واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۱۲ب.ظ)
کاهش 23 درصدي واردات دارو در سال 93 نسبت به سال گذشته موج - پير صالحي با بيان اينکه سياست اين سازمان در خصوص واردات داروهاي خارجي مشابه توليد داخلي، کنترل و محدوديت حداکثري است، از کاهش 23 درصدي واردات دارو در سال 93 نسبت به سال 92 خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي پير صالحي، مدير کل نظارت و ارزيابي دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، ضمن اعلام اين خبر خاطرنشان کرد: بازار دارويي کشور حاصل از فروش دارو در ده سال اخير، با رشدي به طور متوسط 11.3 درصد به 4 هزار و 233 ميليون دلار در سال 93 رسيد و رشد بخش توليد داخلي در اين سالها 10.67 درصد بوده است.
وي افزود: با اتخاذ سياستهاي مديريت بازار و محدوديت واردات مشابه توليد داخل، ميزان واردات دارو در سال 93، با 23.3 درصد کاهش به نسبت سال 92، از 1 ميليارد و 240 ميليون و 240 هزار دلار به 950 ميليون دلار رسيد به نحوي که سهم واردات در بازار دارويي کشور در مقابل توليد داخل در سال 93 به حدود 33 درصد ارزش بازار کاهش پيدا کرد.
وي تصريح کرد: سياستهاي اتخاذ شده به خوبي تغيير روند افزايشي ورود داروهاي وارداتي را در خلال سنوات اخير نشان ميدهد. به نوعي که تفاوت پيش بيني بازار دارويي بر اساس روندهاي گذشته و وضعيت فعلي ميتواند بهترين مستند اين موضوع باشد.
70 درصد سهم ريالي بازار توليد داخلي، ژنريک و برند ژنريک است
پير صالحي تأکيد کرد: در آمار جهاني حدود 70 درصد هزينههاي دارويي مربوط به داروي برند (در کشور ما به طور عمده معادل وارداتي است) ميباشد و بقيه مربوط به داروهاي ژنريک و برند ژنريک ميباشد. که از اين نظر کشور ما وضعيت بسيار بهتري از ميانگين جهاني دارد به طوري که 70 درصد سهم ريالي بازار توليد داخلي، ژنريک و برند ژنريک است.
کاهش 40 درصدي مجوزهاي ترخيص واردات داروهاي مشابه داخل
مدير کل نظارت و ارزيابي دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو، ضمن تأکيد بر اينکه سياست سازمان غذا و دارو در خصوص داروهاي وارداتي مشابه توليد داخلي، کنترل و محدوديت حداکثري و منطقي واردات بوده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر کاهش اين قبيل داروها در سال 93 به نسبت 1392، در 6 ماهه اول سال 94 نيز به نسبت مدت مشابه سال قبل، با کاهش 40 درصدي مجوزهاي ترخيص صادره داروهاي مشابه توليد داخل روبرو بوديم که از حدود 145 ميليون دلار مجوز ترخيص صادر شده به 87 ميليون دلار رسيده است.
پير صالحي همچنين در خصوص سياست سازمان غذا و دارو در خصوص داروهاي وارداتي فاقد مشابه داخلي نيز گفت: در اين خصوص سياست سازمان، بر کنترل و انطباق قيمت با کشورهاي مرجع قيمتي و نظام مند نمودن تأمين و تدارک دارو و همچنين تشويق صنعت داخلي به توليد اين قبيل داروها است.
نياز جامعه و بيماران، تعيين کننده حجم بازار واردات داروهاي خارجي فاقد مشابه توليد داخلي است.
وي تصريح کرد: رسالت اصلي سازمان غذا و دارو در بخش داروهاي خارجي فاقد مشابه داخلي، محدود کردن بازار و ايجاد کمبود دارويي نبوده و نياز جامعه و بيماران، تعيين کننده حجم بازار در اين بخش ميباشد که اين سياست، موفق بوده به نحوي که در دو مرحله برگزاري فرآيند واردات موازي در سالهاي 93 و 94، به ترتيب 106 و 120 ميليون يورو صرفه جويي مالي ناشي از کاهش قيمت به دست آمده است.
مدير کل نظارت و ارزيابي دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو اظهار داشت: ماهيت تأمين و تدارک داروهاي وارداتي در کشور، به صورتي است که تحقق اثر سياستهاي متخذه در اين بخش، با تأخير در بستر جامعه ديده ميشود، بنابراين بهتر است براي بررسي کيفيت بازار دارويي، به روندها و سريهاي زماني نيز توجه شود.
تأمين نيازهاي درماني بيماران، تنها دليل واردات برخي از داروها
پير صالحي يادآور شد: کشف و ورود داروهاي جديد در دنيا و با کمي تأخير ورود برخي از اين داروها به کشور، به دليل نيازهاي درماني بيماران است و به دليل نياز بيماران، نياز به تأمين و تدارک آن از طريق واردات وجود دارد، بنابراين به هيچ عنوان نميتوان اين بخش را ناديده گرفت بلکه بايد با روشهاي ياد شده آن را نظام مند نمود که تمامي اقدامات سازمان غذا و دارو در اين مسير بوده است.
هيچ شرکت داروسازي توليد داخل تعطيل نشده است
پير صالحي همچنين تاکيد کرد: سياست وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در طول دو سال گذشته حمايت از توليد داخل و کاهش واردات بوده است.
وي در پايان ضمن تکذيب سخنان يکي از اعضاي کميسيون بهداشت مجلس مبني بر واردات بي حد و مرز دارو به کشور و تعطيلي صنايع دارويي کشور، تصريح کرد: هيچ شرکت داروسازي توليد داخل تعطيل نشده است و شرکتهاي داروسازي با قوت تمام در حال فعاليت هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]