واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۳۸ق.ظ)
دبير و مجري طرح احياي درياچه اروميه: کاهش 50 درصدي آب در کشاورزي، تأثيري در محصول ندارد موج - دبير و مجري طرح احياي درياچه اروميه با بيان اين مطلب که بخش عمدهاي از روشهاي احياي درياچه اروميه به صرفهجويي آب در بخش کشاورزي مرتبط است، گفت: کاهش 50 درصدي آب در کشاورزي، تأثيري در محصول ندارد.
به گزارش خبرگزاري موج، عيسي کلانتري در نخستين جلسه شوراي هماهنگي مديريت به هم پيوسته منابع آب حوضه آبريز درياچه اروميه در ساختمان ستادي وزارت نيرو با بيان اين مطلب که بخش عمدهاي از روشهاي احياي درياچه اروميه به صرفهجويي آب در بخش کشاورزي مرتبط است، اظهار داشت: کاهش 50 درصدي آب در کشاورزي، تأثيري در محصول ندارد.
وي با بيان اين که ما بايستي پس از گذشت 5 سال از آغاز برنامه احيا بهطور ساليانه 1.2 ميليارد مترمکعب مصرف آب کشاورزي را کاهش دهيم، افزود: اين کار شدني است و به بخش کشاورزي نيز کمک خواهد کرد.
کلانتري با اشاره به بررسيهايي که توسط مشاور يکم در دو دشت اروميه و زرينه رود انجام شده و نشان ميدهد، راندمان مصرف آب به جاي 0.75 مترمکعب مصرف آب کشاورزي، در دشت اروميه بيش از 1.3 و در دشت زرينه رود 1.5 مترمکعب آب مصرف ميکنند، بيان داشت: يکي از کشاورزان در مياندوآب ميگويد بهرغم اين که امسال 10 درصد کمتر آب در اختيار ما گذاشتند، توليد محصول ما 22 درصد افزايش يافت که اين دقيقا به خاطر غرقابي شدن زمين و خارج شدن هوا و خفگي ريشه است و اين مورد نشان دهنده اين است که ميزان زيادي از آب در کشاورزي هدر ميرود.
وي با بيان اين که با هماهنگي در مصرف آب به خصوص در حوضه آبريز درياچه اروميه، تصويب شده در مدت 5 سال به ميزان 40 درصد از مصرف آب کاسته شود، گفت: اگر 50 درصد از سهميه آب کشاورزي هم کاسته شود، تأثيري در ميزان توليد محصول کشاورزي نخواهد داشت.
دبير و مجري طرح احياي درياچه اروميه رهاسازي آب سدهاي حوضه درياچه را يکي ديگر از راهکارهاي احياي درياچه اروميه دانست و افزود: امسال قرار شده حدود 200 ميليون مترمکعب رهاسازي در زمستان داشته باشيم و در کنار آن پيادهسازي سامانههاي تحتفشار، انتقال آب با لوله براي جلوگيري از تبخير نيز مورد آزمايش قرار گيرد.
وي اضافه کرد: اگر مسوولين به فکر اصلاح سامانه نباشند و همکاري وزارت کشاورزي، صنعت و معدن، محيط زيست، بهرهبرداران، شوراها، استانداران و مردم نباشد وزارت نيرو به تنهايي کاري از پيش نخواهد برد.
کلانتري تصريح کرد: متأسفانه در مصرف آب، فرسايش خاک و کمترين بهرهوري از آب در دنيا حائز مقام اول هستيم.
وي با بيان اين که کشاورزان کرمان به اين نتيجه رسيدهاند که 93 درصد باغهاي پسته خود را ببرند تا بقيه باغهاي پسته را نجات دهند، افزود: اين اتفاق در تمام کشور افتاده و وظيفه ماست تا در مصرف آب کاهش دهيم تا طبيعت از دست رفته احيا شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]