و اسرائیل در دوران ریاست جمهوری جرج بوش پدر با اسحاق شامیر بود. زیرا جرج بوش پدر معتقد بود شامیر در آن دوران وی را فریب داده است. دنیس راس گفته است روابط آمریکا و اسرائیل به علت توافق هسته ای ایران به سطح پایینی تنزل نیافت. وی گفت اما در زمان محاصره بیروت و کشتارهای جمعی در صبرا و شتیلا روابط آمریکا و اسرائیل کاهش یافت.
دنیس راس از زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با روسای جمهور دموکرات و جمهوریخواه آمریکا همکاری کرده است و در دوران ریگان مشاور رئیس جمهور در امور خاورمیانه بود. در دوران ریاست جمهوری بوش پدر وی مدیر بخش برنامه ریزی سیاسی بود که مسئولیت تنظیم سیاست های آمریکا را در قبال اتحاد جماهیر شوروی بر عهده داشت. همچنین در پرونده اتحاد دو آلمان، مذاکرات مرتبط با کنترل تسلیحات و تشکیل ائتلافی برای جنگ خلیج(فارس) در سال 1991 به ایفای نقش پرداخته است.
بیل کلینتون وی را به عنوان مسئول تیم صلح انتخاب کرد و اوباما وی را به عنوان مشاور ویژه در امور خاورمیانه و به طور خاص ایران برگزید. حضور وی در بخش های مختلف دولت های آمریکا از دوران هری ترومن تا دوران اوباما باعث شده است وی بتواند دیدگاه کاملا شفافی را درباره روابط آمریکا و اسرائیل ارائه کند. دنیس راس در کتاب جدید خود بنام «محکوم به موفقیت» درباره روابط آمریکا و اسرائیل که روز سه شنبه منتشر شد نوشته است روابط منحصر به فرد آمریکا و اسرائیل هیچ گزینه دیگری جز موفقیت پیش رو ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا یک رئیس جمهور یا یک نخست وزیر می تواند این روابط را از بین ببرد یا خیر؟ گفت قطعا نه. بعد از همه مسائل پیش آمده روابط آمریکا و اسرائیل بهبود می یابد. وی گفت دو طرف برای حفظ و بهبود این روابط مسئول هستند.
دنیس راس که در دولت های مختلف آمریکا کار کرده شاهد بوده است که مسئولانی در دولت های گذشته و دولت کنونی آمریکا بوده اند که معتقد بوده اند اسرائیل شریک آمریکا است و برخی از مسئولان آمریکایی هم اسرائیل را عامل نگرانی و ایجاد مشکل برای آمریکا می دانند. سوزان رایس مشاور امنیت ملی کنونی آمریکا نتانیاهو را مانعی در مسیر دستیابی به توافق هسته ای با ایران می دانست. به همین علت از جان کری وزیر خارجه آمریکا درخواست کرد نتانیاهو را در توافقنامه اولیه با ایران که دو سال پیش حاصل شد مشارکت ندهد.
دنیس راس گفت کسانی که کتاب مرا مطالعه می کنند متوجه خواهند شد از دوران ریاست جمهوری ترومن تاکنون کسانی که در پست امنیت ملی آمریکا مشغول بوده اند اسرائیل را بیش از آن که یک شریک برای آمریکا بدانند رقیبی برای آمریکا دانسته اند. مواضع سوزان رایس در قبال اسرائیل باعث می شود وی در این اردوگاه قرار بگیرد.
دنیس راس در کتاب خود به سو تفاهم ها و بحران هایی میان آمریکا و اسرائیل اشاره کرده و گفته است این سوتفاهمات و بحران ها با راهکارهایی مانند یک خط ارتباطی خاص می توانستند حل شوند.
افرادی که در اطراف باراک اوباما قرار دارند دیدگاه های متفاوتی درباره اسرائیل دارند و این افراد برای تحمیل دیدگاه خود به اوباما با هم رقابت می کنند. وی گفت دولت رونالد ریگان اولین دولت آمریکا بود که در بخش امنیت ملی آن هم کسانی حضور داشتند که معتقد بودند اسرائیل شریک آمریکا و هم کسانی که معتقد بودند اسرائیل باری بر دوش آمریکاست. وی گفت حامیان اسرائیل در داخل دولت آمریکا معتقدند اسرائیل با همان تهدیداتی مواجه است که آمریکا با آنها مواجه است. آنها معتقدند اسرائیل از توانایی لازم برای افزودن بر توانایی های آمریکا برخوردار است. آنها معتقدند همکاری های اطلاعاتی و نظامی با اسرائیل به نفع آمریکا هم است.
دنیس راس معتقد است رونالد ریگان در دو سال اول ریاست جمهوری خود بعد از حمله اسرائیل به مرکز هسته ای « اوسیراک » در عراق و همچنین بعد از اعمال قوانین اسرائیل در بلندی های جولان در دسامبر سال1981 ناچار شد به عنوان مجازات، کمک های نظامی آمریکا را به اسرائیل قطع کند این اقدام وضع دشواری را برای ریگان ایجاد کرد. دنیس راس گفت از آن زمان دو دیدگاه کاملا متفاوت در دولت آمریکا در قبال اسرائیل شکل گرفت و این دو دیدگاه با هم به رقابت پرداختند. برای مثال در دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان وزیران خارجه وی از جمله « الکساندر هیگ» و «جرج پی شولتز» دیدگاه دوستانه تری در قبال اسرائیل داشتند اما «واینبرگر» وزیر دفاع ریگان دیدگاه بسیار منفی درباره اسرائیل داشت و زمانی که اسرائیل بیروت را محاصره کرد بر لزوم قطع روابط آمریکا با اسرائیل تاکید کرد.
دنیس راس معتقد است دولت بوش پدر اغلب منتقد اسرائیل بود. علت هم آن بود که بوش پدر معتقد بود نخست وزیر اسرائیل در آن زمان و در اولین دیدارش بوش پدر را درباره موضوع شهرک سازی فریب داده است. اما نکته جالب توجه آن است که دولت بوش پدر توانست چهل و چهار کشور را متقاعد کند که یا با اسرائیل رابطه برقرار کنند یا روابط خود را با آن از سر بگیرند. دولت بوش پدر دروازه های اتحاد جماهیر شوروی را به روی یهودی ها گشود و به مهاجرت یهودی ها از اتیوپی و حتی سوریه به اسرائیل کمک کرد. جیمز بیکر وزیر خارجه وقت آمریکا این موضوع را در دیدار با حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه مطرح کرده بود.
دنیس راس معتقد است تغییرات عمده ای در دوران دولت بیل کلینتون به وقوع پیوست. در این دوران این تمایل ایجاد شد که اسرائیل بعنوان شریک آمریکا محسوب شود. کلینتون معتقد بود علنی کردن اختلافات با اسرائیل کاملا اشتباه است. وی آمریکا را تنها دوست اسرائیل می دانست و علاقه مند به بهبود روابط و همکاری ها با اسرائیل بود.
اما جرج دبلیو بوش در ابتدای ریاست جمهوری خود رویکرد دوستانه ای در قبال اسرائیل نداشت اما بعد از حملات یازده سپتامبر وی بتدریج به این دیدگاه رسید که آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ترور در یک کشتی قرار دارند.
دنیس راس معتقد است همه روسای جمهور آمریکا در ابتدای ریاست جمهوری خود تلاش کرده اند از توجه جدی به موضوع اسرائیل و خاورمیانه خودداری کنند اما در نهایت مساله خاورمیانه آنها را به خود جلب کرده است. دولت اوباما هم مانند پنج دولت قبلی آمریکا در ابتدا قصد نداشت وارد مسائل خاورمیانه بشود. وی معتقد بود میراث دار مشکلاتی در خاورمیانه است که جرج دبلیو بوش به علت اشغال عراق برای وی ایجاد کرده است. وی تلاش خود را برای بهبود روابط با اعراب و جهان اسلام شروع کرد و در این راستا به جای دیدار از اسرائیل ابتدا به قاهره سفر کرد.
دنیس راس در کتاب خود نوشته است اکنون باراک اوباما اسرائیل را یک طرف قوی محسوب می کند. اوباما امنیت اسرائیل را تقویت کرده و تلاش نکرده است که به آن آسیب بزند. اوباما معتقد است که اسرائیل در تنش خاورمیانه طرف قدرتمندتر است و باید به حرکت خود به پیش ادامه دهد و فلسطینی ها در این تنش طرف ضعیف هستند. در نتیجه اوباما در بخش امنیتی به طرف هایی تکیه کرده است که از اسرائیل حمایت می کنند. این دیدگاه بویژه در دوره اول ریاست جمهوری اوباما و در قبال ایران کاملا آشکار بود. وی تاکید کرد که اسرائیل باید بداند که آمریکا تهدیدات علیه اسرائیل را بسیار جدی می داند و آمریکا برای مقابله با این تهدیدات به شکلی حرکت می کند که نیازی به بکارگیری قدرت نظامی نباشد.
دنیس راس معتقد است نتانیاهو بعد از سخنرانی جنجالی خود در کنگره آمریکا که با مخالفت اوباما مواجه شد اکنون قرار است در نهم ماه نوامبر در کاخ سفید با اوباما دیدار کند. دنیس راس معتقد است آن چه در این دیدار اهمیت دارد روابط اوباما و نتانیاهو نیست بلکه روابط اسرائیل و آمریکا است و اوباما و نتانیاهو برای بهبود این روابط تلاش خواهند کرد.
دنیس راس معتقد است هر چند اوباما نتوانسته است با افکار عمومی اسرائیل ارتباط برقرار کند اما وی معتقد است اسرائیل ارزش های یکسانی با آمریکا دارد و دو طرف با تهدیدات یکسانی مواجه هستند. اما اوباما معتقد است اسرائیل گاهی اقداماتی انجام می دهد که حتی به خود آن هم آسیب می زند.
دنیس راس معتقد است در جریان سفر قریب الوقوع نتانیاهو به کاخ سفید تلاش های گسترده ای برای بهبود روابط انجام خواهند شد و دو طرف خواهان کنار گذاشتن اختلافات هستند.
52308
کلید واژه ها: باراک اوباما - بنیامین نتانیاهو - دنیس راس -
یکشنبه 3 آبان 1394 - 11:40:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
اهداف پشت پرده اشتاین مایر از سفر منطقهای به خاورمیانه زیاده خواهی وزیر امورخارجه آلمان در کنفرانس صهیونیستی
اهداف پشت پرده اشتاین مایر از سفر منطقهای به خاورمیانهزیاده خواهی وزیر امورخارجه آلمان در کنفرانس صهیونیستی مونیخ چرا دولتیها در برابر مسئله شراکت با اسرائیل سکوت کردند وزیر خارجه آلمان گفت سفر منطقهای من از ایران شروع شده و میخواهم ایران نقش سازندهای در قبال همسایگان بازیمعاملات پرسود پشت پرده روابط نزدیک ریاض-لندن
روزنامه گاردین معاملات پرسود پشت پرده روابط نزدیک ریاض-لندن درحالی که نخست وزیر انگلیس حفظ امنیت ملی بریتانیا را عامل روابط لندن و ریاض عنوان میکند براساس اسناد منتشر شده معاملات پرسود رمز اصلی روابط نزدیک ریاض-لندن هستند به گزارش سرویس اقتصادی"جام نیوز"  رییس ستاد مشترک آمریکا: روابط نظامی با اسرائیل تنگاتنگ تر می شود
خبرگزاری آریا-رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت با وجود افت و خیزهای دیپلماتیک خانوادگی بین واشنگتن و تل آویو روابط نظامی دوجانبه همچنان قوی و پابرجاست و تنگاتنگ تر نیز خواهد شد به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از واحد برونمرزی جوزف دانفورد که به اراضی اشغالی فلسطین سفر کرده استتحریم های کوبا پس از عادی سازی روابط با آمریکا هم لغو نشد
اسلام تایمز سفیر کوبا در تهران گفت به رغم ترمیم روابط با واشنگتن چیزی تغییر نکرده و آمریکا هنوز به دنبال براندازی در کوباست سفیر ونزوئلا هم گفت ضرورتی ندارد با آمریکای شمالی رابطه داشته باشیم زیرا آمریکا نشان داده همیشه به دنبال نفوذ در کشورهاست تا بتواند استراتژی آن هاروابط حسنه کتابخانههای ملی ایران و کنگره آمریکا
معاون کتابخانه ملی مطرح کرد روابط حسنه کتابخانههای ملی ایران و کنگره آمریکا شناسهٔ خبر 2948125 - پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۳ فرهنگ > کتاب معاون کتابخانه ملی ایران گفت سازمان متبوعش بهترین روابط بین کتابخانهای را با کتابخانه کنگره آمریکا دارد به گزارش خبرنگار مهر غلامرضاوقتی اوباما پشت تلسکوپ رفت/همه ناگفتهها درباره شب نجوم کاخ سفید
وقتی اوباما پشت تلسکوپ رفت همه ناگفتهها درباره شب نجوم کاخ سفید دانش > نجوم - درباره شب نجوم کاخ سفید که به تازگی برگزار شد همه رسانهها تنها بر روی حضور احمد محمد دانشآموز 14 سالهای که به خاطر اشتباه گرفته شدن ساعت دستسازش با بمب مشهور شد تمرکز کردهاند دومین شکارشناس: روابط آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس دوره دشواری را می گذراند
تهران خبرگزاری صدا و سیما سیاسی 1394 07 27 یک کارشناس مصر گفت کشورهای عربی خلیج فارس به دنبال بازنگری در روابط خود با آمریکا هستند زیرا درباره موضع واشنگتن در خصوص توافق هسته ای با ایران تردید دارند به گفته این کارشناسان روابط بین دوطرف در مرحله دشواری قرار دارد و سفر پادشاآمریکا خواستار برقراری روابط با بولیوی شد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب Entekhab ir رسانه بولیویایی لارازون گزارش داد که کاردار سفارت آمریکا در بولیوی از تمایل و خواسته کشورش برای برقراری روابطی بر پایه احترام بین دو کشور بولیوی و آمریکا خبر داده است به گزارش خبرنگار دفتر منطقه ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل اآمریکا چاره ای جز بهبود روابط با ایران ندارد
افشای ایمیل های منتشر شده رئیس سازمان سیا آمریکا چاره ای جز بهبود روابط با ایران ندارد ایمیل های منتشر شده متعلق به رئیس سازمان جاسوسی آمریکا حکایت از آن دارد که وی از سال ها قبل خواستار بهبود مناسبات واشنگتن با تهران بوده است به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر وب سایتایید مشروط بودجه نظامی آمریکا از سوی کاخ سفید
باراک اوباما خطاب به نمایندگان جمهوری خواه کنگره گفت در صورت اصلاح کسری بودجه دولت در زمینه نظامی و اقتصادی آن را تایید می کند به گزارش مشرق راشا تودی اعلام کرد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بودجه نظامی تصویب شده توسط کنگره این کشور را به صورت مشروط تایید کرد و قرار شد یک می-
گوناگون
پربازدیدترینها