واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از گزینههای پیش رو برای سرپرستی کاروان ایران در المپیک 2016
سرپرست المپیک شانزدهم از کدام ساختمان سئول میآید؟/ ریو و تلاش ویژه 4 گزینه
کمیته ملی المپیک در نظر دارد در یکی دو جلسه آینده خود سرپرست کاروان ایران در المپیک ۲۰۱۶ ریو را معرفی کند که در این بین ۴ گزینه شانس زیادی برای انتخاب شدن دارند.
بهاره محمدی-به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، با توجه به اینکه 292 روز تا المپیک ریو 2016 فرصت باقی است، اعضای هیات اجرایی در جلسات یکی دو هفته اخیر خود به بررسی گزینههای سرپرستی کاروان ایران در این رقابتها پرداختهاند. البته طبق ماده 26 اساسنامه کمیته ملی المپیک، سرپرست هر کاروان ورزشی، باید حداقل یک سال قبل از هر رویداد از میان مدیران با تجربه و توانمند ورزشی، توسط هیئت اجرایــی انتخاب و با حکم رئیس کمیته منصوب شود. در حالی که بسیاری از کشورها 18 ماه قبل از آغاز رقابت مهم المپیک اقدام به معرفی سرپرست کاروان میکنند، در ایران مسئولان ورزشی کشور هنوز به جمعبندی نهایی در این خصوص نرسیدهاند. گزینههای مختلفی برای سرپرستی کاروان ورزشی ایران در المپیک ریو پیش روی رئیس کمیته ملی المپیک قرار دارد که باید در هیات اجرایی به تصویب برسد تا گزینه نهایی معرفی شود. * شانس زیاد 3 گزینه از کمیته ملی المپیک بررسیهای فارس نشان میدهد از دو ساختمان سئول یعنی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش گزینههای مختلفی برای این سمت شانس دارند. با توجه به اینکه سرپرستی کاروان ایران در المپیکها در بیشتر مواقع بر عهده دبیر کل بوده، میتوان از شاهرخ شهنازی به عنوان گزینهای مهم نام برد، اما در بین اعضای هیات اجرایی علیرضا دبیر هم یکی از گزینههایی است که میتوان روی آن فکر کرد. همچنین اصغر رحیمی به عنوان رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی که چند سفری هم همراه با شهنازی به ریو بوده شانس زیادی برای سرپرستی کاروان ایران دارد. البته نکته مهم اینجاست که در بین اعضای هیات اجرایی باید نام رئیس را خط زد، چرا که هاشمی به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک جایگاه بالایی در IOC دارد و خود به خود از گزینههای سرپرستی حذف میشود. در نهایت اینکه شاهرخ شهنازی و اصغر رحیمی گزینههای کمیته ملی المپیک هستند که از شانس بسیار بالایی برخوردار هستند. * چشم وزارت ورزش به دنبال ریو گزینههای سرپرستی محدود به کمیته ملی المپیک نیست و در ساختمان دیگر سئول یعنی وزارت ورزش هم گزینههای مناسبی برای سرپرستی کاروان وجود دارد که میتوان از نصرالله سجادی و بهرام افشارزاده نام برد. وزارت ورزش هم برای اینکه اشرافیتی به مقوله المپیک داشته باشد در تلاش است تا گزینههای خود را معرفی کند. به نظر میرسد در این ساختمان سجادی با توجه به اینکه در این دو سال به عنوان معاونت قهرمانی فعالیت کرده و ارتباط مستقیمی با فدراسیونها و ورزشکاران داشته شانس بیشتری داشته باشد. در بین گزینههای اعلام شده سجادی 4 دوره سرپرستی کاروان ایران را در المپیکهای مختلف برعهده داشته است که بیشترین رکورد را دارد. شهنازی و افشارزاده هر کدام با یک دوره سرپرستی در ردیفهای بعدی قرار دارند. در اینجا به رزومه کوتاهی از فعالیت چند گزینه سرپرستی کاروان ایران اشاره میشود: نصرالله سجادی: نصرالله سجادی کارشناسی تربیت بدنی خود را در سال 1356 از دانشگاه تربیت معلم، کارشناسی ارشد مدیریت و برنامهریزی در ورزش را در سال 1368 از دانشگاه تربیت مدرس، دکترای مدیریت و برنامهریزی در ورزش را سال 1382 از دانشگاه تهران کسب کرد و با عنوان دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران به فعالیت خود ادامه داد.
در سال 1360 با ابلاغ محمدجواد باهنر، مدیر کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش شد. ریاست فدراسیون فوتبال، قائم مقام سازمان تربیت بدنی، دبیرکلی کمیته ملی المپیک و معاون تربیت بدنی و تندرستی وزیر آموزش و پرورش از دیگر سوابق مدیریتی وی بوده است. سجادی همچنین در بازیهای المپیک 1988 سئول، 1996 آتلانتا،2004 آتن و 2008 پکن سرپرست کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران بود. وی در پنج دوره بازیهای آسیایی عهده دار سرپرستی کاروان ورزشی ایران بوده است و سابقه عضویت در شورای المپیک آسیا را از سال 1370 به مدت 20 سال داشته و از سال 1373 مدرس المپیک سولیداریتی کمیته بینالمللی المپیک است. سجادی هماکنون به عنوان معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش فعالیت میکند. بهرام افشارزاده: بهرام افشارزاده در سال 1321 در شهر اصفهان به دنیا آمد. در رشتهٔ ورزشی ژیمناستیک به فعالیت پرداخت و در سالهای دههٔ 1340 با کسب عناوین قهرمانی کشوری به عضویت تیم ملی ژیمناستیک ایران درآمد. از اوایل دههٔ 1350 به مربیگری ژیمناستیک رو آورد و پس از انقلاب 1357 ایران وارد مسئولیتهای اجرایی ورزش ایران شد. افشارزاده تا اواخر دههٔ 1360 در فدراسیون ژیمناستیک ایران در سمتهای نایب رئیس، دبیر و رئیس فدراسیون به کار پرداخت.
او در دههٔ 1370 ریاست فدراسیون بیسبال را بر عهده داشت و از سال 1385 به مدت هفت سال رئیس فدراسیون وزنهبرداری بود. افشارزاده دو دورهٔ پیاپی از سالهای 1363 تا 1371، یک دوره از 1379 تا 1383، و یک دوره از 1387 تا 1392 (مجموعاً 4 دوره) دبیر کلی کمیتهٔ ملی المپیک ایران را بر عهده داشته است.[3] عضویت در هیئت رئیسهٔ شورای المپیک آسیا، ریاست کمیته اطلاعات و آمار شورای المپیک آسیا، حضور در کمسیون هماهنگی چندین دوره از بازیهای آسیایی، و سرپرستی کاروان ایران در چند دوره از المپیکهای جهانی و آسیایی از دیگر فعالیتهای بهرام افشارزاده بوده است. شاهرخ شهنازی: شهنازی کارشناس علوم بانکداری و کارشناس ارشد مدیریت دارد. وی به مدت دو سال شهردار شهرستان کرج بود و دبیرکلی بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی، مشاور امور بینالملل معاون رئیس جمهور و سازمان تربیت بدنی طی سه سال، ریاست هیئت امنا و مدیر عامل باشگاه فرهنگی ورزش ذوبآهن، ریاست کمیته امور بینالملل کمیته ملی المپیک، نایب رئیس فدراسیون فوتبال، ریاست فدراسیون تنیس، عضویت در هیئت اجرایی تنها بخشی از سوابق وی است.
شهنازی همچنین قائم مقام دائمی رئیس کنفدراسیون تنیس روی میز قاره آسیا ازسال 2013 و نماینده ویژه ریاست ITTF در بازیهای المپیک و آکادمیهای بینالمللی و عضو کمیته تجهیزات و لوازم ورزشی فدراسیون جهانی ITTF و ... است. اصغر رحیمی: اصغر رحیمی دبیر ستاد تدارکاتی بازیهای آسیایی و المپیک نیز برای سمتهای دبیرکلی و نائب رئیسی کمیته ثبتنام کرد. رحیمی هفت سال مربیگری تیمملی تکواندو ایران و پنج سال سرمربیگری تیمملی تکواندو کویت را برعهده داشته است.
از جمله سوابق اجرایی وی میتوان به معاونت کاروان ورزشی کشورمان در بازیهای مختلف آسیایی و همبستگی کشورهای اسلامی، مدیریت ستاد بازیهای المپیک 2008 پکن و 2012 لندن و ... اشاره کرد. اسامی همه سرپرستان ایران در المپیکها: 1948 لندن انگلستان: علی کنی 1952 هلسینگ کینگ فنلاند : امان الله میرزا جهانی بانی 1956 ملبورن استرالیا: عباس ایزدپناه 1960 رم ایتالیا: محمد دفتری 1964 توکیو ژاپن: حسین بنایی 1968 مکزیکوسیتی مکزیک: حسن رهنوردی 1972 مونیخ آلمان: جلال رسولی 1976 مونترال کانادا: مهدی رشیدپور 1988 سئول کره جنوبی: نصرالله سجادی 1992 بارسلون اسپانیا: دکتر مظفری 1996 آتلانتا آمریکا: نصرالله سجادی 2000 سیدنی استرالیا: شاهرخ شهنازی 2004 آتن یونان: نصرالله سجادی 2008 پکن چین: نصرالله سجادی 2012 لندن انگلیس: بهرام افشارزاده 2016 ریو برزیل: ... باید ببینیم در این فاصلهای که تا المپیک ریو باقی مانده و با توجه به اهمیت فعالیتهای سرپرست کاروان، اعضای هیات اجرایی از این گزینهها به چه کسی رأی میدهند. انتهای پیام/خ
94/07/27 - 00:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]