واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سيب، دوست قلب
«سيب» ميوة درختي است كه به فارسي «سيب» و درخت سيب و در مناطق مختلف جنگلي شمال كه اين درخت به طور وحشي ميرويد با نامهاي محلي مختلفي ناميده ميشود.
به فرانسوي آن را Pomme و به انگليسي Apple مينامند و گياهي است از خانواده Rosaceae.
خواص - كاربرد
خوردن ميوة سيب در هند براي جلوگيري از يبوست استفاده ميشود و ملين است. دمكردة پوست درخت سيب به عنوان تببر و در مواردي تبهاي نوبهاي، تب مالاريا و تبهاي صفراوي تجويز ميشود. ريشة آن در چين به عنوان ضد كرم، خنككننده و خوابآور استفاده ميشود. برگ درخت سيب، مدر است و از دمكردة آن، براي رفع التهاب كليه و مثانه استفاده ميشود. ميوة سيب ضد اسهال، ملين، مدر و آرامكننده است و توصيه اين است كه با پوست خورده شود. سيب پخته، ملين است و براي رفع بيخوابي مفيد است. سيب، مانع تشكيل اسيد اوريك در بدن ميشود و خوردن آن براي نقرس، روماتيسم و تصلب شريانها مفيد است. عصارة سيب يا آب تهيه شده از فشردن سيب رسيدة شيرين در موارد سرماخوردگي، گرفتگي صدا و سرفه آثار نافع دارد.براي تهية دم كردة برگ سيب، مقدار 120 گرم برگ سيب و براي دمكردة پوست درخت سيب، مقدار 120 گرم پوست درخت سيب را در هزار گرم آبجوش در حدود 15 دقيقه دم ميكنند و دو فنجان ميخورند.
از نظر خواص، مقوي دماغ و كبد چه از طريق خوردن يا بوييدن و براي خفقان و سخت نفس كشيدن و تقويت دهانة معده خوب است همچنين اشتهاآور است، شيرين آن، فرحآور و لطيفكنندة روح و پختة آن براي سرفة خشگ نافع است. ضماد سيب كه بر چشم گذارده شود، براي تسكين درد چشم نافع است. اسراف در خوردن سيب نارس بهاره، تبآور است و فراموشي ايجاد ميكند و موجب ناراحتيهايي نظير نفخ، كشيدگي، درد عضلات ميشود. در اين موارد بايد از دارچين و غذاهاي لطيف استفاده كرد.
سيب ترش، قابض است، قي و عطش را تسكين ميدهد و براي معدههاي صفراوي مفيد است. آب سيب ترش با آب انار و داروهاي مناسب براي تقويت معده، اسهال صفراوي و تسكين قي نافع است. اسراف در خوردن سيب ترش مضر سينه است، براي اصلاح آن بايد از گل قند و دارچين و عسل استفاده كرد.
ويتامينهاي سيب بيشتر در پوست سيب قرار دارد. بنابراين سيب اگر با پوست خورده شود (البته براي اشخاصي كه از نظر وضع معده اجازة خوردن پوست سيب خام را داشته باشند) مفيدتر است. مصرف سيب رسيده آبدار تازه براي ورم حاد روده اطفال، اسهال خوني، تبهاي حصبهاي و امثال آنها نافع است.پوست سيب خشك شده به صورت جوشانده براي رفع ورم مفاصل، روماتيسم، نقرس و ناراحتيها كليه كه منجر به كاهش ادرار ميشود بسيار مفيد است، زيرا مدر است، دستگاه هاضمه را مرتب ميكند و دفع اسيد اوريك را تسهيل ميكند.
تهية شربت سيب:
حدود دو سه عدد سيب رسيدة اعلا را قطعهقطعه كرده در مقداري آب بجوشانيد. آن را صاف كرده و به آن شكر بيفزاييد به اين روش، شربت سيب تهيه ميشود. مصرف 50 گرم از اين شربت بسيار گوارا، ضدعفونيكننده، فرحآور و خنككننده است.
حامي قلب
سيب به حفظ سلامت سيستم عروق قلبي كمك ميكند. ابتدا دانشمندان ايتاليايي و بعداً محققان ايرلندي و پس از آن دانشمندان فرانسوي همه متفقاً به اين نتيجه رسيدند كه سيب در كاهش كلسترول خون موثر است. يك تيم از دانشمندان به سرپرستي دكتر سابله آمپلي در دانشگاه پل ساباتيه، موسسه فيزيولوژي در تولوز از اولين گروههايي بودند كه در آزمايشهاي خود دريافتند كه خوردن سيب باعث كاهش 28درجه كلسترول خون در هامستر سالم (نوعي موش آزمايشگاهي) و حدود 52 درجه در جانوراني كه داراي كلسترول بالايي هستند، ميشود.
اين بررسيها، دكتر آمپلي را تشويق كرد از گروهي متشكل از 32 نفر از دانشگاهيان مرد و زن خواهش كند بدون اينكه هيچ تغيير ديگري در رژيم غذايي معمولي خود بدهند هر روز دو سه عدد سيب را براي مدت يك ماه بخورند، يك سيب در ساعت 10 صبح و دومي در ساعت حدود 4 بعدازظهر. در آخر يك ماه مشاهده شد كلسترول خون 24 نفر، يعني 80 درصد آنها كاهش يافته است. در نصف آن عده كاهش بيش از 10درصد بود و در يكي از آنها 30 درصد پايين آمده بود.
به علاوه سيب در بدن آنها طوري عمل كرده كه جزء مفيد HDL كلسترول خون افزايش يافته و جزء مضر و مخرب كلسترول يعني LDL كاهش يافته بود.
معارف گياهي: حسين مير حيدر
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 472]