واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۳۱ب.ظ)
نائب رئيس اتاق بازرگاني ايران و چين در گفتگو با موج: واردات قانوني از کانال گمرک را به حاشيه نبريم/ بعضيها با پروپاگاندا، واردات قانوني را در برابر قاچاق، ذليل ميکنند موج - در نظام تعرفه گذاري، براي بسياري از کالاهايي که در يک رديف قرار دارند، نام مشابه لحاظ ميکنند، اما افراد سودجو از ناآگاهي مردم استفاده ميکنند و از امثال نامهايي مانند دسته بيل، به ضرر واردات قانوني استفاده ميکنند.
مجيد رضا حريري، نائب رئيس اتاق بازرگاني ايران و چين درباره برخي اقلام وارداتي عجيبوغريب به کشور، به خبرنگار خبرگزاري موج اظهار کرد: براي بررسي کالاهاي وارداتي نبايد تنها نام کالا و تعرفه آن را ديد و بايد وزن و مقدار آن نيز مورد تحليل و بررسي قرار گيرد.
وي با اشاره به ورود خلالدندان به بازار ادامه داد: اگر در سال تنها چند کانتينر از اين کالا به کشور وارد ميشود جاي تعجب ندارد زيرا تنها 2کشور در دنيا اين کالا را توليد ميکند که از استاندارد کافي برخوردار است و مابقي کشورها نيز همانند ما، واردکننده اين محصول هستند.
عضو سابق هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران، با اشاره به ورود دسته بيل نيز گفت: بايد در اين خصوص شفافيت لازم شکل بگيرد، زيرا زماني که اسم دسته بيل مطرح ميشود تنها به خاطر آن است که در رديف تعرفهاي آن، براي کالاهاي مشابه تنها نام دسته بيل ذکرشده است حال شايد منظور از دسته بيل، دستههاي مقاوم کوهنوردي و حتي معدني باشد که اصلاً امکان ساخت آن در کشور نيست و اين انتقادها به خاطر آن است که شايد نام دسته بيل در تعرفههاي گمرکي را با دسته بيلهاي ساختماني بهاشتباه گرفته ميشود.
حريري تاکيد کرد: بنابراين بايد بگوييم زماني که در نظام تعرفه گذاري به چند کالايي که در يک رديف نام دارند، نام تعرفهاي آن را لحاظ ميکنند و به نام بردن عمومي يک کالا اکتفا ميکنند.
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران و چين همچنين تصريح کرد: تمامي اين شائبههايي که امروز به وجود آمده يک پروپاگاندا عليه واردات قانوني است زيرا بهشخصه معتقدم که کاغذ و هر محصولي که از چوب گرفته ميشود را نبايد در داخل توليد کرد و بايد از کشورهايي که عمده صادرات آنها کالاهاي چوبي است، وارد کرد زيرا نبايد جنگلهاي کشور را به نابودي کشاند.
وي افزود: بايد اشارهکنيم که از رقم 50ميليارد دلار واردات کشور، حدود 2 الي 3ميليون دلار صرف بعضي از کالاهاي اينچنيني ميشود که سهم آن کمتر از يکدهم درصد است.
حريري در پايان خاطرنشان کرد: اينکه يک تاجر را متهم ميکنند که به خاطر سودجويي واردات کردهکار اشتباهي است زيرا اين آمارهايي که ارائهشده از گمرک ترخيص شده است و آن تاجر تمامي فيلترهاي قانوني را گذرانده است ضمن آنکه آيا تاجر و بازرگان متوجه نيست که چرا و به چه عنوان واردات انجام ميدهد، اينکه اقتصاد و توليد ايران از واردات بيرويه لطمه خورده است، موضوع پوپوليستي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]