واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۷ب.ظ)
معتادان بايد جذب شوند تا جمعآوري/ شوراي شهر تهران آمادگي همکاري دارد موج - رئيس کميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران با اشاره به اينکه شوراي شهر تهران از جايگاه مردم مطالباتي دارد و ميتواند در زمينه ساماندهي معتادان شهر تهران تسهيلاتي را فراهم سازد، گفت: بايد معتادان را جذب کنيم نه جمع آوري و پاکسازي.
به گزارش خبرگزاري موج، رحمت اله حافظي صبح امروز در آغاز جلسه همانديشي سازمانها و نهادهاي متولي در حوزه اعتياد با اشاره به اصل 103 قانون اساسي و جايگاه نظارتي و هماهنگي شوراي شهر تهران، اظهار داشت: مشکلات آسيبهاي اجتماعي در چند سال گذشته نه تنها کاهش نيافته بلکه افزايش يافته است. دستگاهها و سازمانهاي ذيربط دراين حوزه هر کدام بنا به وظايفي که برعهده دارند فعاليتهايي را انجام ميدهند، اما؛ اين فعاليتها پراکنده و غير همسو است.
وي با اشاره به اينکه اين زنجيره کامل نيست، تصريح کرد: به نظر ميرسد شوراي شهر تهران ميتواند در نقش نخ تسبيح ايفاي وظيفه کند تا از جايگاه نظارت و ايجاد هماهنگي خود بتواند با ايجاد ارزش افزوده، مشکلات اين حوزه را مرتفع سازد. همه دستگاهها قصد دارند براي حل اين معضل اجتماعي گام موثر بردارند، اما به واسطه عدم ارتباط با همديگر فرايندها تکميل نشده است و اين مشکلات را شاهد هستيم.
رئيس کميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران، با اشاره به اينکه در مقطعي چندساله دستگاههاي متولي، حساسيتهاي لازم را نداشتند و موضوع آسيبهاي اجتماعي را انکار و در مقطعي چند ساله نيز اختفا ميکردند، گفت: موضوع اعتياد و آسيبهاي اجتماعي ناشي از آن در حال حاضر آنقدر علني شده که ديگر کسي نميتواند آن را انکار کند، حال در اين شرايط لازم است متوليان امر دراين زمينه با همکاري همجانبه و جدي، مشکلات را مطرح و براي آن راهکار ارائه کنند.
وي با اشاره اينکه شوراي شهر تهران از جايگاه مردم مطالباتي دارد، اعلام کرد: اين نشست در راستاي برگزاري نشست مشترک ميان تمامي دستگاههاي متولي در اين حوزه است تا با ارائه گزارش عملکرد هر دستگاه مواردي که به هر دليلي مانع حل مشکل ميشود، شناسايي و مرتفع شود.
به گفته حافظي حل معضل اعتياد به بودجه و برنامهريزي نياز دارد اما براي به نتيجه رسيدن لازم است که رفتارشناسي معتادان نيز صورت گيرد براي همين بايد از کساني که اعتياد را تجربه کرده اند و سالهاست که از اين بند رها شدهاند و سالم ماندهاند و اثبات کردهاند که برگشت ناپذيرند، استفاده کرد.
بعد از اين سخنان نمايندگاني از نيروي انتظامي، ستاد مبارزه با مواد مخدر، مجلس شوراي اسلامي، معاونت امور زنان رياست جمهوري، وزارت بهداشت، سازمان بهزيستي، کميته امداد امام خميني(ره)، فرمانداري، سازمانهاي مردم نهاد و شهرداري تهران گزارشي از عملکرد و اقدامات انجام شده در اين زمينه ارائه کردند.
همچنين در اين نشست مشترک معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران نيز از برنامه طرح انضباط اجتماعي در منطقه 12 و محله هرندي گزارش مبسوطي ارائه کرد.
حافظي پس از ارائه اين گزارشات از دستگاه هاي متولي خواست تا با همکاري ميان بخشي نسبت به حل معضل اعتياد بپردازند و گفت:اين جلسات براي ارائه و همکاري بيشتر ميان دستگاهها در شوراي شهر تهران استمرار خواهد شد.
وي با بيان اينکه اميدواريم به جاي پاکسازي و جمع اين افراد شاهد جذب اين افراد باشيم ، تاکيد کرد: بسياري از اين افراد تمايل دارند که از اين وضعيت کنوني رها يابند اما سرگردان هستند از اين رو ميتوان با زمينه سازي لازم، شرايط جذب آنها را فراهم ساخت، تنها 25 درصد اين افراد متجاهر هستند که ميتوان با قوه قهريه نسبت به جمع آوري آنها و نگهداري در مراکز مربوطه، مداخلات لازم را انجام داد.
حافظي درباره ايجاد اشتغال براي افراد آسيب ديده نيز گفت: شهرداري در اين خصوص عزم خود را جزم کرده و پيشگام شده و از ساير دستگاهها دعوت به همکاري کرده است، اما انتظار داريم دولت و حاکميت برنامهاي براي اشتغال افراد آسيب ديده داشته باشد. شهرداري در نظر دارد در صورت تمايل از تعدادي از افراد مستعد در بخش پيمانکاري شهري جلب کند.
وي تاکيد کرد: حجم جامعه هدف در تهران 15 هزار نفر است، وقتي کميته امداد امام خميني (ره) چند ميليون نفر را تحت پوشش خود گرفته است بدون شک اين چند هزار را نيز ميتواند تحت حمايت خود قرار دهد تا آسيب کمتري متوجه اين افراد شود.
حافظي در پايان گفت: جمع بندي اين جلسه و گزارشات ارائه شده در صحن علني سه شنبه هفته آينده مطرح خواهد شد و پس از کسب نظر از ساير اعضاي شوراي شهر، برنامه عملياتي مورد نظر آغاز خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]