واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: موزه قلب درمجتمع فرهنگی هنری افلاک نما راه اندازی می شود معاون استاندارو فرماندارویژه نیشابور گفت: موزه قلب درمجتمع فرهنگی هنری افلاک نما راه اندازی می شود.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۷ مهر ساعت 13:07
به گزارش خبرنگار پانا از خراسان رضوی، ، غلامحسین مظفری دربازدید از مجموعه افلاک نمای در دست احداث که به همراه پروفسور حسین صادقی از برجسته ترین جراحان قلب دنیا، رئیس سابق انجمن جراحان قلب سوئیس وعضو هیأت مدیره افلاک نما، که به منظور بررسی میزان پیشرفت فیزیکی ساخت این مجموعه صورت گرفت؛ ضمن بیان این مطلب که پروفسورصادقی از افتخارات نیشابوریان و ملت ایران می باشند؛ اظهارداشت: سرزمین خراسان همواره یکی از مناطق نخبه پرور ایران اسلامی بوده است که شمار زیادی از دانشمندان ومشاهیر علمی ، ادبی و فرهنگی ایران در سطح جهان اصالتی خراسانی دارند. وجناب صادقی منشأ خدمات زیادی شده اند وامیدوارم نیشابوربه عنوان یک کانون بزرگ منطقه ای احیا شود.
وی تصریح کرد: سالنی به مساحت 400مترمربع از مجتمع فرهنگی هنری برای ساخت موزه قلب پروفسورصادقی درنظر گرفته شده است.
فرماندار نیشابوراظهارامیدواری کرد: این گنجینه وموزه ارزشمند به همت خیران و مدیران شهرستان هرچه زودتر راه اندازی شود.
رئیس شورای اداری شهرستان با اشاره به اتمام ساخت فیزیکی مجنمع فرهنگی هنری که از محل اعتبارات استانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد خاطر نشان کرد: حقیقتا پروفسور صادقی چهره ماندگار هستند و ایشان نه فقط در عرصه پزشکی بلکه در عرصه ادبیات، مترجمی و حتی هنر، خوشنویس بزرگی هم هستند. .
فرماندار نیشابور تصریح کرد: دیگر نگهداری اشیاء تاریخی و مامن اثار فرهنگی فی نفسه نمی تواند دلیل برپایی و احداث موزه ها باشد بلکه مهمترین وظیفه موزه ها ایجاد ارتباط با "زندگی" است و موزه قلب می خواهد ضمن شناسایی و شناساندن مشکلات اصلی سلامت مردم کشور ما که مهمترین عامل مرگ و میر است به جنبه های آموزشی، تربیتی، توریستی و تفننی و تفریحی بپردازد. به گونه ای که افراد پس از بازدید از این نوع موزه ها به تغییر رفتار در سبک زندگی خود بپردازند.
وی با تأکید برفراهم نمودن زمینه فعالیت بخش خصوصی درجذب گردشگروتوریست دراین شهرستان ادامه داد: ما باید از این فرصت برای ارتقاء تکامل علمی و هنری نیشابور استفاده کنیم که موجب کارهای دیگری در سطح کشور و حتی منطقه شود.
مظفری زمینه سازی جذب واقامت گردشگران را درمراکز و اهداف گردشگری ضروری خواند و بیان کرد: خیلی از غربیها معتقدند شرقیها نمیتوانند آن طور که باید نخبگان خود را معرفی کنند بنابراین آنطور که میخواستند شخصیتهای ما را معرفی کردند که اشتباه بوده است ولی پروفسور صادقی علاوه بر بعد علمی حکیم خیام، بعد ادبی این دانشمند شهیر ایرانی را معرفی کرده است و تنها کسی که به این موضوع پرداختهاند، پروفسور صادقی است.
فرماندار نیشابور ادامه داد: ایشان سال ها است به مردم و همشهریان خویش بصورت مادی و معنوی کمک نموده به طوری که احداث 33 دبستان در سرولایت نیشابور و کمک های فراوان مالی علی رغم زندگی علمی و متوسط دانشگاهی ایشان، نشان دهنده صداقت و خدمت بی شائبه به مردم است که بایستی توسط مسئولین ارج نهاده شود.
وی با تأکید برفراهم نمودن زمینه فعالیت بخش خصوصی درجذب گردشگروتوریست ادامه داد: موقعیت علمی و شهرت جهانی پروفسور حسین صادقی بعنوان یک "اعتبار" و "سرمایه اجتماعی" می تواند برخی مشکلات اقتصادی مردم استان و حتی کشور را ترمیم کند.
پروفسورحسین صادقی نیز با ابراز خرسندی از حضور درزادگاه خود ودیدار با مسئولان شهرستان گفت: دوست دارم دین خود را به زادگاهم نیشابور ادا کنم.
متخصص وجراح بزرگ قلب درخصوص مزایای ساخت این موزه بیان کرد: راه اندازی این موزه می تواند به اطلاع رسانی بهتر به مردم در خصوص امراض قلبی کمک بسیاری کند و می توان آموزشهای لازم برای پیشگیری از ابتلا به عارضه های قلبی را به مردم ارایه داد.
این دانشمند برجسته کشور با بیان این مطلب که در حال حاضر چنین موزه ای در کشور وجود ندارد، اضافه کرد: موزه هایی به این شکل در دنیا بسیار کم است و تنها تعداد انگشت شماری از آن در کشور آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی به چشم می خورد که در این راه به کمک خیران نیازمندیم.
وی با اشاره به این نکته که ساخت چنین موزه ای در نیشابور در ابتدا نیازمند کار مطالعاتی دقیق بوده و در مرحله بعد نیز به حمایت مسئولان برای در اختیار گذاشتن امکانات و بودجه لازم احتیاج دارد اظهار داشت: موزه قلب، موزه بیهمتایی در جهان میشود.
جراح، ادیب و مترجم توانای کشورمان خاطرنشان ساخت:این موزه جنبههای آموزشی را نیز مدنظر داردو نقطه عطفی برای تحول نیشابور در امور علمی و گردشگری خواهدبود.
گفتنی است؛ پیشنهاد ساخت یک ماکت سه بعدی باابعاد بزرگ از قلب و نیزاعلام اهدای تابلوهای نقاشی منحصر بفرد دراختیار پروفسورصادقی از جمله تابلوظ هر عاشورا-اثر استاد فرشچیان- و عکس های ویژه ازجراحی های قلب به این موزه وساخت مستندی از توضیحات واطلاعاتی جامع از تجربیات ایشان قطعا برغنای آن خواهد افزود .
همچنین درپیوند این گزارش تفاهمنامه خرید تجهیزات افلاک نمای نیشابور پس از سالها انتظار در شامگاه پنجشنبه ۲۶ شهریورماه با حضور معاون استانداروفرماندار،شهردار،اعضای شورای اسلامی، ریاست و معاونین دانشگاه فردوسی مشهد و هیئت امناء افلاک نما نیشابور به امضاء رسید.
ارزش این تفاهم نامه سه میلیون و هفتصد هزار یورو حدود ۱۵ میلیارد تومان می باشد که مقرر شد طی یک فرآیند یک ماهه به قرارداد مبدل گردد و به مرحله اجرا رسد.
تجهیزات خریداری شده پیشرفته ترین و بهترین مدل در جهان است، به نحوی که نه تنها در ایران بلکه افلاک نمای نیشابور در خاورمیانه منحصر به فرد خواهد بود.
گفتنی است به همت غلامحسین مظفری چندین سال قبل مراسمی به همت بنیاد مطالعات، پژوهش و توسعه نیشابور با حضور دبیر چهرههای ماندگار، دهها تن از پزشکان داخل و خارج از کشور و صدها نفر از همشهریانش درفرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار واز زحمات این دانشمند برجسته در عرصه های علمی تجلیل به عمل آمد به طوری که بررسی نگرشی نو به رباعیهای خیام به لحاظ اشاره به مسائل علمی چون گردش زمین به دور خورشید و اعتقاد خیام به این موضوع در 600 سال قبل از کوپرینک اروپایی، پیگیری تاسیس بنیاد علمی، فرهنگی و پژوهشی پروفسور صادقی، پیگیری ایجاد موزه قلب، پیگیری بحث خواهرخواندگی بین نیشابور و لوزان سوئیس ازدستاوردهای این مراسم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]