واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چرا ایرانیها کالای خارجی میخرند؟/ وقتی جوانان چینی را به جوانان ایرانی ترجیح می دهیم
درزمان خرید یک کالا به چه مواری توجه می کنید ؟کیفیت یا میزان کارایی اما تا به حال به در زمان خرید به ایرانی بودن کالا توجه کرده اید؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، تنوع ، میل به داشتن کالا های با کیفیت وبا دوام زیاد وخرید کالایی با آخرین تکنولوژی روزتقریبا در تمام افراد وجود دارد.
ورساچی ،اپل ،نایک وسیتی زن نام هایی هستند که در زمان خرید اجناس حتما به گوش همه خورده است.کالای خارجی اولین انتخاب بیشتر افراد در زمان خرید است و شاید در آن زمان هیچ گاه اینگونه به موضوع نگاه نمی کنیم که با خرید هر جنس خارجی با دست خود جوانانمان را بی کار می کنیم.
علت انتخاب کالای خارجی چیست ؟
ابتدا عده ای به واسطه تبلیغات، به این نتیجه رسیده اند که کالای خارجی نسبت به قیمت آن دارای کیفیت و مرغوبیت هستند. شاید در ابتدای امر این موضوع صحت داشت و چرخه تولید کشور به دلایل مختلف توان تولید یک جنس مرغوب را نداشت اما این حکم ابتدایی و اصرار گروهی مردم برای استفاده از کالای خارجی باعث رونق کارخانه های غرب و به تبع آن افزایش کیفیت شد. در نقطه مقابل کالای داخلی به دلیل عدم اقبال با ورشکستگی کارخانه ها داخلی روبه رو شد.
کالای خارجی وسیله ای برای فخرفروشی
برخی افراد داشتن موبایل ،ماشین ،لباس و لوازم خانگی با برند های غربی را نشانه ای از تجدد می دانند واز آنها برای فخرفروشی به دیگر افراد استفاده می کنند.گسترش این تفکر که استفاده از کالای خارجی با خود شخصیت می آورد به آفتی در جامعه تبدیل شده، آفتی که باعث شده درب کارخانه های کشور یکی یکی بسته شود وبه دنبال آن به تعداد افراد بیکار اضافه شود که به تبع آن آسیب های اجتماعی واعتیاد در جامعه افزایش می یابد.
مقام معظم رهبری در آسیب شناسی این موضوع می فرمایند : "ما باید کودک را از آغاز دارای اعتمادبهنفس و باور به هویت خود بار بیاوریم. البته این مخصوص کودکان دبستانی نیست؛ در دبیرستان هم همین هست، در دانشگاه هم همین هست. در کشور ما متأسفانه فرهنگِ کاملاً منحرفی از گذشته پایهگذاری شده، که هنوز آثارش از بین نرفته - با این همه تبلیغاتی که ماها از اول انقلاب تا امروز داشتیم - و آن، نگاه نیازمندانهی به سمت غرب، بزرگ دیدن غرب و کوچک دیدن خود در مقابل اوست؛ که متأسفانه این فرهنگ ریشهکن نشده و وجود دارد؛ این به دلیل نبود خودباوری است. اینکه شما ملاحظه می کنید فلان مارکِ جنس خارجی پول بیشتری طلب می کند، اما طرفدار بیشتری هم در بین یک طبقهای دارد، در حالی که جنس مشابه داخلی گاهی کیفیت اش بهتر از آن است، به خاطر همین نگاه است؛ این یک بیماری است، این یک آفت است. "
گاهی اوقات با وجود آنکه برند خارجی دارای کیفیت مناسبی نیست اما به دلیل ذات خارجی بودنش مورد توجه افراد قرار می گیرند این در حالی است که اگر به برند های داخلی به همین میزان اعتماد شود به زودی می توانند به کیفیت برند های خارجی دست پیدا کنند.
کمپین نه به جنس خارجی
مدتی است که مردم کشور با مشاهده کیفیت پایین برخی از کالاهای داخلی، کمپین های مختلفی به جهت نخریدن آن کالاها در شبکه های اجتماعی تشکیل داده اند .کمپین هایی که افراد را تشویق می کنند تا اطلاع ثانوی از خریدن کالای مورد نظر خودداری کنند اما آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چرا هیچ کمپینی برای نخریدن جنس خارجی تشکیل نمی شود ؟ ومنشا ابتدایی تشکیل کمپین های نه به کالای ایرانی از کجا آغاز می شود ؟
با خرید خود کشور های دیگر را آباد می کنیم
آیا تا بحال در موقع خرید کالای خارجی به این موضوع فکر کرده اید که با خرید خود یک جوان ایرانی را بیکار و باعث توسعه اشتغال و صنعت در کشور دیگری شده اید.خرید هر کالای خارجی به این معنی است که ما جوانان کشورهایی مثل چین وترکیه را به جوانان ایرانی ترجیح می دهیم. حتما بسیار جوانانی را دیده اید که از بیکاری در جامعه شکایت می کنند واما همین افراد در زمان خرید لباس به دنبال برند خارجی هستند و هیچ به این موضوع فکر نمی کنند که یکی از دلایل بیکاریشان خودشان هستند.
البته نباید این موضوع را نیز نادیده گرفت که ارتقای کیفیت اجناس داخلی باعث می شود که خود به خود افراد تمایل بیشتری به خرید کالای ایرانی پیدا کنند و این موضوع نیازمند یک همت ملی با همکاری مسئولان و صنعتگران به جهت ارتقای کیفیت کالاها وبرابربا استاندار های جهانی و فرهنگ سازی در جامعه برای کالای داخلی است.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
سعیدی :مشاغل خانگی با حمایت و برنامهریزی مسئولان احیا میشود
ملکشاهی:فرش و فرش بافی میتواند در اشتغالزایی موثر باشد/ چینیها در کپی برداری استاد هستند
آسیبهای اقتصادی در کمین روستاگریزی/ راه حل ماندن روستاییان چیست؟
قالیباف: در جذب توریست وضع خیلی بدی داریم/ سلطانیفر: سهم ایران از گردشگران خارجی افزایش یافته است
سر و سامان دادن هرندی برعهده کیست؟
نوسازی بافتهای فرسوده در گرو همکاری دستگاههای متولی
۰۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]