واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر اعلام شد:
مراکز کاریابی فارس برای ۷۵۵۵ نفر شغل پیدا کردند
شناسهٔ خبر: 2949261 - یکشنبه ۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴
استانها > فارس
شیراز – مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: طی شش ماه اول سال هفت هزار و ۵۵۵ نفر از طریق مراکز کاریابی مشغول به کار شدند. سهراب مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه امروز وضعیت اشتغال استان فارس بهمراتب از سالهای گذشته بهتر است، تأکید کرد: همواره یکی از دغدغههای مردمی استان فارس بحث اشتغال بوده که در این مسیر طی دو سال گذشته قدمهای مناسبی برداشتهشده است. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امروز به کار گماردنها از طریق دفاتر کاریابی انجام میشود بهطور حتم مردم به ارائه آمارهای بیش از گذشته اعتماد میکنند زیرا این مراکز در مقابل این اشتغال از مردم پول میگیرند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس یادآور شد: این مراکز کاریابی در سال ۹۱، پنج هزار و ۲۴۴ نفر، در سال ۹۲، ۱۵هزار و ۳۲۹ نفر، در سال ۹۳، ۱۳ هزار و ۸۵۴ نفر و در شش ماه اول سال جایر نیز هفت هزار و ۵۵۵ اشتغال ایجاد کردهاند. مختاری بابیان اینکه امروز نرخ بیکاری استان فارس کاهش چشمگیری داشته، گفت: نرخ بیکاری فارس در سال ۸۴ حدود ۱۳.۲ درصد بود و در سال ۸۹ به رتبه ۳۰ رسیدیم، در سال ۹۱ نرخ بیکاری به ۱۶.۸ رسید و در سال ۹۳ نیز به ۱۲.۴ و رتبه ۲۳ کشور رسیدهایم.
وی تأکید کرد: طی دو سال گذشته نرخ بیکاری در استان فارس کاهش چشمگیر داشته و باید به این نکته توجه داشت که امروز هیچ فردی که دارای مهارت باشد بیکار نیست. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به اینکه پشت میز نشستن و کار در مراکز بزرگ تنها اشتغال موجود نیست، گفت: متأسفانه این فرهنگ اشتباه باعث شده مردم و جوانان با مشکلات مختلفی مواجه شوند زیرا گروهی تنها مشاغل دولتی و کار در مراکز بزرگ را اشتغال میدانند درحالیکه چنین نیز و امروز کارگری که مهارت داشته باشد را نداریم و حتی افراد کمسواد نیز مشغول به کار هستند. نیازهای اجتماعی بیکاری ایجاد کرده است مختاری تأکید کرد: باید فرق میان افراد بیکار و مشکلدار برای همگان مشخص شود زیرا این دودسته با یکدیگر بهطور کامل متفاوت هستند. وی ادامه داد: کسیکه بازنشسته شده و به دنبال شغل میگردد را نباید بهعنوان بیکار دانست زیرا وضعیت و نیازهای اجتماعی این فرد را در راه پیدا کردن شغل قرار داده است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس افزود: یک فرد دانشجو را نباید بهعنوان بیکار در نظر گرفت زیرا در سراسر دنیا دانشجویی یک کار است اما مشکلات و نیازهای جامعه به سمتی رفته که باید به دنبال شغل باشد. وی تصریح کرد: اینگونه افراد در جامعه بهعنوان بیکار در نظر گرفته میشوند درحالیکه این افراد بهعنوان مشکلدار هستند. مختاری یادآور شد: جامعه باید این تفاوت خیلی بزرگ را در میان افراد بشناسد و از طرفی باید مردم شریف بودن شغل را موردتوجه قرار دهند درحالیکه امروز به این مهم کمتر توجه میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس تأکید کرد: در بحث کار و اشتغال باید فرهنگ عمومی جامعه و نوع نگاهها تغییر کند و الگوسازی مناسبی در این مسیر باید انجام شود. وی در خصوص وضعیت مقرریبگیران استان فارس نیز گفت: در سال ۹۲ حدود ۹ هزار و ۴۸۴ مقرریبگیر داشتیم اما طی شش ماه اول سال جاری این رقم به هشت هزار و ۹۹۸ نفر رسیده است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس ادامه داد: وضعیت مقرریبگیران در شرایطی کاهش داشته که آمار بیمهشدگان استان فارس افزایش دارد بهگونهای که در سال ۹۱ بیمهشدگان فارس ۶۵۹ هزار نفر بودند و در شش ماه اول سال جاری به ۶۰۶ هزار و ۸۹۴ نفر رسیدهاند. مختاری در پاسخ به این سؤال که مردم به این آمارها اعتماد ندارند، گفت: دولت موضوع ایجاد اجباری اشتغال را از دستگاههای دولتی برداشته است و هر دستگاهی در اندازه توان خود اشتغال ایجاد میکند. ایجاد شغل تنها وظیفه دولت نیست وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال را نباید تنها به گردن دولت انداخت، گفت: همه برای ایجاد اشتغال باید تلاش کنند نه اینکه دولت وظیفه ایجاد اشتغال را بهتنهایی داشته باشد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس تصریح کرد: ایجاد اشتغال وظیفه حاکمیت و مردم است بنابراین خود مردم نیز در ایجاد اشتغال بسیار تأثیرگذار هستند. مختاری افزود: زمانی که کمپین برای نخریدن خودرو راهاندازی میشود باید در انتظار بود که کارخانههای تولید قطعه در استان فارس تعطیل شوند هرچند که تولیدکنندگان نیز باید به فکر افزایش کیفیت باشند.
وی ادامه داد: اما باید به این نکته نیز توجه داشت که ایجاد اشتغال باعث رانت نشود و با برنامهریزی مناسب حرکت کرد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به اینکه خرید کالای ایرانی تنها راه حمایت و افزایش اشتغال است، گفت: رعایت اصولی مانند توجه به مباحث فرهنگی و مذهبی، دقت، وقتشناسی، ابتکار و... ازجمله مواردی است که میتواند در فرهنگ کار اشتغال تأثیر داشته باشد. مختاری یادآور شد: جو کارگری و کارفرمایی در کارخانهها بسیار نادرست است زیرا همگان باید بدانند که این زنجیره اشتغال به یکدیگر در ارتباط هستند. وی تصریح کرد: مردم استان فارس اگر کارگران غیرمجاز را اخراج کنند بهطور حتم مشکل اشتغال فارس برطرف میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]