واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۳ق.ظ)
افزايش صادرات گاز طي دو سال آينده/ برآورد درآمد سالانه 5 ميليارد دلاري فازهاي 17 و 18 موج - توسعه فازهاي 17 و 18 به منظور توليد روزانه ٥٠ ميليون متر مکعب گاز طبيعي، ٨٠ هزار بشکه ميعانات گازي و ٤٠٠ تن گوگرد و توليد سالانه يک ميليون تن اتان و ١,٠٥ ميليون تن گاز مايع انجام مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، اخيرا بحث صادرات گاز به برخي کشورهاي همسايه همچون عراق، عمان و پاکستان وارد مرحله جدي شده است. البته توجه به اين نکته ضروري است که ايران طي دو سال گذشته با نمايندگان بيش از 170 شرکت داخلي و خارجي در مورد صادرات گاز به مذاکره و گفتگو پرداخته است اما، در اين ميان مشتريان گاز ايران خوب مي دانند که طي دو سال آينده توليد گاز در ايران با بهره برداري از فازهاي در حال توسعه پارس جنوبي به شدت افزايش پيدا مي کند.
بنابر اعلام شرکت ملي نفت ايران تا پايان امسال فازهاي 15 تا 21 پارس جنوبي به طور کامل و بخشي از پالايشگاه هاي آنها راه اندازي مي شود.
طي يک سال گذشته بيش از 100 ميليون متر مکعب به توليد ميدان گازي پارس جنوبي افزوده شده است و پيش بيني مي شود امسال نيز حداقل 100 ميليون متر مکعب ديگر به اين توليد اضافه شود، سهم فاز 17 و 18 پارس جنوبي با توليد 30 ميليون متر مکعب گاز از دريا و نيز در مجموع با احتساب گاز فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي در زمستان امسال حدود 50 ميليون متر مکعب گاز خواهد بود.
بنا به گفته بيژن زنگنه، وزير نفت قرار است اين فازها در اواخر نيمه دوم امسال به صورت رسمي با حضور رئيس جمهوري افتتاح شود. طبق برآوردهاي صورت گرفته درآمد سالانه اين دو فاز بيش از 5 ميليارد دلار خواهد بود.
وضعيت فازهاي 17 و 18
طرح توسعه فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي يکي از فازهاي قديمي اين ميدان مشترک گازي است. توسعه اين فاز به منظور توليد روزانه ٥٠ ميليون متر مکعب گاز طبيعي، ٨٠ هزار بشکه ميعانات گازي و ٤٠٠ تن گوگرد و توليد سالانه يک ميليون تن اتان و ١,٠٥ ميليون تن گاز مايع انجام مي شود.
مراحل توسعه دو بخش خشکي و دريايي اين پروژه از جانب کنسرسيومي از شرکتهاي ايراني در حال اجراست. پيمانکاران طرح توسعه فازهاي ١٧ و ١٨ پارس جنوبي، سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، شرکت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي و شرکت مهندسي و ساخت صنايع نفت و صدرا هستند.
هم اکنون دو ترين پالايشگاه اين فاز با گاز ترش و خشک فازهاي 6 تا 8 ميدان گازي پارس جنوبي در مدار توليد قرار دارد، همچنين دو سکوي اصلي اين فاز در دريا راه اندازي کامل شده و آماده ارسال گاز به خشکي هستند.
بنا به ويژگيهاي خاص اين دو فاز، نيازمند انبوهي از تخصص ها بوده و ساختار ويژه آن ايجاب ميکند تا مجموعهاي از عمليات فني و تخصصي در زمينههاي مطالعات مهندسي، تامين مالي در مقياس کلان، تبيين مدل همکاري با انبوهي از شرکتهاي سازنده و پيمانکار داخلي و خارجي، شناسايي حرفهاي مبادي توليد، ثبت سفارش و تامين کالا و تجهيزات، مديريت يکپارچه پروژه در حوزههاي خشکي و دريا و نظارت بر روند اجرا و نظاير آن است که در اين باره الزامات راهبري توسعه اين ميدان مشترک، تجاربي ماندگار براي صنعت نفت به جا گذاشت.
ساخت و اجراي زنجيره وسيعي از فعاليتهاي بالادستي در بخشهاي خشکي و دريايي (با گسترهاي از عمليات پيچيده مهندسي و ساخت سازههايي با تکنولوژي بالا) و نيز مديريت يکپارچه روندهاي اجرايي (از طراحي تجهيزات تا نصب و بهره برداري از آن ها) از جمله اقدامات محوري در زمينه توسعه اين فازهاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]