تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867702065




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا در مصر کسی پای صندوق رأی نرفت؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا در مصر کسی پای صندوق رأی نرفت؟
روزنامه السفیر در گزارش تحلیلی خود به بررسی علل مشارکت اندک رای دهندگان مصری در انتخابات پارلمانی و تاثیر آن بر ساختار سیاسی و جناح بندیهای داخلی در این کشور پرداخت.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه السفیر چاپ لبنان در گزارش تحلیلی خود با عنوان "انتخابات مصر... نه تخلف... نه رای دهنده!" نوشت: دولت مصر در روز دوم رای گیری از مرحله دوم انتخابات پارلمانی عزم و اراده بیشتری را برای وادار کردن رای دهندگان برای رفتن به سر صندوقها از خود نشان داد.

اظهار نظرهای رسمی درباره مشارکت کمتر از دو درصدی در انتخابات و نبود تخلف و رأی دهنده، جای خود را به اظهار نظرهای خوشبیتانه تری دارد. بارزترین اظهارت نظرهای خوشبینانه را هیئت وزیران کرد و گفت که میزان مشارکت در روز دوم به 15 درصد رسیده است. این درحالی بود که کمیته بین المللی پیگیری کننده روند انتخابات میزان مشارکت را حدود 11 درصد اعلام کرد. همه اینها درحالی بود که وضعیت در جلوی مراکز رای گیری تغییری نکرد.

چه بسا عبدالله فتحی رئیس باشگاه قضات مصر بیشترین توصیف را در صحنه انتخابات کرد و در پاسخ به سوالی در یک گفت وگوی تلویزیونی درخصوص میزان تخلفات ثبت شده تا این لحظه گفت: هیچ تخلف یا درگیری لفظی وجود نداشته است. او سپس به شوخی افزود: حتی رای دهنده نیز وجود نداشته است!

با توجه به سطح پایین مشارکت در روز اول انتخابات، دولت مصر تصمیم گرفت تا به کارمندان مرخصی نصف روز بدهد تا بتوانند به مراکز رای گیری رفته و رای دهند. این درحالی بود که این مراکز اساسا تا پنج ساعت بعد از پایان ساعت کاری ادارات باز بودند.

دولت مصر با اینکار خواست تا اشتباه گذشته خود را مرتکب نشود. دولت در گذشته یک روز کامل به کارمندان مرخصی داد و آنها همه به جای رفتن به مراکز رای گیری به خانه های خود رفتند و ترجیح دادند در کنار خانواده خود باشند.

همچنین، دستوری صادر شده که براساس آن رای دهندگان می توانستند برای سهولت کار با کارتهای شناسایی تاریخ اعتبار گذشته رای دهند.

کمیته عالی انتخابات مصر نیز اعلام کرد که قانون جریمه 500 پوندی را برای خودداری رای دهندگان ثبت نام شده از رای دادن، اجرایی خواهد کرد. این امر برای وادار کردن رای دهندگان جهت رای دادن صورت گرفت.

روزنامه السفیر افزود: موسسه دینی رسمی مصر نیز رای دهندگان را تشویق کرد که به مراکز رای گیری برند و به آنها هشدار داد که پرهیز از رای دادن با ترک کردن نماز برابری می کند. این امر با وجود همه همه صحبت ها درخصوص رد بکارگیری گفتمان دینی در سیاست بود.

اما همه این اقدامات و نظایر آن برای تشویق رای دهندگان موفقیت زیادی بدست نیاورد و دوربین های دولتی نتوانستند برخلاف گذشته، تصاویری از صف های طویل رای دهندگان جلوی مراکز رای گیری به تصویر بکشند.

نکته دیگر در انتخابات پارلمانی همان حضور افراد میانسال و بزرگسال در صحنه و نبود جوانان در کمیته های انتخابات بود. اینگونه بود که فراخوان رئیس جمهور برای گردهم آمدن در جلوی کمیته های انتخابات همان نتیجه فراخوان مشهورش در زمان صدارت وزارت دفاع در ژوئن سال 2013 میلادی را به همراه نیاورد. او در ژوئن سال 2013 میلادی از مردم مصر خواست تا گردهم آیند و به او اختیار مبارزه با تروریسم را بدهند.

در نخستین برداشت سیاسی از انتخابات پارلمانی مصر باید گفت: صف بندی که در سی ام ژوئن سال 2013 میلادی تشکیل شد و گروههای سیاسی چپ گرا و راست گرا و حتی جریان اسلامی را در مقابل گروه اخوان المسلمین قرار داد، عملا از مدتی پیش در حال گسسته شدن بود و به نظر می رسد که انتخابات پارلمانی، اعلام پایان این صف بندی به شمار می رود.

در این راستا، مصطفی کامل السید استاد دانشگاه قاهره گفت: کاهش رای دادن بیانگر فروپاشی "ائتلاف 30 ژوئن است".

وی حتی از این هم فراتر رفت و گفت: آنچه کسانی که در روز 30 ژوئن به خیابانها آمدند، می خواستند تحقق بخشیده شد. یعنی همان کنار زدن اخوان و به قدرت رسیدن عبدالفتاح السیسی. به نظر می رسد که مردم تسیلم این امر شده اند که السیسی در قدرت باقی است و هرچه می خواهد انجام خواهد داد لذا بسیاری ضرورتی برای رفتن به صندوق های رای گیری نمی بینند.

السید معتقد است علل متعددی برای کاهش میزان رای گیری وجود دارد؛ از جمله ماهیت خود نظام انتخاباتی که آمیخته ای از فهرست های انتخاباتی و نامزدهای فردی است؛ به گونه ای که این امر برای رای دهندگان نامفهوم می باشد. بسیاری از نامزدها برای رای دهندگان شناخته شده نیستند و عضو حزبی نمی باشند. با ضعف احزاب و نبود آنها، وضعیت برای رای دهندگان دشوارتر شده است.

وی افزود: از سوی دیگر، انتخابات کنونی فارغ از نامزدهای رقیب است. همه طرفدار دولت هستند و در نتیجه، شور و اشتیاق زیادی در بین شهروندان برای شرکت در انتخابات نبوده است. علاوه بر آن، گروه اخوان المسلمین و کسانی که برای رای دادن به آنها به حوزه های رای گیری می رفتند، این انتخابات را تحریم کردند. در این میان، نمی توان قشر جوانان سرخورده ای را که شغلی ندارند و برای انقلاب، شور و شوق نشان دادند اما سپس امیدهای آنها به یاس تبدیل شد، نادیده گرفت.

السید براین باور است که مبارزان انتخاباتی و تبلیغات به طور کلی ضعیف بود و تاثیر منفی بر میزان رای گیری گذاشت.

وی افزود: همچنین یک تنگنا و محدودیت کلی در سیاست و نبود امید به ایجاد تغییر واقعی و محسوس در زندگی شهروندان از طریق این سازوکارها وجود دارد.

السفیر در پایان نوشت: صف های طولانی چندین ساعته رای دهندگان در جریان همه پرسی اعلامیه قانون اساسی در سال 2011 میلادی و صف های طولانی انتخابات پارلمانی سال 2012 میلادی به تاریخ پیوست. این صف ها در آن زمان نه تنها بیانگر خواست و اراده برای ایجاد تغییرات بلکه امکان تغییرات در مصر بود. چه بسا اگر آن صف ها امروز در انتخابات پارلمانی سال 2015 میلادی بازگردد، درسایه ماهیت رقابت و نامزدها، به نتیجه ای متفاوت منجر شود و چه بسا این همان مهمترین علت نبود این صف ها است.


منبع: تسنیم


۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن