واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۱۱ب.ظ)
مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران: هدف اصلي طرح کاهش، خودروهاي کاربراتوري است موج - مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران با تأکيد بر اين که هدف اصلي طرح کاهش، خودروهاي کاربراتوري است، گفت: با اجراي طرح کاهش نيمي از آلودگي هوا که محصول اين خودروهاست، کاهش خواهد يافت.
به گزارش خبرگزاري موج، وحيد حسيني، مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران با تأکيد بر اين که محاسبات نشان ميدهد ميزان کاهش آلودگي هوا با محدوديت تردد 50 درصد خودروها به عنوان طرح زوج و فرد فعلي نزديک به 3 يا 4 درصد است، گفت: معتقدم طرح زوج و فرد طرحي شکسته خورده است و نبايد خودروها را بر اساس شماره پلاکشان ممنوع کرد.
مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران تصريح کرد: هدف اصلي در طرح کاهش، خودروهاي کاربراتوري است که بنا بر اعلام پليس راهور 300 هزار خودروي کاربراتوري 10 درصد حجم خودروهاي تهران را شامل ميشود، اما؛ اين تعداد بالغ بر 45 درصد آلودگي ناشي از ناوگان سواري را توليد ميکند. بايد به جاي تردد نيمي از ناوگان به سراغ ده درصد آلايندهها برويم که نتيجه بهتري را در کاهش آلودگي هوا داشته باشد.
وي در ادامه با بيان اين که متأسفانه کلاسبندي خودروها در اين طرح به صورت سليقهاي در حال تغيير است، گفت: در آخرين دستورالعملي که از وزارت کشور اعلام شده بود خودروهاي کاربراتوري را که عامل اصلي آلودگي هواي تهران هستند، از کلاس زرد به کلاس سبز تغيير دادند، به طوري که کلاس زرد شامل تمام خودروهاي يورو 4 به پايين و کلاس سبز خودروهاي يورو 5 به بالاست و تنها محدوديت را شامل خودروهاي بالاي 20 سال دانستهاند.
وي با اشاره به اين که با اين کار عملا طرح کاهش بياثر ميشود و ما اجراي طرح کاهش را با اين تغييرات از نظر کارشناسي تأييد نميکنيم، گفت: ممنوعيت خودروهاي بالاي 20 سال ديگر نياز به طرح کاهش و مطالعات دوساله نداشته، چرا که؛ بر اساس مصوبه هيات وزيران تمامي خودروهاي بالاي 20 سال اجازه تردد در سطح شهر تهران را ندارند که البته اين مصوبه هم مانند بسياري ديگر از طرح و برنامههاي کاهش آلودگي هوا هيچوقت توسط پليس اجرا نشد.
حسيني با تأکيد بر اين که امکان اجراي پلکاني و تدريجي طرح کاهش وجود دارد، اما؛ تغيير طبقهبندي آن به شکلي که اکنون وزارت کشور پيشنهاد کرد ممکن نيست، ادامه داد: هدف ما از اين طرح، کاهش آلودگي هوا بوده است. با اين تغييرات عملا طرح کاهش بياثر خواهد شد و تأثير مورد انتظار ما را در کاهش آلودگي هواي تهران نخواهد داشت و اساسا طرح ديگري ميشود، بنابراين ما با اين تغييرات آن را تأييد نميکنيم.
حسيني با تأکيد بر اين که اجراي طرح کاهش نيازمند همکاري و تعامل تمامي دستگاههاي ذي نفع در اين طرح است، گفت: متأسفانه هنوز پليس راهور متقاعد به اجراي طرح نيست و تا زماني که پليس همراه اين طرح نباشد بهطور قطع اين طرح ضمانت اجرايي نخواهد داشت.
به گفته مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران هدف اصلي طرح کاهش، 300 هزار خودروي کاربراتوري موجود در شهر تهران است که 45 درصد آلودگي تمامي ناوگان سواري تهران را توليد ميکنند. به همين جهت برآورد شده نيمي از آلودگي ناوگان سواري در درازمدت با اجراي اين طرح از بين خواهد رفت. در عين حال که بايد در نظر داشته باشيم ممنوعيت تردد خودروهاي کاربراتوري براي محدوده طرح کاهش در نظر گرفته شده و اين به معناي تردد نکردن اين خودروها در تمام شهر نيست. به همين جهت نتيجه اجراي اين طرح را در درازمدت شاهد خواهيم بود.
حسيني تأکيد کرد: طرح کاهش حذف خودروهاي کاربراتوري، فرسوده و ارزان به نفع خودروهاي گرانقيمت و مدل بالا نيست، بلکه اگر در کلاس سبز دقيق عمل کنيم ميبينيم که يک پرايد انژکتوري کاتاليست دارد که مدل سال 84 هم در اين کلاس قرار ميگيرد. از اينرو طرح کاهش اجازه تردد تعداد بيشتري از خودروها را به محدوده خواهد داد.
وي با بيان اين که شهرداري تهران به لحاظ زيرساختي آمادگي اجراي اين طرح را دارد و تصميم داشته از ابتداي آبان ماه طرح کاهش را به مرحله اجرا درآورد، گفت: اکنون تمامي اطلاعات بر خط در سامانه فراهم شده است، اما؛ متأسفانه پليس هنوز متقاعد اجراي اين طرح نيست و مادامي که پليس متقاعد نشود اجراي طرح به تعويق خواهد افتاد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]