تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خشم از شيطان و شيطان از آتش آفريده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه يكى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854834613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همایون ارشادی: مسئله فقط ماندن و رفتن نیست


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
همایون ارشادی: مسئله فقط ماندن و رفتن نیست




همایون ارشادی نه تنها به عنوان بازیگری که در چندین کشور کار سینمایی کرده، که در جایگاه یک آدم خوش سفر و جهان دیده هم می تواند روایت جالبی از پدیده مهاجرت و تاثیرش بر ویترین سینمای جهان داشته باشد.











هفته نامه چلچراغ: همایون ارشادی یک بازیگر سرشناس با کلاس جهانی است که یک پایش در سینمای ایران است و یک پایش در هالیوود! ارشادی نه تنها به عنوان بازیگری که در چندین کشور کار سینمایی کرده، که در جایگاه یک آدم خوش سفر و جهان دیده هم می تواند روایت جالبی از پدیده مهاجرت و تاثیرش بر ویترین سینمای جهان داشته باشد. او در کشورهای زیادی کار کرده و قواعد بازی در سینمای بسیاری از کشورها را می شناسد. مشاهداتش از وضعیت مهاجران در کنار تجربه های مستقیمش به عنوان بازیگری بین المللی، باعث شده دیدگاه کاملا روشنی نسبت به موضوع داشته باشد. پاسخ های او به چند پرسش کوتاه نشان دهنده یک شرایط جهانی است که کم کم بر سینمای همه کشورها حاکم می شود.


مسئله فقط ماندن و رفتن نیست



مهاجرت همیشه پدیده مهمی برای جامعه ایران بوده و لااقل در سه دهه گذشته به دغدغه اصلی بسیاری از خانواده ها و مردم تبدیل شده است. اما بازتاب این پدیده را در سینمای ایران خیلی کم رنگ می توان دید. چرا فیلم های ایرانی از پرداختن به این موضوع فاصله می گیرند؟

مهاجرت یک مسئله ملی نیست، دغدغه امروز همه دنیاست. شاید پیش از این فقط چند کشور از جمله خود ما به دلیل تحولات سیاسی و اجتماعی، با پدیده مهاجرت مواجه بودیم، اما امروز خاک اروپا به قلمرو مهاجران تبدیل شده و تقریبا همه کشورها با این مشکل دست به گریبان اند. این پدیده الان یک سونامی اجتماعی است و سران اروپا و آمریکا مدام مشغول برگزاری جلسات هم اندیشی هستند که راه اره ای برای توقف سیل مهاجران پیدا کنند.

طبیعتا چنین پدیده گسترده ای راهش را به سینما و ادبیات هم بازمی کند. سینما راوی قصه هایی است که از دل زندگی مردم بیرون آمده و وقتی قصه زندگی بسیاری از مردم درباره رفتن و دل کندن از سرزمین مادری است، فیلم ها هم راوی همین قصه ها می شوند. درواقع جهت گیری خاصی وجود ندارد. هرچیزی که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار دهد، در سینما بروز پیدا می کند.

تعداد فیلم هایی که به وضعیت مهاجران می پردازند، در سینمای جهان کم نیست، ولی آیا تا به حال تصویر جامع و درستی از این پدیده و زندگی آدم های درگیر با آن ارائه شده است؟

این روزها به هر جشنواره سینمایی که سر بزنید، با چند فیلم درباره مهاجرت مواجه می شوید. خیلی از این قصه ها در قالب مستندها و داستان های واقعی بیان می شوند و بعضی هم رنگ خیالی دارند، اما مهم این است که همه این روایت ها ریشه در واقعیت دارند و بازتابی از وضعیت موجود جهان هستند.


مسئله فقط ماندن و رفتن نیست



ولی وقتی یک پدیده اجتماعی این قدر پیچیده است و وجوه متعدد جامعه شناختی و روان شناختی و تاریخی دارد، چطور می توان از یک فیلم سینمایی انتظار داشت که حق مطلب را درباره آن موضوع ادا کند و تصویری جامع از وضعیت آدم های درگیر با آن ارائه بدهد؟ سینما در بهترین حالت می تواند بازتابی از وضعیت موجود را پیش چشم مخاطبان بگذارد و به اصطلاح طرح موضوع کند.

خب فکر می کنید این طرح موضوع فایده ای هم دارد؟

برای حل مشکل که کاری از دست سینما ساخته نیست، ولی حتما می تواند هشدار دهد و توجه عده ای بیشتر را به وجود این مشکل جلب کند.

در سینمای ایران هم مهاجرت یکی از موضوع های قدیمی است و البته قصه زندگی خیلی از سینماگران ایرانی هم به این پدیده گره خورده است.

شک نکنید که همه بازیگران ایرانی دلشان می خواهد به کشور خودشان برگردند و در سینمای ایران فعال باشند، اما گاهی چاره ای برایشان وجود ندارد و از روی اجبار تصمیم می گیرند در کشورهای دیگری به فعالیت ادامه دهند.

شما به مسیر تاریخ نگاه کنید؛ کدام بازیگر قدیمی سینمای ایران امکان کار در کشور خودش را داشته و انتخاب کرده که در کشور دیگری بماند؟ همه موارد مهاجرت موقت بوده و اجباری. اصولا مهاجرت یک پدیده اجباری است و ما به جز مواردی خاص، مهاجرت را فرار می دانیم.


مسئله فقط ماندن و رفتن نیست



بازتاب این شرایط در سینمای ایران چگونه بوده است؟ آیا قصه این زندگی های پرماجرا و تردید ماندن و رفتنشان، در فیلم های ایرانی به خوبی تصویر شده است؟

در سال های اخیر فیلم های زیادی داشته ایم که به موضوع مهاجرت پرداخته اند، ولی در اغلب وارد به دغدغه ماندن و رفتن پرداخته شده؛ این که یک نفر یا یک زوج تردید دارند که کشورشان را ترک کنند یا بمانند و بجنگند؟ ولی کمتر فیلمی به سمت شرایط بعد از مهاجرت رفته است.

یعنی ما در سینمای خودمان نمونه ای نداریم که نشان بدهد وقتی کسی مهاجرت می کند، روند زندگی روزمره اش در کشور غریب چگونه است و چطور زندگی اش را اداره می کند. درواقع مهاجرت همیشه یا نقطه عزیمت داستان های ما بوده، یا نقطه پایان.







تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن