واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۲۳ق.ظ)
وزير بهداشت: برخورداري از نظام سلامت مدرن و قابل اعتماد حق هر ملت است موج - هاشمي برخورداري از يک نظام سلامت مدرن و قابل اعتماد را حق هر ملت عنوان کرد و گفت: تلاش کردهايم که با استفاده از تجارب نظامهاي سلامت موفق دنيا، طرح تحول سلامت را طراحي و اجرايي کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدحسن هاشمي گفت: رضايتمندي از سيستم ارائه خدمات بهداشتي درماني نسبي است و معمولاً نظام سلامت موفقي که همه مردم از آن راضي باشند، در دنيا نداريم.
وي خاطرنشان کرد: هيچ نظام سلامتي نيست که از نظر ارائه خدمات سلامت از رضايتمندي بالايي برخوردار باشد، مگر آنکه 10 تا 15 سال از استقرار کامل برنامه سلامت آن کشور گذشته باشد.
وزير بهداشت با بيان اين که در دولت روحاني دو سال است که کار در حوزه سلامت را آغاز کردهايم، گفت: حدود يک سال و نيم از اجراي طرح تحول سلامت ميگذرد که اگر همه چيز به خوبي پيش برود، يک دوره 10 ساله براي اجرايي شدن کامل اين طرح نياز داريم.
هاشمي در عين حال خاطرنشان کرد: خوب پيش رفتن برنامه تحول نظام سلامت به معناي اين است که با تغيير دولتها و مجالس، همين سياستي که امروز در حوزه سلامت هست، حمايت شود.
سلامتي در گرو برخورداري از نظام سلامت توانمند است
وزير بهداشت با تاکيد بر اين که در حوزه سلامت، محور توسعه پايدار، انسان سالم است، خاطرنشان کرد: سلامتي در گرو برخورداري از نظام سلامت توانمند است و در اين خصوص نيازمند داشتن يک نظام سلامت توانمند هستيم.
هاشمي به بيان اقدامات انجام شده در حوزه سلامت پرداخت و گفت: بعد از انقلاب اسلامي، شبکههاي بهداشتي درماني در کشور ايجاد شدهاند، بيمهها گسترش پيدا کردهاند و تقريباً تمام خدمات تخصصي و فوق تخصصي در حوزه درمان در داخل کشور ارائه ميشود و صنعت داروسازي نيز پيشرفتهاي خوبي داشته است.
وزير بهداشت يادآور شد: در حال حاضر با اجراي طرح تحول سلامت، تلاش شده است نقاط ضعف و اشکالات اقداماتي نيز که در گذشته وجود داشته است، شناسايي و اصلاح شود.
نتايج طرح تحول سلامت بعد از اجرايي شدن کامل آن امکان پذير است
هاشمي تصريح کرد: برخورداري از يک نظام سلامت مدرن و قابل اعتماد حق هر ملت است و طبعاً ايران هم مستثني از اين قاعده نيست.
وزير بهداشت در پاسخ به اين پرسش که نظام سلامت کشور ما در مقايسه با ساير کشورها در چه جايگاهي قرار دارد، گفت: مقايسه نظام سلامت کشور با کشورهاي اروپايي که هم به لحاظ پرداخت از جيب مردم پايين تر از ما هستند و هم دسترسي بهتري به خدمات سلامت دارند، بايد پس از استقرار کامل طرح تحول سلامت صورت گيرد و طبعاً در حال حاضر کشورهاي اروپايي به لحاظ دانش بهداشتي مردم در حوزه پيشگيري و تلاش آنها در اين زمينه جلوتر از ما هستند اما نظام سلامت ما در مقايسه با کشورهاي منطقه داراي داشتههايي ارزشمند است.
هاشمي گفت: ما داراي يک شبکه بهداشتي هستيم که بيش از 30 سال قدمت دارد که در اين شبکه به ازاي هر يک هزار نفر، افرادي تحت عنوان بهورز در قالب خانههاي بهداشت فعاليت ميکنند.
فعاليت 20 هزار خانه بهداشت در کشور
وي با بيان اين که در حال حاضر نزديک به 20 هزار خانه بهداشت در کشور فعاليت ميکنند گفت: بهورزان در خانههاي بهداشت در جهت ايمنسازي، بهداشت خانواده و مادر و کودک و غربالگري بيماريها به مردم خدمات ارائه ميدهند.
وزير بهداشت افزود: در مراکز بهداشتي کشور نيز پزشک و پزشک خانواده مستقر است و نظام ارجاع شکل گرفته و علاوه بر خدمات درماني، در حوزه دندانپزشکي نيز فعال هستند.
هاشمي گفت: در حاشيه شهرها نيز به ازاي هر 12 هزار و 500 نفر، پايگاههاي بهداشتي قرار دارند و به ازاي هر 50 هزار نفر هم مراکز جامع خدمات سلامت وجود دارند که در اين مراکز علاوه بر پزشک، متخصص و دندانپزشک، کارشناسان سلامت، به مردم مشاورههاي تغذيه و سلامت دهان ارائه ميدهند که مشابه مراکز ما، در منطقه نيست.
وزير بهداشت اذعان داشت: در مقايسه با کشورهايي که داراي توليد ناخالص داخلي مشابه با ما هستند، شرايط خيلي خوبي داريم ولي با آنچه که بايد باشيم فاصله داريم.
هاشمي در ادامه علت اجراي طرح تحول سلامت در کشور را دستيابي نظام سلامت به نقطه مطلوب عنوان کرد و گفت: عنوان اين طرح نيز «تحول» نامگذاري شده است که به معني علاقهمندي براي رسيدن به شرايط مطلوب است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]