واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: لیلاز:دهها میلیارد دلار به جیب کاسبان تحریم رفت
سعید لیلاز استاد دانشگاه و کارشناس مسایل اقتصادی گفت: در جریان تحریم ها، دهها میلیارد دلار پول از دست دادیم و همه آنها به جیب کاسبان تحریم رفت.
به گزارش نامه نیوز، استاد دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: برخی آرزوی تحریم داشتند، برای آن آه می کشیدند، مقدار زیادی ثروت اندوختند، به طوری که در جریان این تحریم ها یک طبقه جدید اجتماعی خلق شد که مدارک و مستندات همه این موارد کاملا قابل ردیابی و پیگیری است.
وی اظهار داشت: دکتر روحانی به مردم وعده توافق هسته ای و رفع تحریم ها را داد و به وعده خود نیز عمل کرد. هر گونه ایجاد تشکیک در این وعده و قولی که عمل شده ، در واقع تشکیک در شعور ملت ایران است؛ بنابراین برخی با این حرفهای خود بر شعور ملت ایران تشکیک می کنند.
لیلاز اظهار داشت: این خیلی بهتر از وعده ای است که دولت قبل مبنی بر عدالت اجتماعی و تحقق یک بهشت روی زمین داد اما درعمل، جز افزایش شکاف طبقاتی، گسترش فقر و بدون تردید بدترین موج غارت سازمان یافته تاریخ ایران اتفاق نیفتاد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: می دانید که در تاریخ بین الملل آن شدت، سرعت، عمق و موفقیت تحریمی که در سالهای اخیر نسبت به ایران اعمال و روا شد، سابقه نداشت؛ یعنی نه در مورد آفریقای جنوبی، نه کوبا و نه عراق؛ در مورد هیچکدام از آنها سابقه نداشت که تحریم ها تا این حد سریع، دقیق و موفقیت آمیز اثر کند و این تنها به دلیل این بود که برخی در دوره قبل این تحریم ها را دنبال می کردند و آرزوی آن را داشتند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: اکنون که گروهی آمده اند، تحت نظارت کامل رهبر معظم انقلاب و دستگاه های امنیتی و با حمایت کامل ملت ایران به یک توافق دست پیدا کرده اند،اما گروهی می گویند ما مخالف هستیم؛ هرچند که مخالفت آنها اشکالی ندارد، برای اینکه در خود آمریکا هم چنین مخالفانی وجود دارند و آنها هم حرفهای خود را بیان می کنند و اینها هم باید حرفهای خود را بگویند اما اینکه حرفهای مخالفان؛ نوعی فرار به جلو، سرعت عمل و پیش دستی در متهم کردن است نه چیز دیگر.
وی اظهار داشت: یک کشور درجه یک را آقایان با رشد اقتصادی 6- 7 درصد با حدود 800 میلیارد دلار درآمد نفتی تحویل گرفتند و در کمتر از 7 سال این کشور را با رشد اقتصادی منفی 7 درصد تحویل دولت بعدی دانند که این عملکرد گویای همه چیز است.
لیلاز ادامه داد: می بینید که امروز در شرکت سایپا چه خبر است؛ شرکتی که بدون تردید در آستانه فروپاشی است و این وضعیت به خاطر سیاست هایی است که در این شرکت در دوره قبل اعمال شد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: در کل کشور در آن هشت سال حدود 800 میلیارد دلار نفت فروختیم، حدود یک و نیم هزار میلیارد دلار هم انرژی رایگان به قیمت بین المللی درداخل اقتصاد ایران تزریق کردیم و محصولی که از آن به دست آمد این بود که 30 تا 35 میلیارد دلار واردات دوره اصلاحات به 97 میلیارد دلار در سال 90 تبدیل شد.
وی تصریح کرد: اگر تحریم ها اتفاق نیفتاده بود قیمت دلار در سال 91 بدون تحریم ها هم 3 هزار تومان می شد. موج تحریم ها را اینها راه اندازی کردند تا بتوانند همه اقدامات خود را پشت عنصر تحریم مخفی کنند؛ در حالی که در دوره آقای روحانی با وجود یک ششم شدن درآمدهای نفتی، امسال نسبت به سال 90، اقتصاد ایران رشد اقتصادی منفی ندارد.
این کارشناس مسایل اقتصادی اضافه کرد: به جای شعار دادن، شعار پردازی و رگ گردن قوی کردن، حداقل درعلم اقتصاد بهتر است با عدد، رقم، منطق و استدلال صحبت کنیم نه با متهم کردن یکدیگر.
اخیرا برخی منتقدان دولت که در دولت های نهم و دهم مسوولیت های مهم از جمله در عرصه اقتصادی داشتند، نسبت به واژه کاسبان تحریم حساسیت نشان داده و بدون اشاره به آنچه که از دولت سابق به دولت یازدهم تحویل شد، می گویند قوه مجریه در این دو سال می بایست تمام مشکلات به ارث رسیده را حل کند و این در حالی است که این طیف افراطی در حل مساله هسته ای و رفع تحریم ها حداکثر کارشکنی را زیر پوشش دلواپسی از خود نشان داده است.
راه حل های اینگونه افراد برای حل مشکلات اقتصادی هم ، جدای از شعارهای کلی، نمی تواند چیزی جز آنچه در دولت سابق اتفاق افتاد و به شرایط بحرانی انتهای آن رسید، باشد اما آنها به فقدان احتمالی حافظه تاریخی نزد بخشی از مردم دل بسته اند و همچنان امیدوارند با عوامفریبی به موقعیت سابق دست پیدا کنند.
۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]