واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۷ق.ظ)
استفاده از ظروف يک بار مصرف پليمري لزوما سرطان زا نيست موج - معاون فني بهداشت محيط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تاکيد کرد: استفاده از ظروف يک بار مصرف، حتي نوع پليمري آن لزوما سرطان زا نيست و به جنس آن و ماده غذايي مورد استفاده بستگي دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن فرهادي با اشاره به فراواني استفاده از ظروف يک بار مصرف در ايام محرم عنوان کرد: در صورتي که هيئتهاي مذهبي امکانات شست وشو و گندزدايي ظروف را دارند، بهتر است از ظروف يک بار مصرف حال از هر نوعي که باشد، استفاده نکنند.
وي با بيان اين که در صورت الزام به استفاده از ظروف يک بار مصرف براي پخش نذري بايد از ظروفي که پروانه ساخت از وزارت بهداشت دارند، استفاده شود، گفت: اين ظروف بايد متناسب با نيازي که وجود دارد، تهيه شود زيرا به طور کل نميگوييم ظروف پليمري ضرر رسان است بلکه بستگي به اين دارد چه مواد غذايي را در آن ظروف استفاده ميکنيم. به طور مثال، زماني ميتوان از ظروف پليمري استفاده کرد که دماي ماده غذايي مصرفي زير 60 درجه سانتيگراد باشد در نتيجه براي مصرف آب يا شربت ميتوان از اين ظروف استفاده کرد.
معاون فني بهداشت محيط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اين که مواد خوراکي که درجه حرارت بالايي دارند بايد در ظروف يک بار مصرف پلي ميري متناسب با درجه حرارتشان استفاده شوند، عنوان کرد: همچنين ميتوان از ظروف آلومينيومي و نيز ظروف بر پايه نشاسته استفاده کرد.
در نتيجه توصيه به استفاده از ظروف يک بار مصرفي که صرفاً گياهي باشند درست نيست؛ زيرا در پروانه ساخت تمام انواع ظروف يک بار مصرف، درجه حرارت مجاز ذکر شده است.
فرهادي با اشاره به ارسال ابلاغيه به مرکز سلامت محيط کار دانشگاههاي پزشکي سراسر کشور پيش از آغاز ماه محرم عنوان کرد: در اين ابلاغيه تاکيد شد به صورت چهره به چهره آموزشهاي لازم به هيئتهاي مذهبي در مورد چگونگي استفاده از ظروف يک بار مصرف داده شود تا اين افراد با نشانههاي ظاهري ظروفي براي هر درجه حرارت مناسب است، آشنا شوند.
لزوم استفاده از سيستمهاي رستوراني در طبخ غذاي نذري
معاون فني بهداشت محيط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ضمن توصيه به استفاده از افراد متخصص و حرفه اي براي طبخ غذاي نذري خاطرنشان کرد: تا جايي که امکان دارد افرادي که آشپز محسوب نميشوند براي طبخ غذا ورود نکنند. همچنين ضرورت دارد از سيستمهاي رستوراني براي طبخ، استفاده شود زيرا اين افراد ضمن رعايت بهداشت غذا از شيوههاي طبخ غذا نيز اطلاع دارند.
وي ادامه داد: در سيستمهاي رستوراني، افراد اغلب با انجام چکابهاي لازم کارت بهداشت دريافت کردهاند در نتيجه بيش از سايرين نسبت به شناسايي ظروف آگاه هستند.
فرهادي با اشاره به اين که در پخش نذري از ظروف مسي نيز استفاده مي شود و اين ظروف بهترين گزينه براي استفاده از سوي هيأتهاي مذهبي است، اذعان کرد: در صورتي که اندود داخل اين ظروف به خوبي کنترل شود، استفاده از آنها را بهترين گزينه ممکن مي دانيم.
سرکشي کارشناسان وزارت بهداشت به مساجد و هيأتهاي مذهبي در ماه محرم
معاون فني بهداشت محيط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به سرکشي به هيأتهاي مذهبي و مساجد از ابتداي ماه محرم توسط کارشناسان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنين آموزشهاي لازم همراه با اين سرکشيها به افراد ارائه مي شود. رسانهها نيز ميتوانند در اطلاع رساني نسبت به انواع ظروف يک بار مصرف و چگونگي مصرف آنها مؤثر باشند.
گزارشي از تهيه ظروف يک بار مصرف گياهي با نخاله کاغذ نداشتهايم
فرهادي با تاکيد بر اين که تا کنون گزارشي مبني بر تهيه ظروف يک بار مصرف گياهي در کشور با استفاده از نخالههاي کاغذ به دست مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت نرسيده است، گفت: عمدهترين مشکل ظروف گياهي اين است که هزينه توليد بالاتري دارند. در نتيجه مردم به دليل قيمت پايين تر ظروف پليمري به سمت تهيه و استفاده از اين ظروف ميروند. از سوي ديگر کارخانههايي که به توليد اين ظروف در کشور دست ميزنند کارخانههاي خوبي هستند که تا کنون گزارشي در مورد آنها به دست ما نرسيده است.
معاون فني بهداشت محيط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تاکيد بر اين که اين کارخانهها با طي مسير توليد پروانه ساخت خود را دريافت ميکنند، گفت: در بازرسيهايي که از سوي مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت صورت ميگيرد در ابتداي امر، پروانه کارخانه اي که در حال توليد اين ظروف است، بررسي مي شود.
وي با تاکيد بر اين که در مجموع ظروف آلومينيومي براي توزيع غذاي نذري بهتر از ظروف يک بار مصرف حتي نوع گياهي آن است، عنوان کرد: هيئتها زماني که براي تهيه ظروف يک بار مصرف مراجعه ميکنند، در ابتدا بايد به پروانه ساختي که وزارت بهداشت به آنها داده است توجه کنند، سپس به جنس اين ظروف و سپس غذايي که در آن توزيع مي شود. لذا براي استفاده از ظروف يک بار مصرف، نميتوان يک حکم واحد صادر کرد و گفت استفاده از اين ظروف سرطان زا است بلکه بايد به اين سه مورد توجه کرد.
معرفي توليد کنندگان ظروف يک بار مصرف فاقد پروانه به مراجع قضايي
فرهادي با بيان اين که مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با توليد ظروف يک بار مصرف، فاقد پروانه به شدت مقابله ميکند، خاطرنشان کرد: بدين معني که اين ظروف را جمع آوري کرده و پس از اثبات آلوده بودن آنها با کار آزمايشگاهي به امحاء آنها ميپردازيم. در صورتي که کارگاه توليد کننده اين ظروف غيرمجاز باشد آن را به دستگاه قضايي معرفي و آن را پلمپ ميکنيم.
پيش گرفتن مشاوره و مداخله با مشاهده ظروف يک بار مصرف خطرناک در ماه محرم
وي با بيان اين که در ايام ماه محرم با مردم به شيوه حقوقي و قضائي برخورد نميکنيم، ادامه داد: عمده اقدامات ما در اين ايام مشاوره است و در صورتي که خطري سلامت مردم را تهديد کند، مداخله نيز ميکنيم. به طور مشخص در صورتي که وارد يک مسجد ميشويم و در آن شاهد استفاده از ظروف نامناسب هستيم و حتي اگر تشخيص دهيم غذا داراي مشکل است از توزيع آن نذر جلوگيري ميکنيم. البته امسال تا کنون گزارشي دريافت نکردهايم اما سال گذشته مواردي از معدوم کردن غذا داشتهايم.
معاون فني بهداشت محيط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در پايان تاکيد کرد: مردم ميتوانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف يا دارا بودن هر نوع شکايت، موارد را به شماره 1490 اطلاع دهند تا جهت رسيدگي اقدام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]